Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Felemás hírek Londonból

2013. október 28. 8:26

Angliában, úgy látszik, egy mérkőzést nem csak egyszer kell megnyerni, hiszen az Angels második csapatánál a két héttel ezelőtti bajnoki mérkőzést megóvták. Az immár Angels Handball Academy néven futó csapat játékosai azért megmutatták, ki a magyarok Istene.

Fotó: Krányik Attila
Fotó: Krányik Attila
Az angol szövetség óvást intett be az Angels HC vezetősége felé a hét folyamán, hiszen az eddigi tisztázatlan körülmények és a sorozatos szabálymódosítások miatt az első fordulóban (London Angels II. - Ruislip Eagles 28-24) több játékos is szabálytalanul lépett pályára. Éppen ezért a szövetség a mérkőzés eredményét törölte, és a vendégcsapat javára írta jóvá a meccset (10-0).

Emiatt az Angels játékosai feltüzelve érkeztek Leyton-ba, ahol a London GD II. csapata fogadta őket.

London/South Women Developement League, 1. csoport, 2. forduló
London GD HC II.
12 (6)
Angels Handball Academy
19 (8)
London, Leyton Score Center, 80 néző
Játékvezetők: Benedikt, Miguel
Perez
Gaelle
Chan-Lam
Cazajous
7(3)
2
2
1
Hrabovszki
Győri
Mecz
Szentmartoni
Nagy
Györki
Tösmagi
9(1)
3
2
2
1
1
1
Hétméteresek: 3/3 Hétméteresek: 3/1
Kiállítások: 0 perc Kiállítások: 8 perc

A mérkőzés az első pár percben idegesen kezdődött az Angyaloknak, hiszen gyors vezetést szereztek, majd a GD még fordítani tudott, és 3-2-re vissza is vette a vezetést, de ezután már csak az egyenlítésre futotta az ellenfél erejéből az első félidőben. Hrabovszki Regina vitte a vállán a csapatot a félidei nyolc gólból egymaga hatot vállalt. Mellette a kapuban Hangyál Anna kapus is kitett magáért – ugyanúgy folytatta a védéseket, mint két héttel ezelőtt. Egy gólszegény első félidőt követően 8-6-os Angels vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőre Szántó Andreának sikerül kicsit megnyugtatni a lányokat, és egy magabiztosabb csapat jött ki az öltözőből. Győri Ildikó is magára talált, és szép betörésekből szerzett gólokat. Az agresszív védekezést a játékvezetők nem nagyon tolerálták, ezért fordulhatott elő, hogy háromszor is emberhátrányban játszottak az Angyalok. Támadásban szinte az egész csapat magára talált: Szentmártoni, Mecz, Tösmagi és Györki is betalált, míg a kapuban Hangyál dupla bravúrokat mutatott be. A végjátékhoz 11-16-os eredménnyel érkeztünk, ahol már szép támadásokat és élvezetes játékot mutatott a magyar csapat. A kapuba Páhor érkezett, aki nem akart elmaradni társától, és ő is bizonyította, hogy ott a helye a pályán. Két szép védésével, és Hrabovszki utolsó góljával alakult ki a 19-12-es Angels győzelem.A mérkőzésen kilenc gólig jutó Hrabovszki Regina mosolyogva a következőket nyilatkozta: "Nagyon örülök, hogy sikerült nyernie a csapatnak, és bizonyítani a szurkolóknak. Az első félidőben kicsit meg voltunk illetődve, de a második játékrészre sikerült összerakni a játékunkat, amit az eredmény is bizonyított. Védekezésben szerintem nagyon jó volt a csapat, kevés kapott góllal zártunk, ezért gondolom ezt. Támadásban voltak hibáink, amiket még javítanunk kell, de összességében azért mindenki mindent megtett a győzelemért. Nagyon örülök, hogy ma nekem ilyen jól ment, hogy bizonyítottam az edzőmnek és a szurkolóknak, hogy ott a helyem a csapatban. Szeretném a szurkolóknak megköszönni, hogy nyolcadik emberként segítettek minket a pályán".

A mindösszesen tizenkét gólt kapó Hangyál Anna is boldog volt a találkozó után, amire minden oka megvolt, hiszen 55 százalékosan védett: "Szerintem az első félidőben szétszórtan játszottunk. A passzok, kapura lövések pontatlanok voltak, és jó pár helyzetet kihagytunk. A lányok kissé idegesek voltak, nem nagyon sikerült a figurákat megvalósítani, vagy befejezni. Ez feszültséget váltott ki, és persze az, hogy hogyan lesz ebből a játékból győzelem? A második félidőre sikerült összeszedni magunkat, felébredtünk, és végre elkezdtünk játszani. A ziccerek, figurák sorra góllal végződtek. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból, hogy támogassam a lányokat a kapuból. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, és büszke vagyok a csapatra, hogy odaálltunk, és küzdöttünk a győzelemért".

A találkozót Szántó Andrea is pozitívan értékelte, de szerinte erre a győzelemre mindenképp megérett a csapata: "Miért voltak idegesek a lányok? Nem tudom, talán a közönség, talán hogy most játszottunk először idegenben. Kicsit benne volt még mindenkiben az, hogy bizonyítani kell, hogy megnyerjük a következő meccset is, nem csak véletlen volt az első meccsnek a megnyerése. Szerencsére az első félidő közepe felé egy kicsit kezdtünk megnyugodni, belőttük a ziccereket, ez azért sokat segített. Sajnos volt sok eladott labdánk, sok rossz lerohanásunk, ami miatt szoros volt az eredmény az első félidőben. Aztán a második játékrészben megnyugodtak, látták, hogy jobbak vagyunk, látták, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Rendeződtek a sorok mind védekezésben, mind támadásban, és aztán a végére azt kell, hogy mondjam, sima lett a mérkőzés".

A csoport másik mérkőzésén:

Olympia HC -Ruislip Eagles HC 29-11 (16-6)

A csoport állása
1.Olympia HC2 pont
2.London Angels HC London Angels HC2 pont
3.Angels Handball Academy2 pont
4.Ruislip Eagles HC2 pont
5.London GD0 pont

Forrás: www.londonangelshc.co.uk

© handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 2 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. február 23. 14:01

Mindkét csapatunk a nyolc között

2019. február 23. 14:46

Arenhart fordított a góljaival

2019. február 22. 21:20

Nyert a Kisvárda és a Mosonmagyaróvár

2019. február 18. 21:54

Elkerülte egymást az FTC és az ETO

2019. február 17. 19:30

Pontot rabolt az FKC Kisvárdáról

2019. február 16. 18:41

Újvárosi vereség Siófokon

2019. február 13. 19:32

Teljes az MK Final Four mezőnye

2019. február 12. 15:41

Olimpiai bajnokkal erősít az ETO

2019. február 12. 11:17

Norvég csapatot kapott a Siófok

2019. február 11. 17:09

Nze Minko az ETO-hoz igazol

2019. február 10. 15:39

Veretlenül nyerte csoportját a Siófok

2019. február 10. 14:39

BL: már a második a Bukarest

2019. február 9. 18:35

A ÉRD csatlakozott a DKKA-hoz

2019. február 9. 14:49

Mindkét magyar csapat sikeres volt

2019. február 8. 20:09

Nem hagyott esélyt a Dunaújváros

2019. február 6. 17:38

Tízzel nyert az ETO Fehérváron

2019. február 6. 7:48

Ideiglenes vezetőedző Kisvárdán

2019. február 6. 7:40

Távozik Győrből Nycke Groot

2019. február 4. 19:38

BL: döntetlen Dániában

2019. február 3. 18:34

Meglepetés nélkül Érden