Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az angol Liga-kupában az Angyalok

2014. január 25. 8:29

Egy új sorozat, az angol Liga-kupa küzdelmei kezdődnek meg a hétvégén a magyar csapat számára. A London Angels HC elsőként Liverpoolban kezdi meg szerepelését, ahová ismét csak a győzelem reményében utaznak lányaink.

A Liverpool ellen várható felállás
A Liverpool ellen várható felállás
Londonban, az Angyalok háza táján eddig minden úgy alakul, ahogy elképzelték. Sikerrel vették eddig az akadályokat, és egyelőre vezetik az angol másodosztály küzdelmeit. Az idei célkitűzés nem más volt, mint hogy jövőre az élvonalba kerüljenek, ahol aztán harcolhassanak azért, hogy esetlegesen nemzetközi kupában is megmérethessék magukat: nevezetesen az EHF-kupában.

Ám ne szaladjunk ennyire előre. Az egy éves évfordulója előtt álló klubot tavaly februárban még sehol sem jegyezték, de már a munkálatok a háttérben folytak. A Szántó Andrea-Kondor Gábor edzőpáros a semmiből alapított előbb egy, később, mivel több jelentkező érkezett, így két csapatot.

A klub felépítésében is hasonlít a magyar sztenderdekre, hiszen egy erős első csapatot (London Angels HC) egy jól megerősített utánpótlás- és fejlesztő bázisként üzemelő együttes, az Angels Handball Academy követi. Gondoljunk csak a Győri ETO és a Veszprém kapcsolatára...

A bajnokság során az első csapat eddig öt mérkőzést játszott, ebből négy győzelem és egy döntetlen született: 107 lőtt gól mellett 65 kapott társul, ami jó aránynak számít. Jelenleg három ponttal vezetik a bajnokság alapszakaszát. A célhoz, hogy sikerüljön a feljutás, tehát jó úton haladnak, de a bajnokságnak még közel sincs vége. Mi tagadás, nem kis teljesítmény egy olyan csapattól, amelynek tagjai szabadidejükben, munka mellett végzik ezt a tevékenységet, és még sikeresek is tudnak lenni. Sőt a hétvégén a Liga-kupa küzdelmei is megkezdődnek, és ott is helyt szeretnének állni.
A sorozat első körében három mérkőzést játszanak az Angyalok, amiből kvalifikálhatják magukat az áprilisi elődöntőkre, illetve a májusi döntőre.

A Liga-kupa menetrendje:

Január 25., 17.00: Liverpool SG - London Angels HC
Greenbank Sports Academy, Liverpool

Február 22.: London Angels HC - Coventry HC

Április 5.: London GD HC II. - London Angels HC

Április 26/27.: elődöntők

Május 16.: döntő

A sorozatban két kupakiírás található, az elsőben, a Nemzeti Kupában csak az első osztályú csapatok vehetnek részt. A Liga-kupában pedig a Super 7-ben játszó első osztály szereplőin kívül az összes régió minden egyes alakulata. Ez a csapat tehát bejárja a teljes ranglétrát, és alulról küzdi fel magát minden egyes szinten.

Mezei Csilla kapus védőmunkája elengedhetetlen a sikerhez:

- Mit gondolsz csapatod eddigi teljesítményéről?
- Örülök, hogy vége van a bajnokság első felének. Úgy érzem, ez arra volt jó, hogy a csapat tagjai több lehetőséget kapjanak (mint heti 1 alkalom) az együtt-játszásra és kicsit jobban összeszokhassanak. Szerintem ez eléggé jól sikerült mostanra, még ha az utolsó meccsünk végeredményéből nem is ez tükröződik (az Olympia ellen 21-21), de úgy érzem, ez volt az első olyan meccs, hogy "mindenki akarta". Rengeteg technikai hibánk volt mind mezőnyben, mind kapuban, de a szívünk kiharcolta a döntetlent, ami egy téli szünet utáni indulónak szerintem nem volt rossz. A játékunkon még mindig sokat kell csiszolnunk, ha szeretnénk magasabb osztályban helyt állni, de boldog vagyok, hogy a küzdeni akarás megcsillogtatta fehér fogait csapatunkban.

- A Liga-kupában Liverpoolban idegenben kezdetek, mit vársz ettől a mérkőzéstől?
- A szombati Liga Kupa teljesen más lesz. Most először lesz az, hogy meccs előtt utaznunk kell, hogy teljesen idegen környezetben és csapattal kell játszanunk. Bízom benne, hogy ismét jelesre fogunk vizsgázni küzdeni akarásból (az ellenfél kondíciójától függetlenül) és hogy a magunk játékában nem fogunk sok technikai hibát véteni. Amennyiben ez a két feltétel teljesül, már nem lehet belőle rossz dolog, csak egy felejthetetlen kirándulás!

Kürti Nikol jobbszélső az utolsó mérkőzésen hat góllal járult hozzá csapata teljesítményéhez:

- A bajnokságban jelenleg az élen álltok, hogy látod, mennyire állt össze a játékotok, mennyit sikerült fejlődni?
- Úgy látom, egy év után kezdünk összeállni, most már egyre jobban, de még mindig kell egy kis idő, hogy egymás mozgását, technikáját megszokjuk. Úgy értem, a védelmünk egyre jobb, a támadásoknál még azért nem vagyunk 100%-osak.

- A Liga-lupában egy mérkőzésen dől el minden, mennyire lesz más ez, mint a bajnokság, mit vársz ettől a sorozattól?
- Számomra nem lesz más, mint a bajnoki meccsek, ugyanazt a teljesítményt próbálom meg elérni, és szerintem ezt mondhatom a lányok nevében is. Mindenképpen szeretnénk a Liga-kupában is jeleskedni, így megteszünk minden magunktól telhetőt, hogy a dobogó tetején álljunk.

Kondor Gábor, az Angels vezetőedzője a következőképpen értékelt.

- Az eddigiek során minden úgy alakult, ahogy elgondoltátok?
- Igen, legalábbis a fő célunk, az, hogy a másodosztályból felkerüljünk a Super 8 Ligába, és a nemzetközi kvótáért harcolhassunk. Eddig erre minden esélyünk megvan, de még az utat, amit elkezdtünk, be is kell fejezni.

- Látva a Liga-kupabeli ellenfeleket, mit vártok ettől a három mérkőzéstől?
- Következő ellenfelünket, a Liverpoolt már sikerült feltérképezni, és felkészülni belőle. Mint minden meccs, ez sem lesz könnyű, de én úgy gondolom, reális esély mutatkozik arra, hogy győzelemmel távozzunk. A Coventry csapata, csakúgy, mint a Liverpool, teljesen ismeretlen még számunkra, de bízom a lányokban, illetve a decemberben lejátszott eredmények (GD-győzelem a Coventry felett) is azt mutatják, hogy a Liga-kupában az elődöntő is könnyen meglehet. A GD második csapata pedig a bajnokságból már ismerős, jól ismerjük a játékát. Igaz, minden meccs egy új esély, nem csak nekünk, de nekik is, így mindent bele kell adni mindenkor, és nem lehet gond...

További, bővebb információt a a csapat facebook-oldalán találhattok!

Forrás: London Angels

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi