Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A franciákat tartják esélyesebbnek

2011. december 18. 13:10 © handball.hu

Ma este megismétlődik az 1999-es lillehammeri vb-finálé, ahol akkor Kjersti Grini Norvégiája és Valerie Nicolas Franciaországa találkozott.

A franciákat tartják esélyesebbnek
Az akkori döntőt a norvégok nyerték, és az említett két egykori kiváló játékos most is jelen van Sao Paulóban, mindkettő tv-szakkommentátorként. A norvég tv2-nek mindketten nyilatkoztak: Grini szerint Franciaország az esélyes, Nicolas szerint "Norvégia most is elviszi az aranyat".

A norvég lányok minden lehetséges módon készülnek a döntőre, többek között a manikűrszalonban. Marit Malm Frafjord csapatkapitány minden meccs előtt más színűre festi a körmeit, de a piros árnyalatait használja csak. "Az ünnepre megfelelően fel kell készülni, és minden egyes mérkőzés ünnep számunkra" - mondta Frafjord.

Camilla Herrem kék színű körmei sokkolóan hatnak sokakra, de a balszélső szerint egyszer nem használta a körömlakkot, a Németország elleni első meccs előtt, és láttuk, mi lett a vége.

Gørill Snorroeggen szerint nem ők a favoritok: "Franciaországnak nagyon erős csapata van, de mi az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, és fekszik nekünk ez a szerep" - fogalmazott.

Az elődöntő után, mikor már biztossá vált a finálés hely a norvégoknak, a csapatkapitány és a védelem oszlopa, Marit Malm Frafjord zokogott örömében, és így nyilatkozott a www.tv2sporten.no-nak:
"Igaz, hogy tíz gól körüli különbséggel kaptunk ki kétszer is az idén a franciáktól, de azt is meg kell nézni, hogy milyen csapattal álltunk ki akkor. Ők egy összetartás után jöttek, mi pedig már három hete nem fogtunk labdát a kezünkbe. Vasárnap teljesen más válogatottal állunk ki. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és egy álom számomra, hogy én lehetek a csapatkapitányuk. Most már meg kell, hogy nyerjük azt az aranyat".

Norvégia legjobb ikerpárja, a Lunde nővérek is első vb-aranyukra készülnek. A család több tagja is jelen van Brazíliában, Katrine Lunde Haraldsen férje, Kristine Lunde-Borgersen férje és kisfia, Matheo, valamint a lányok mamája is a helyszínen szurkol. Lunde-papa viszont ennél nehezebben viseli a feszültséget, ő otthon maradt, és a lányai elmondása szerint még a tv-ben sem biztos, hogy élőben nézi a meccset, mert ahhoz túl ideges. Inkább talál magának valami elfoglaltságot a ház körül, és majd megnézi a végeredményt.

"Különös érzés, hogy az ikertestvéremmel együtt játszhatok a válogatottban... Kristine nagyon erős mentálisan, különben nem is sikerült volna itt lennie ezen a világversenyen" - mondja Katrine Lunde Haraldsen.

"Ezt az aranyat megérdemlik a Lunde-testvérek, olyan hosszú ideje válogatottak már, vasárnap a szívünket is kitesszük majd a pályára, hogy az aranyat a nyakukba akaszthassák. Az itt jelen lévő családtagjaink is fantasztikusak, rengeteg erőt adnak nekünk, értük is nyerjük a meccseket. A döntőben biztos vagyok benne, hogy a norvég szurkolók is felülmúlják a franciákat" - nyilatkozta a Byåsen balszélsője, Camilla Herrem.

Franciaország válogatottja fő esélyessé lépett elő a világbajnokságon, miután legyőzte a nagyon erősnek tartott oroszokat a negyeddöntőben. A franciák azonban a negyeddöntő előtti edzésen elvesztették nagy lövőjüket, Mariama Signatét, aki szemsérülés miatt került partvonalra, és már nem is léphet pályára a vb-n. Aztán az elődöntőben Allison Pineau sérült meg a második perc tájékán, miután rosszul érkezett a parkettára egy lövés után. Az irányítónak térdszalagszakadása van, és lehet, hogy a londoni olimpiát is ki kell hagynia. A franciák helyette behívták Marion Limalt, a Metz balátlövőjét, aki szombaton utazott ki Brazíliába.

"Szerintem mi vagyunk a döntő nagy esélyesei, és meg is fogjuk nyerni az aranyat" - mondta Gnabouyou.

A sérült Allison Pineau nagyon elkeseredetten nyilatkozott: "Rettenetesen csalódott vagyok, ez az álomdöntő számomra Norvégia ellen, és nem játszhatok, de a lelátóról fogom biztatni végig a csapattársaimat, hogy érezzék, mellettük vagyok" - mondta.

Raphaëlle Tervel, a kiváló, tapasztalt védőjátékos így összegezte a történteket és ez esélyeket:
"Igaz, hogy most egy nagyon fontos támadójátékosunkat elveszítettük, de mindannyian azon vagyunk, hogy érte nyerjük meg a döntőt. Ez egy plusz motiváció számunkra, és még jobban összekovácsolt bennünket."

Olivier Krumbholz, a franciák kapitánya is nyilatkozott:" Nagyon büszke vagyok a saját játékosaimra, de nagyon sajnálom, ami Allisonnal történt. Ő volt mostanig a vb legjobb játékosa, és most fennáll annak a kockázata is, hogy ki kell hagynia a londoni olimpiát is. Amikor megsérült, akkor a dán játékosok fülig érő szájjal nyugtázták, hogy újabb esélyük nyílt a döntőbe jutásra, és ez nem volt valami szép dolog".

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu, Brazília, Sao Paulo

Vb 2011 - további hírek

2012. január 5. 12:16

VI. handball.hu közönségtalálkozó

2011. december 20. 21:32

Megérkezett az aranycsapat

2011. december 18. 23:05

Hergeirsson: Büszke vagyok a csapatomra

2011. december 18. 20:01

Megvan Norvégia hiányzó címe is

2011. december 18. 20:00

Toft: Senki nem számított ilyen helyezésre

2011. december 18. 17:40

Müller játékosokra is vadászik Brazíliában

2011. december 18. 17:19

A spanyolok nyakában a bronzérem

2011. december 18. 15:14

A dánoké, vagy a spanyoloké lesz a bronz?

2011. december 18. 15:00

Amorim: Történelmet írtunk

2011. december 18. 14:32

Megérdemelten a horvátoké a 7. hely

2011. december 18. 13:10

A franciákat tartják esélyesebbnek

2011. december 18. 11:56

Címvédőt vert Brazília

2011. december 17. 1:12

Rettenetes teher került le a vállunkról

2011. december 17. 0:49

Limal érkezik

2011. december 16. 23:18

Kamto: Rengeteg érzés tör fel ilyenkor

2011. december 16. 22:31

"Össze kellett szednünk magunkat"

2011. december 16. 20:10

"Ez volt a legjobb dolog életem során"

2011. december 16. 19:55

Finalisták a franciák és a norvégok

2011. december 16. 14:37

Orosz - brazil párharc az ötödik helyért

2011. december 14. 23:33

Kurtovic: Akit kapunk, azt győzzük le!