DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY92vpfh' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hajdu: A világ élmezőnyéhez tartozunk | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hajdu: A világ élmezőnyéhez tartozunk

2016. augusztus 6. 1:55 © handball.hu

Hajdu János a NEKA honlapján értékelte a magyar válogatott ifjúsági vb-szereplését.

Hajdu: A világ élmezőnyéhez tartozunk
A magyar ifjúsági nőikézilabda-válogatott 5. helyen végzett a szlovákiai U18-as világbajnokságon. Hornyák Bernadett megszerezte a gólkirálynői címet, a csapat teljesítménye kivívta a szakértők elismerését, és a mutatott játék bizakodásra ad okot a két év múlva itthon rendezendő világbajnokság tekintetében. Hajdu János, a válogatott szövetségi edzője értékelt a vb után.

„Az 5. helyezés nem túl jó, hiszen szerettünk volna a legjobb négy közé jutni, és ez nem sikerült. Az eredményt viszont, azt, hogy nyolc győzelem mellett egy egygólos vereség volt a mérlegünk, jónak értékelem” – kezdte az elemzést Hajdu János.

„A világbajnoki lebonyolítási rendszer sajátossága, hogy sajnos nem a kiegyensúlyozott teljesítményt méri. A csoportmeccsek után jön két egyenes kieséses rendszerű, sorsdöntő mérkőzés, és ha ezeken a csapat kifog egy gyengébb napot vagy gyengébb játékvezetést, akkor az éves munkája kárba veszik, és a legjobb nyolcba sem kerül be. A román válogatottal például ez történt: annak ellenére, hogy jó csapattal érkeztek, hosszabbítás után egy góllal kikaptak a későbbi ezüstérmes Dániától és 14. helyen végeztek, ez nem reális.

Egy szoros meccsen több faktor van, ami befolyásolja a végeredményt. A norvégok elleni negyeddöntő előtt például nem gondoltunk arra, hogy ők nagyon sok ragasztóval játszanak, és ez megzavart minket. A korábbi mérkőzéseken hat-nyolc technikai hibánk volt, ez a szám Norvégia ellen húsz fölötti volt. Eladtuk a labdát, elhalászták a beálló elől, a hosszú passzok nem jutottak el a társakhoz, mert beragadt a labda, egy egygólos vereségnél minden apróság számít.

Nem magyarázkodás, de ha egy meleg, sötét teremben tudunk csak edzeni, nem lehet felkészülni megfelelően egy mérkőzésre. Gyerekeknél kudarcról nem beszélhetünk, csak tapasztalatról. Azt mondtam a lányoknak: lehet, hogy most nyertük meg a vb-aranyérmet, hiszen ezt a szituációt lehet, hogy át kellett élniük ahhoz, hogy később sikeresek legyenek.

Ami a szakmai részt illeti: a támadás rendben volt, a legszellemesebb játékot mi mutattuk be a világbajnokságon, nagyarányú győzelmeket arattunk, 30 fölötti gólokat szereztünk. Giricz Laura kiesése ugyanakkor nagy gondot jelentett, nem tudtuk pótolni őt, nélküle nem voltunk elég hatékonyak védekezésben, ezt jelzi, hogy a bal hármas poszton öt-hat elkerülhető gólt kaptunk minden meccsen.

A kapusteljesítmény sem volt kiegyensúlyozott, szinte minden meccsen le kellett cserélni a kezdőkapust, és vagy a második, vagy a harmadik kapus hozta azt a teljesítményt, amit vártunk. Sajnos az év során nem minden lány játszott ott, ahol kellett volna, néhányan megérdemelték volna, hogy az élvonalban lehetőséget kapjanak. Ez visszaköszönt a vb-n, pár játékosnak előrébb kellene tartania, többet kellett volna fejlődnie.

Most az ötödik helyen végeztünk, de tudásban körülbelül a harmadik helyen vagyunk. Az oroszok és a dánok előttünk vannak kiválasztásban, alkatban, tudásban, a keretük erősebb, de mi az élmezőnyhöz tartozunk. A jövő évi junior Eb megmutatja, mennyit fejlődnek ezek a gyerekek. Ott majd szeretnénk négy között végezni, a 2018-as hazai junior vb-n pedig érmet szeretnénk nyerni.

A NEKA-s játékosok bizonyítottak, Hornyák Bernadett gólkirálynő lett, Fodor Csenge megállta a helyét a nemzetközi mezőnyben, Pásztor Noémi a vb egyik legjobb védőjátékosa volt, Dányi Bernadettnek voltak kimondottan jó meccsei, de néha kezdőként nem hozta a formáját. Szabó Kitti egyes szakaszokat jól oldott meg, bármikor beszállt, lendített a csapaton, többször is. Pankotai Luca és Kuti Betti is jól szállt be a játékba."

© handball.hu

További hírek