DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY2u9QSX' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Jó német főpróba | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jó német főpróba

2014. június 8. 17:31 © handball.hu

Másodszor is győzelmet ért el a német válogatott a hollandok ellen. A vasárnapi mérkőzésen nagyobb különbséggel nyert a vendéglátó.

Fotó: Németh Attila
Fotó: Németh Attila
Felkészülési mérkőzés
Németország
30 (16)
Hollandia
23 (15)
Koblenz, Conlog Aréna, 917 néző
Játékvezetők: Mindaugas Gatelis, Vaidas Mažeika (litvánok)
Zapf
Mietzner
Augsburg
Müller A.
Loerper
Minevskaja
Steinbach
Althaus
Müller S.
Huber
Geschke
1
1(1)
3
4
4
3(2)
1
3
2
5(2)
3
Bont
Snelder
Broch
Jongenelen
Malestein
Dulfer
Goos
van de Wiel
de Haze
Polman
1
4
4
1
2
2
3
1
1
4
Hétméteresek: 6/5 Hétméteresek: 1/0
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 6 perc


Kézilabdázáshoz nem ideális időben játszották Koblenzben a német-holland felkészülési mérkőzések második felvonását. 30 fok feletti hőség uralja a Rajna-völgyet, a sportcsarnok nagy üvegfelületei és a légkondicionálás hiánya miatt meleg és fülledt benn a levegő. 900 néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést, a háromezer főhöz közelítő befogadóképességű csarnokban teljes szektorok maradtak üresek.

Henk Groener egy nagyon fiatal holland válogatottat állított össze, a bő keretben is az alig 26 éves Nycke Groot a legidősebb mezőnyjátékos. Ráadásul Groot, a válogatott több más, meghatározó játékosához hasonlóan, nem is lépett ezúttal pályára. Marieke van der Wal, Laura van der Heijden és Ailly Luciano a nézőtéren foglaltak helyet, Grootot a tudósító nem is látta a csarnokban. Így az Oranje legrutinosabb játékosa a 24 éves Danick Snelder lett, nem számítva a 28 esztendős kapust, Jasmina Jankovicot.

A német válogatott viszont legerősebb keretét nevezte a mérkőzésre, egyedül Nadja Nadgornaja hiányzott. Talán már ennyiből is kiderül, hogy a két szakvezető más és más célra kívánta felhasználni a két felkészülési mérkőzést: míg Heine Jensen a meglévő keretének játékát akarta még tovább csiszolni, és csak ott változtatott a kereten, ahol az a továbblépéshez feltétlenül szükséges volt (Svenja Huber lett a kezdő jobbszélső), addig Groener leginkább azt kereste, mely játékosokat érdemes a következő időszakban a válogatottba beépíteni a többé-kevésbé stabilnak számító kezdősor mögé.

Ez visszaköszönt a két csapat játékának minőségén is: míg a német kezdőcsapatból mindenki tudta, hogy neki egészen biztosan helye van a keretben, addig a hollandok mind meg akarták mutatni, hogy őrájuk érdemes számítani. Nagyon aktív védekezést mutattak be, sok labdát szereztek, amiből indításgólokat tudtak lőni, ill. sorozatban kényszerítették passzív játékra a német csapatot. Mindezt úgy, hogy talán legjobb védőjük, Snelder, a padon ült, középen Yvette Broch és a junior válogatott Kelly Dulfer védekezett, nagyon magas belső falat alkotva. A félidő második felére Jensen lecserélte két, gyenge teljesítményt mutató kezdő átlövőjét, Susann Müllert és Laura Steinbachot, és a beállós ill. a szélek megjátszására helyezte a hangsúlyt. Ez többször sikerült is csapatának, így ki tudtak egyenlíteni, és a döntetlen-közeli állást elvitték egészen a szünetig.

A második félidőre Groener egy szinte ismeretlen játékosokból álló sort küldött pályára (kivéve kapuban, ahol Tess Wester végigvédhette a mérkőzést). Gyakorlatilag az Oranje C-soráról van szó, amelynek játékosai azért küzdhetnek, hogy bekerüljenek az Eb-selejtezőkre, ill. majd magára az Eb-re a válogatottt kispadjára. Feltételezhetően egyikük sem győzhette meg a kapitányt, mert 15 perc után a teljes sort lecserélte. Ezalatt a negyedóra alatt a holland válogatott mindössze két találatot szerzett, amivel szinte behozhatatlan hátrányba is kerültek.

Az utolsó negyedórában már mindkét edző többet cserélt, amivel kicsit szét is esett a mérkőzés, feltehetőleg mindkét válogatott szakmai stábja érdekes rész-megfigyeléseket végezhetett ebben a szakaszban. Végül a német csapat hét góllal nyert, magabiztosan készülhetnek az Eb-részvételről döntő, Macedónia elleni páros mérkőzésre.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek