DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYsvuZ6I' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Loki: dán válogatott irányító érkezik | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Loki: dán válogatott irányító érkezik

2017. február 13. 15:31

A 25 éves Lotte Grigel kétéves szerződést kötött a DVSC együttesével. A játékos a DVSC történetének első skandináv kézilabdázója.

Loki: dán válogatott irányító érkezik
Lotte Grigel 1991. április 5-én született Esbjergben, s itt is kezdett el kézilabdázni, 2015 óta az orosz Rosztov Don játékosa. Lotte tagja volt az Esbjerg 2014-ben EHF-kupa finalista csapatának. (A döntőben az orosz Lada Togliatti bizonyult jobban a dán együttesnél, Grigel a döntő két meccsén hét gólt szerzett.)

Legemlékezetesebb európai kupameccseit azonban egy esztendővel korábban játszotta. A Team Esbjerg a KEK nyolcaddöntőjében a Don Rosztovval került szembe, s az északiak lemondtak pályaválasztói jogukról, így a párharc mindkét mérkőzését Oroszországban játszották. Lotte Grigel az első meccsen kilenc gólt szerzett, a 24 órával később megrendezett visszavágón pedig 11-szer volt eredményes. Valószínű, hogy a rosztoviak ekkor döntötték el, hogy szerződtetik. Az orosz klubnál töltött időszak egy sérülés miatt nem úgy alakult, ahogy azt a játékos eltervezte. Tavaly viszont jó teljesítménnyel tért vissza az orosz bajnokságba, végigjátszotta az őszt, több meccsen is csapata egyik legjobbjának bizonyult. A decemberi, svédországi kontinenstorna után mire visszatért Rosztovba új edző irányította a csapatot. A francia Fréderic Bougeant pedig mást favorizált a posztján, ráadásul a gall mester érkezése óta a csapat is jobban teljesít, így Lotte Grigel mostanában kevesebb lehetőséghez jut.

A 71-szeres dán válogatott irányító szerepelt a 2014-es és a 2016-os Európa bajnokságon. Lotte Grigel nyártól lesz a csapat játékosa, s két évre kötelezte el magát a DVSC-TVP-hez. Lotte hiányposztra érkezik, hiszen klasszikus irányító jelenleg is csak egy van a csapat keretében. A klub olyan játékost szeretett volna szerződtetni, aki meghatározó egyénisége lehet a csapatnak, s szemléletével, tapasztalatával segíti a fiatalok fejlődését. Lotte Grigel lesz a DVSC történetének első skandináv kézilabdázója.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

További hírek