DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzaWxcQ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az Esbjerg nyerte az alapszakaszt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az Esbjerg nyerte az alapszakaszt

2015. március 13. 7:35 © handball.hu

A Team Esbjerg gárdája a tavaszi szezonban elhullajtott ugyan néhány pontot, de az ősszel összeszedett előnyből 1 pont megmaradt a végére is, így ők nyerték meg az alapszakaszt. Rajtuk kívül az FC Midtjylland jutott egyenes ágon az elődöntőbe.

Fotó: Team Esbjerg
Fotó: Team Esbjerg
Az utolsó forduló előtt csak egy pont előnye volt már a Team Esbjergnek a második helyen álló FCM-mel szemben, azaz győzniük kellett, ha meg akarták nyerni az alapszakaszt. Minden mérkőzést azonos időpontban játszottak, így nem lehetett számolgatni, de amúgy is, az FC Midtjylland nyert Aarhusban, így az Esbjergnek szüksége volt a két pontra.

2400 néző volt kíváncsi a történelmi sikerre, amit a csapat el is ért, miután elég simán megverte a HC Odensét (31-23). Ezzel Lars Frederiksen együttese várhatja a legkedvezőbb helyzetből a rájátszást. A második helyre az FCM futott be.

Az Esbjerg tavaly nyáron jól erősített, így az várható volt, hogy ott lesz az élmezőnyben. Az, hogy végig vezetve nyerik az alapszakaszt, még ő magukat is meglepte - legalábbis így nyilatkozott az Odense elleni győzelem után Thomas Hylle igazgató.

Az már az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy a Team Tvis Holstebro lesz a harmadik, így Niels Agesen edző az utolsó mérkőzésen már tét nélkül küldhette pályára csapatát. Ki is kaptak hazai pályán a Silkeborgtól, akik így az ötödik helyen végeztek, és bejutottak a rájátszásba, holott két hónapja még a tabella alsó részén tanyáztak. A negyedik a Viborg lett, a hatodik hely pedig a Randersnek jutott.

A negyeddöntőben a Tvis ellenfele lesz a Silkeborg (harmadik helyezettként választhattak, hogy az ötödik vagy a hatodik ellen szeretnének játszani), a Viborg pedig a Randers ellen lép majd pályára. A két legjobb csapat automatikusan az elődöntőbe jut, a TTH-Silkeborg párharc nyertese játszik majd az FC Midtjylland ellen az egyik elődöntőben, a másikban pedig a Team Esbjerg és a Viborg vagy a Randers. Az elődöntők nyertesei játszanak majd a bajnoki címért. Minden párharcot oda-visszavágós alapon, a klasszikus szabályok szerint játszanak.

Az utolsó helyen végzett Nykøbing már biztosan kiesett. A 10. helyezett Ringkøbing és a 11. Skive most pihenhet egy kicsit, majd májusban osztályozót kell játszaniuk. A 7-9. helyen végzett csapatok (Odense, Aarhus, København) számára pedig befejeződött az idei bajnokság.

A Silkeborg a nagy tavaszi feltámadását elsősorban két átlövője remek teljesítményének köszönheti. Közülük Jette Hansen lett az alapszakasz gólkirálynője 156 góllal, a második helyen pedig csapattársa, Anne Cecilie Dornonville De La Cour végzett, 136 találattal.

A Nykøbing kieséséhez furcsa átigazolási hírek is kapcsolódnak. A klub szeretne jövőre visszakerülni az első osztályba, ezért leszerződtették a Team Tvis Holstebro edzőjét, Niels Agesent, akit követ a másodosztályba az egész eddigi felnőtt pályafutását Agesen irányítása alatt töltő válogatott irányító, Kristina Kristiansen, valamint a sokáig szintén Holstebróban játszó, az idei szezonban a Viborgban szereplő Mette Gravholt.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek