Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meglepetésre készülnek a fehéroroszok, aggódnak az osztrákok

2004. június 15. 6:46 © handball.hu

A decemberi Eb kapcsán a Vígszínházban megtartott sorsolást követően Európa-szerte értékelték a látottakat a szakvezetők. A magyarok csoportjában szereplő fehéroroszok videofelvételekkel és meglepetéssel készülnek, az osztrákok pedig úgy vélik, a magyar-francia kettős mögött csak a továbbjutásban reménykedhetnek.

Herbert Müller (Ausztria)
Herbert Müller (Ausztria)
A magyar válogatott szakvezető-párosa, Mocsai Lajos és Marczinka Zoltán abszolút elégedett lehetett a fehérorosz, francia, osztrák trióval, hiszen mégiscsak ők kérték be az együttest a D csoportba. A legnehezebb helyzetben talán a beloruszok vannak, nem véletlen, hogy a csapat vezetőedzője, Valerij Pevnitzkij is úgy látja, mindegyik ellenfél nehéz lesz.

"A sorsolás nem volt könnyű, mert nem lehetett könnyű. Minden ellenfelünk nagyon erős, mi egy átlagos európai szintet képviselünk. Magyarország és Ausztria ellen már játszottunk az utóbbi időben, s kikaptunk, most is kemény csatára készülünk. Szerencsére van jó néhány videofelvételünk, hogy megismerjük riválisainkat, s megpróbálunk néhány taktikai meglepetéssel is készülni" - vélte a szakvezető.

A handball.hu minszki tudósítója, Igor Muzica elmondta, előzetesen nem is várták az együttestől, hogy kivívja az azeriek elleni továbbjutást, hiszen nem elég, hogy a keret nehézkesen állt össze, de akadtak bevillongások is. A külföldön játszók közül többen nehezményezték, hogy Pevnitzkij a kapitány, s kijelentették, nem dolgoznak vele, de akadtak olyanok, akik fáradtságra hivatkozva léptek vissza, vagy a nemzeti csapatban való szereplésért több pénzt kértek a szövetségtől.

Nem túl boldog az osztrák kapitány, Herbert Müller sem. "Nagyon nehéz négyesbe kerültünk, célunk nem is lehet más, mint bejutni a következő körbe. Franciaország és Magyarország nemcsak csoportunk, de az egész kontinensviadal favoritja is lesz, így a legfontosabb, hogy a fehéroroszok elleni összecsapást megnyerjük" - vélte a szakember.

A francia lapok érdekes módon kis terjedelemben, szűkszavúan számoltak be az eseményről, Olivier Krumbholz szövetségi kapitány pedig nem kommentálta a sorsolást.

A másik három csoportban a legnagyobb favorit első emberét választottuk ki, értékelje a történteket, s beszéljen csapat esélyeiről. A debreceni A csoportban Norvégia, Csehország, Ukrajna és Spanyolország lép pályára, természetesen az olimpiáról lemaradó, s az Eb-re készülő skandináv együttes a legnagyobb esélyes.

Marit Breivik úgy véli, itt az alkalom visszavágni a spanyoloknak és az ukránoknak a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségekért. "Nem tartjuk gyengébbnek magunkat sem Spanyolországnál, sem Ukrajnánál, sőt azt is mondhatom, mi vagyunk könnyebb helyzetben. Kemény csoportba kerültünk, de összességében ösztönzőnek nevezném a sorsolást."

A zalaegerszegi B csoportban Oroszország ellenfele három délszláv csapat, Szerbia-Montenegró, Szlovénia és Horvátország lesz. 2Mondanom sem kell, a szerb, horvát, szlovén trió nagyon erős, ám mivel a döntőbe jutás a célkitűzésünk, már a kezdetektől kezdve kiválóan kell játszanunk. Azt hiszem, a lányoknak örömöt kell végre adni a szurkolóknak, s vissza kellene fizetni azt a szeretetet és támogatást, amit kapunk tőlük" - mondta Jevgenyij Trefilov, az oroszok vezetője.

A C csoportban, Békéscsabán Románia, Németország és Svédország a címvédő dánokkal csap össze, az együttes szövetségi kapitánya, Jan Pytlick elégedett, hiszen a négy legerősebbnek vélt nemzetet (Magyarország, Ukrajna, Spanyolország, Szerbia-Montenegró) sikerült elkerülni. "A legnagyobb kérdés, vajon milyen csapatom lesz az Európa-bajnokságra, hiszen az olimpia után többen visszavonulnak a jelenlegi együttesből. Előny, hogy a svédeket és a németeket ismerjük, hozzánk hasonlóan komoly kézilabda-kultúrával rendelkeznek. Az igazi 'sötét ló' Románia, amely az elsőtől a negyedik helyen bárhol végezhet a csoportban."

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi