Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szerződéshosszabbítások az ETO-nál

2017. március 29. 12:20

Tomori Zsuzsanna, Korsós Dorina és Lakatos Rita mellett öt fiatal tehetséggel hosszabbított szerződést a Győri ETO.

Szerződéshosszabbítások az ETO-nál
Kialakult a Győri Audi ETO KC csapatának végleges, húsz fős kerete a 2017/18-as szezonra. A felnőtt keret kidolgozásánál kiemelten hangsúlyos szerepet kaptak a klub hosszú távú céljai, melyek megegyeznek az új utánpótlás-koncepció szakmai irányvonalaival és a fiatal tehetségek folyamatos beépítésével is.

A Győri Audi ETO KC 2017/2018-as szezonra kialakított húsz fős kerete Tomori Zsuzsannával lesz teljes. Az 149-szeres magyar válogatott klasszis játékos hosszú sérülését követően tért vissza idén januárban a csapathoz. Mind a játékos, mind a klub nehéz helyzetben volt, hiszen a kézilabda átigazolási piac sajátossága miatt kevés ideje maradt Zsuzsannának a bizonyításra. Tomori Zsuzsanna az eltelt időszakban napról-napra egyre jobb formában kézilabdázott, és az edzéseken és a mérkőzéseken is bebizonyította a szakmai stábnak, hogy helye van a Győri Audi ETO KC csapatában.

"Tomori Zsuzsanna megmutatta számunkra, hogy a csapat céljai elérésben nagy feladatokat képes végrehajtani. Korábbi döntésünket átgondolva úgy határoztunk, hogy egyéves szerződést kötünk vele, amit örömmel el is fogadott" -nyilatkozta dr. Bartha Csaba klubelnök.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Nehéz időszakot sikerült lezárnom, és tudom, hogy Győrben a legmagasabb célokért lehet küzdeni. Szeretnék a csapat segítségére lenni idén, és meghálálni a bizalmat a következő évben is" - mondta el a Tomori Zsuzsanna.

Két fiatal győri nevelés, Korsós Dorina és Lakatos Rita is hosszabbít a klubbal. A 22 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, négyszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes Korsós Dorina hároméves kontraktust kötött a Győri Audi ETO KC gárdájával, míg a 17 éves, rendkívül tehetséges Lakatos Rita ötéves szerződést írt alá. Mindkét játékos kölcsönben folytatja pályafutását, de a Győri Audi ETO KC vezetése – a korábbiakkal ellentétben - kiemelt szerepet szán a kölcsönben szereplő győri sportolók tehetséggondozására és velük való szoros kapcsolattartásra kölcsönszerződésük ideje alatt is.

"Mindkét játékos sérülésből tér vissza, és azért mennek kölcsönbe, hogy új klubjuknál – Lakatos Rita Vácra, míg Korsós Dorina a német Metzingenbe szerződik – a megfelelő mennyiségű játéklehetőségnek és pályán töltött játékidőnek köszönhetően hasznos tapasztalatokra tegyenek szert. Mindkét játékos mellé kinevezünk egy szakmai vezetőt, aki heti szinten figyeli az edzésmunkájukat, a mérkőzésteljesítményüket, amelyről beszámolót készít, fejlődésük naprakész nyomon követése érdekében. Szerződésükbe foglalt kölcsönadási idejük letöltése után pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető leghatékonyabban visszaépíthessük őket a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának keretébe" – mondta dr. Bartha Csaba elnök.

A Győri Audi ETO KC csapatánál zajló szemléletváltásról, és a fiatal magyar tehetségek gondozása jegyében a klub öt utánpótlás válogatottal is profi szerződést kötött.

"Klubunk felnőtt csapatának jövő évi, 2017/2018-as játékoskeretét érintő valamennyi megállapodást lezártuk. A korábbi, idén februárban elmondott, sokat vitatott légiós-kérdés mellett szeretném kiemelni egyrészt klubunk szakmai szempontjait figyelembe véve kialakított utánpótlás-koncepcióját, másrészt a pozícióinkból adódó eredménykényszert. Korábban több kritika is érte a Győri Audi ETO KC csapatát a felnőtt csapatba szerződtetett, „kész” külföldi játékosok igazolásával kapcsolatban, mely sokak szemében egyet jelentett utánpótlás-játékosaink háttérbe szorításával – ezekre a felvetésekre már a februári sajtótájékoztatón megoldási javaslatot kínáltunk fel. Elképzelésünk körül – miszerint lehetőséget biztosítunk a szezon végén egy konferencia keretén belül, hogy a magyar bajnokságban szereplő klubok érdeklődése és a velük történő megállapodás esetén, fiatal játékosainkat kölcsönbe adjuk hatékony fejlődésük érdekében – felgyorsultak az események, ugyanis az említett klubok a közlemény kiadása óta eltelt időszakban menedzsereiken keresztül közvetlenül felvették a kapcsolatot a csapatukba kiszemelt utánpótlás-játékosainkkal, ezáltal a májusra tervezett szakmai konferencia összehívása véleményem szerint értelmét vesztette.

Az utánpótlás bázis öt fiatal tehetsége – néhányan közülük már részt vettek a felnőtt csapat edzésein, felkészülésein, sőt tétmérkőzéseken is bemutatkozhattak – kiemelkedő teljesítményükkel kiérdemelték, hogy mindennapjait világklasszis sportolók között tölthessék, magas szintű fejlődési lehetőséget biztosítva számukra. Mindezt a Győri Audi ETO KC szakmai stábját maximálisan bevonva, egyéni edzésprogram, kondicionális és koordinációs program, dietetikai étrend összeállításával, iskolai előmenetelük támogatásával tervezzük.

Az öt, most szerződését aláíró junior korú játékost, név szerint Afentáler Sárát, Binó Boglárkát, Pál Tamarát, Szilovics Fannit és Varga Emőkét a következő szezontól a felnőtt csapat tagjai között üdvözölhetjük, és ezúton is sok sikert kívánunk pályafutásuk talán legmeghatározóbb szakaszához!

Bízunk benne, hogy kidolgozott sportszakmai szemléletünk a jövőben is sikerre vezet, célunk, hogy eredményességi mutatóink magabiztos megtartása mellett partnereink és szurkolóink igényeinek is maximálisan megfeleljünk, méltóan képviselve klubunk több évtizedes hagyományait" – zárta sorait a Győri Audi ETO KC elnöke, dr. Bartha Csaba.

A Győri Audi ETO KC játékoskerete a 2017/2018-as szezonra:
Afentáler Sára, Eduarda Amorim, Bino Boglárka, Bódi Bernadett, Yvette Broch, Asma Elghaoui, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Cornelia Groot, Anne Mette Hansen, Hársfalvi Júlia, Kiss Éva, Jana Knedlikova, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Puhalák Szidónia, Szilovics Fanni, Tomori Zsuzsanna, Varga Emőke.

Forrás: Győri Audi ETO KC
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig már 232 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2017. december 13. 17:21

Csatlakoztak a hollandok és a norvégok

2017. december 13. 14:41

Győri kézisek is segítik a menhelyet

2017. december 12. 8:04

Négy között a svédek és a franciák

2017. december 11. 18:06

Kiestek a románok

2017. december 11. 12:55

A lengyeleké az Elnöki kupa

2017. december 10. 21:26

Görbicz lemondta a válogatottságot

2017. december 10. 17:10

A franciák jutottak a nyolc közé

2017. december 10. 15:44

Lengyel-brazil döntő az Elnöki kupában

2017. december 8. 22:15

A nyolcaddöntők párosításai

2017. december 8. 15:58

A cseheket is legyőztük

2017. december 8. 15:52

Nyolcaddöntő a franciák ellen

2017. december 8. 15:46

Döntetlen a kiesők csatáján

2017. december 8. 13:28

A brazilok nem jutottak a 16 közé

2017. december 7. 22:04

A románok a csoport élén maradnak

2017. december 7. 14:45

Győzelem a lengyelek ellen

2017. december 6. 17:03

Minimális különbségű orosz győzelem

2017. december 6. 17:01

Ismét döntetlen a D-csoportban

2017. december 5. 14:35

Meglett az első győzelem

2017. december 5. 14:32

Hibátlan románok

2017. december 5. 12:40

Japán megverte Montenegrót