Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elutasították a Ferencváros óvását

2014. szeptember 23. 13:38

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította az FTC-Rail Cargo Hungaria óvását, így a csapat csak a KEK-ben folytathatja szereplését.

Elutasították a Ferencváros óvását
A klub kedden tájékoztatta az MTI-t az EHF döntéséről, a részletekről pedig a 15 órakor kezdődő sajtótájékoztatón számol be.

A zöld-fehérek azért fordultak az EHF-hez, mert a Lipcse elleni vasárnapi Bajnokok Ligája-selejtezőben megítélésük szerint a hazai környezetben szereplő német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

Bognár László, a ferencvárosi szakosztályt működtető kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek még hétfőn azt mondta: sok vitatott eset történt a hajrában. Először is a szerb bírópáros a játékidő letelte után időn túli szabaddobást ítélt a lipcseieknek, majd az ellenőr jelezte, két másodperc még hátravan a találkozóból. Ezt követően pedig akkor szólalt meg a meccs végét jelző duda, amikor a labda még csak útban volt az FTC kapuja felé, vagyis az egyenlítő gól időn túl esett, és nem kellett volna megtartani a hétméteres párharcot.

A Ferencváros így a KEK-ben folytatja majd, a harmadik fordulóban a szerb Jagodina lesz az ellenfele.

Frissítve (15.40): Fellebbezést nyújt be a Bajnokok Ligája selejtezőjében kiesett Ferencváros, miután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden elutasította óvását.

Kedd délután sajtótájékoztatót tartott az FTC-Rail Cargo Hungaria a Népligeti Edzőközpontban. Az eseményen Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető tájékoztatta a közvéleményt a kialakult helyzetről.

- Azért hívtuk össze a sajtó képviselőit, hogy elmondjuk, mi történt a Lipcse-Ferencváros mérkőzés végén - kezdte Jeney Zsolt Ákos. - Az FTC képviselői a lefújást követően jelezték a helyszínen tartózkodó EHF-delegáltnak, hogy óvni szeretnénk. Lipcsében volt velünk egy nemzetközi jogász, valamint az óváshoz szükséges ezer euró is rendelkezésünkre állt. A zsűri asztalnál azt a tájékoztatást kaptuk az EHF képviselőjétől, hogy nem kell leadnunk az írásos óvási szándékunkat egy órán belül, sőt ezt az állásfoglalást mi írásban is megkaptuk. Az eljáráshoz szükséges ezer eurót az EHF-nek átadtuk. Azt mondták, hogy az óvást hétfőn 17 óráig kell leadnunk, mi pedig ennek megfelelően hétfőn 12 óráig e-mailben, és faxon is elküldtük a szükséges dokumentumokat. Ez ma azért is érdekes, mert ma azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem adtuk be az óvást egy órán belül, így az óvásunkat formai hiányosságok miatt elutasították. Mi úgy gondoljuk, hogy helyesen jártunk el. A helyzetbe nem nyugszunk bele, igazunkat bíróságon nemzetközi jogászokkal együtt megvédjük.

A szakosztályvezető elmondta, hogy elemezni fogják a kialakult helyzetet, bíznak az EHF bölcsességében, nem hoznak elhamarkodott döntéseket.

- Súlyos kudarcként éljük meg, ami a lipcsei BL-selejtezőn történt. Nem kívánunk elhamarkodott döntéseket hozni, hiszen 10 éves program közepén tartunk. Ki kell értékelni ezt az időszakot, hiszen a tavalyi évünk sem volt sikeres. Az elmúlt időszak eredményeit, sikereit és kudarcait értékelni fogjuk, ez lesz az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata. Egy korszak a ferencvárosi újkori kézilabda történelmében lezárult. A csapat vezetőedzője továbbra is Elek Gábor. Azzal, hogy most is itt ül mellettem, ezt alapvetően demonstráljuk. Nem kívánunk most semmilyen célt meghatározni, mivel a legfontosabb célunk a BL-be jutás, és ez még kérdéses. Bízunk az EHF döntésében - nyilatkozta Jeney Zsolt Ákos.

Vasárnap este a Ferencváros a német Lipcse otthonában játszott sorsdöntő BL-selejtező mérkőzést. A rendes játékidő végén 34-33-as állásnál vitatott szituáció alakult ki, arról, hogy időntúli szabaddobás jár-e vagy pedig még van hátra kettő másodperc. A zsűri végül amellett döntött, hogy még van hátra két másodperc, az utolsó pillanatban a németek gólt dobtak, a magyar szakvezetés szerint azonban a lövés dudaszó után történt, ezért a büntetőlövések helyett a mérkőzést le kellett volna fújni. A klub hétfőn megóvta a találkozót, amelyet formai okokra hivatkozva az EHF elutasított.

Ha nem változik meg az EHF döntése, akkor a Ferencváros a KEK-ben folytathatja nemzetközi szereplését.


Forrás: MTI és fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi