Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Érden bemutatkoztak az újoncok

2014. július 11. 22:28

Bemutatkozott az ÉRD NB I-es csapatának három új játékosa: a francia válogatott Mariama Signaté, a tavalyi BL-bronzérmes Vardartól érkező, orosz Jekatyerina Kosztjukova, és a szerb válogatott szélsője, Katarina Krpež.

Érden bemutatkoztak az újoncok
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapatnak idén sem lehet más a célja, minthogy újra a legjobbak közé kerüljön, illetve a nemzetközi kupában is a lehető legtovább jusson.

A csapat idénynyitó sajtótájékoztatóján Tekauer Norbert, a klub elnöke elmondta, hogy a klub jubileumi évhez érkezett, hiszen ötödik évét kezdi meg az első osztályban:

- Pontosan egy évvel ezelőtt tudtuk ebben a gyönyörű csarnokban elkezdeni a munkát, ami hatalmas lökést, előrelépést jelentett mindannyiunk életében. A tavalyi bajnokságban ismét sikerült bronzérmet szereznünk, és természetesen idén sem lehet más a célunk, mint minimum a harmadik hely megszerzése. Emellett nemzetközi porondon is szeretnénk megmutatni magunkat. A Bajnokok Ligája idei kiírása miatt nincs lehetőségünk a BL-ben szerepelni, ezért az EHF-kupában szerepel az együttes, ami éppen az említett okokból sokkal erősebb lesz. Természetesen itt is szeretnénk a legtovább jutni és tavasszal is részesei lenni a kupasorozatnak, és bekerülni a legjobb nyolc közé.

Érd Megyei Jogú Város polgármesteri főtanácsadója, Bács István arról beszélt, hogy milyen fontos szerepet tölt be a város életében ez a klub és a csapat:

- Nagyon nagy örömet jelentett számunkra, hogy a bronzmérkőzésen már kétezer fölött volt azoknak az érdi szurkolóknak a száma, akik az új csarnokban biztatták a lányokat, és ezzel a klub jelentősen megmozgatta a város életét. Szeretnénk, ha a sportág még népszerűbbé válna és még több ember állna a klub mellé.

Az elvárásokról, célokról Szabó Edina, a klub vezetőedzője beszélt:

- Jobbszélen mindenképpen meg kellett erősíteni a posztot, ami azt gondolom, hogy jól sikerült, mert Katarina Krpež a világ egyik legjobbja jobbszélen mind támadásban, mind védekezésben. Jekatyerina Kosztjukova pedig szintén nagyon ügyes, fiatal játékos, aki kiegészítheti Krpež-t. Mariam Signaté személyében egy olyan játékos érkezett, aki több variációs lehetőséget hoz magával a belső posztokon, és olyat tud, amit a többiek nem, védekezésben pedig vitathatatlanul a világ egyik legjobbja.

Az újoncok mellett azokhoz az értékekhez, amit a klub képvisel, feltétlenül hozzátartoznak a fiataljaink, Takács Kitti, Mester Nóra, Nick Viktória, akik bekerültek a tizenhat fős keretbe és remélem, hogy erősíteni fogják a csapatot. A fejlődésünk fontos elemét alkotják a szurkolóink, akik segítségével elértük, hogy tavasszal Érden volt a legtöbb néző a bajnokságban, és szeretnénk, ha a továbbiakban is sok örömet okoznánk nekik, és ez a csúcstartás tovább folytatódna.

Rácz Marianne kapusedző arról számolt be, hogy milyen munka vár a kapusokra a következő szezonban:

- Három fontos dolog van, amiben szeretném, ha előrébb lépnének a kapusaink, illetve ha stabilizálni tudnánk a teljesítményüket. A védekezésben több taktikai elemmel bővül a csapat repertoárja, amihez a kapusoknak is alkalmazkodni kell. Hatosfal ellen nagyon jó százalékkal kell védeni az átlövéseket, ha sikeresek szeretnénk lenni. Egy jó kapusnak mezőnyjátékosi erényekkel is kell rendelkeznie, hiszen a védett vagy gól utáni gyors indítások, passzok igen fontosak a mai játékban. A harmadik dolog pedig az elemzések, a tudatos munka, a videózások, ami nagyon sokat javíthat egy kapus teljesítményén.

Szekeres Klára, a csapat kapitánya már a negyedik évét kezdi meg a klubnál:

- Nagyon bizakodó vagyok, tavaly szép sikereket értünk el, amit szeretnénk megismételni, de biztosan nagyon nehéz lesz, mert sokan szeretnének bennünket megelőzni. Szeretnénk bizonyítani itthon és nemzetközi szinten is.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a csapat három újonca, a Bajnokok Ligája bronzérmes ZsRK Vardar SzCBT-től érkező orosz jobbszélső Jekatyerina Kosztjukova, az európa-bajnoki negyedik helyezett, világbajnoki ezüstérmes, 210-szeres szerb válogatott jobbszélső Katarina Krpež és a kétszeres világbajnoki ezüstérmes, 149-szeres francia válogatott átlövő Mariama Signaté.

Jekatyerina Kosztjukova: Nagyon örülök, hogy ide kerültem, és bízom benne, hogy sok játéklehetőséghez jutok. A cél nem lehet más, mint az első hely Magyarországon, és egy jó nemzetközi szereplésben is bízom.

Katarina Krpež: Hiszek benne, hogy egy jó közösségbe, egy kiváló csapatba kerültem, egy olyan városba, ahol elérhetjük a céljainkat. Remélem, akár előrébb is végezhet a csapat a bajnokságban, mint tavaly, és akár az ezüst is megcélozható.

Mariama Signaté: Szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni, és megtalálni a helyem a csapatban. Hiszem, hogy egy jó közösségbe kerültem. A döntésemben jelentős szerepet jelentett Szabó Edina, akivel régóta dolgozom együtt, jó edzőnek tartom és bízom benne. És azt is nagyon remélem, hogy minél előbb már magyarul is tudok majd nyilatkozni!

Forrás: www.handballerd.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi