Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szenzációs rajt az angol bajnokságban

2013. október 14. 7:18 © handball.hu

A hétvégén Angliában is elkezdődtek a másodosztályú küzdelmek, ráadásul a magyar érdekeltségű csapataink mindegyike hazai pályán fogadta ellenfeleit, ráadásul nem akármilyen sikerrel. A London Angels mindkét csapata egyaránt négygólos győzelemmel mutatkozott be.

Szenzációs rajt az angol bajnokságban
London/South Women Developement League, 1. csoport
London Angels HC I.
21 (9)
Olympia HC II.
17 (9)
London, Barking Sporthouse Arena, 150 néző
Játékvezetők: Maj Al Shammri, Constantin Iolia
Orbán Dóra
Szántó Andrea
Hogya Andrea
Kunyik Veronika
Hrabovszki Regina
Kürti Nikol
Fodor Ágnes
5
5(4)
3
3
2
2
1
Lena Ruge
Diana Ciubotaru
Ida Malnes
Anna Hlavsova
Anne Solbakken
Bryndis Hjartordottir
7(4)
3
2
2
2
1
Hétméteresek: 5/4 Hétméteresek: 9/4
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 12 perc
Az első mérkőzésen a múlt héten Izlandról visszatérő Olympia HC csapatát fogadták az Angyalok. A mérkőzés előtt a szurkolók is találgatták – mert hogy voltak szép számmal – vajon mi fog történni, hiszen augusztus végén a Summer Kupán az Angels nyert, két hete egy felkészülési mérkőzésen pedig az Olympia diadalmaskodott.

A megfelelő izgalmak tehát garantálva voltak. Bár a mérkőzés elég parázs hangulatban kezdődött, az Angyalok nem adták ki a mérkőzést a kezükből, sőt, az elején párgólos előnyre tettek szert. Az Olympia csak kapaszkodott az eredmény után, és 5-5-ös állásnál egyenlítettek újra. Ekkor egy 4-1-es rohammal visszavették az előnyüket az Angyalok, de az Olympia még erre is tudott válaszolni, így 9-9-es félidei eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben aztán ismét az Angyalok kezdtek jobban, szorosan fej-fej mellett haladt a két csapat, de egyenlíteni már nem tudott az Olympia, maximum két gólra tudott csak felzárkózni. A végjátékban sikerült az előnyt növelni az Angels-nek, így győzelemmel ünnepelhettek a bajnoki nyitófordulóban. A végeredmény 21-17.

A mérkőzés után Orbán Dóra, a csapat átlövője értékelte a találkozót, aki védelemben is segítette együttesét, és támadásban is öt gólt szerzett: "A védekezésünk nagyon jól összeállt, a támadásban az ellenfél 5-1-es védekezése kicsit megzavart minket, azon még kicsit dolgoznunk kell, a csapat minden tagja kitett magáért. Jól meg tudtuk a beállót játszani, és úgy gondolom, hogy a csapat egységesen nyújtott nagy teljesítményt. Nagyon lendületesen játszottunk, és ezért is lehettünk talán eredményesebbek, mint az ellenfelünk. A szurkolók sokat segítettek, és örülök, hogy győzelemmel hálálhattuk meg nekik ezt a fantasztikus hangulatot, amit teremtettek a csarnokban."

A csapat vezetőedzője, Kondor Gábor is mosolyogva nyilatkozott: A lányok szépen, összeszedetten, ötletesen játszottak, látszott rajtuk a koncentráció, ahogy minden egyes mozdulatukkal segítették egymást. Fantasztikusat nyújtottak, a védekezésünkkel maximálisan elégedett vagyok, főként a második félidővel, hiszen csak nyolc gólt kaptunk, azt hiszem, ez mindent elmond. Támadásban a lányok szépen véghezvitték a mérkőzés előtt megbeszélteket, szépen felhoztuk támadásban a labdákat, a lendületes és gyors támadásokat sokszor nem tudták megállítani. Mind mentálisan, mind fizikálisan ott voltunk a pályán. Gratulálok a lányaimnak!

London/South Women Developement League, 1. csoport
London Angels HC II.
28 (14)
Ruislip Eagles HC II.
24 (11)
London, Barking Sporthouse Arena, 120 néző
Játékvezetők: Maj Al Shammri, Constantin Iolia
Győri Ildikó
Korbély Anita
Nagy Zsuzsanna
Mecz Ágnes
Hornai Anita
Csombor Barbara
Gila Nikolett
Molnár Eszter
Hrabovszki Regina
Szabó Fruzsi
10(4)
4
3
3
2
2
1
1
1
1
Alice Cleveland
Maria Seri
Camilla Grasso
Judit Cross
Manja Koenig
Josielen Esmanhoto
Aurelie Silvestre
Elzbieta Jadeszko
5(1)
5
4
4
2
2
1
1
Hétméteresek: 9/4 Hétméteresek: 3/1
Kiállítások: 12 perc Kiállítások: 4 perc
Piros lap: Gila (3x2 perc, Pusztai (azonnali)
Szintén nagy várakozások övezték a London Angels második csapatának mérkőzését, hiszen az angol bajnokságban igazán csak egyszer volt lehetőségük megmutatni tudásukat, hiszen nem sok együttesnek van második vonala. A nevezés során is már problémák merültek fel az ügyben, hogy egy azonos osztályban egy egyesülettől két csapat nem játszhat, így a London Angels II. csapatának hivatalos nevét meg kellett változtatni, de erre már a szövetség is rábólintott.

A találkozó nagy izgalmakat hozott, a félidő első felében már vezettek 5-2-re az Angyalok, de aztán tartották az egy kétgólos előnyüket. A kapuban Hangyál Anna parádézott: hétméterest és a kipattanó labdát is kirúgta a nézők közé, míg a félidő második felében Győri Ildikó vette kezébe a karmesteri pálcát, és a félidőre már nyolc találatnál járt, így alakult ki a 14-11-es vezetés az Angels javára. A 22. percben egy szerencsétlen ütközésnek köszönhetően a Ruislip játékosa a könyökére esett, és egy hosszú ápolás után sajnos el kényszerült hagyni a küzdőteret, majd a helyi kórházba szállították kivizsgálásra. A játékvezetők Pusztainak először kétperces büntetést mutattak fel, majd három perccel később, amikor még mindig ápolták a játékost, felmutatták neki a piros lapot.

A második félidőben aztán az Angyalok nem engedték közelebb a „Sasokat” a két-háromgólos különbséget tartották a csapatok. A 41. percben Gila Nikolett megkapta harmadik kétperces kiállítását, így ő is piros lappal a nézőtérről figyelte társait, ám a végjátékhoz kétgólos angyali vezetéssel érkeztünk. Először Győri, majd a végső kegyelemdöfést Csombor találata jelentette, amivel a London Angels II. négygólos 28-24-es győzelemmel ünnepelhetett.

A csapat edzője (aki egyébként az első csapat játékosa és másodedzője is), Szántó Andrea is pozitívan értékelte csapata teljesítményét: „A Ruislip második sorát most láttuk először játszani, sajnos nem is voltak sokan, de úgy érzem, a mi lányaink nagyon ügyesen megállták a helyüket. Védekezésben az elején volt egy kis kavarodás, de aztán sikerült rendezni a sorokat. Támadásban szép gólokat láthattunk mindenkitől, nem tudnék kiemelni senkit, mivel mindenki egyformán küzdött, megpróbáltam mindenkit játszatni, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és hogy legyen egy kis önbizalmuk a későbbiek során. Aztán végülis a jó játék, a magyar szív meghozta az eredményét, és így néggyel tudtunk nyerni.”

Az Angyalok legeredményesebb játékosa, a tíz gólig menetelő Győri Ildikó is boldogan nyilatkozott: „Rengeteget játszottunk emberhátrányban, és ehhez képest a 28 lőtt gól szerintem egy nagyon jó eredmény. Mindenki megmutatta a csapatban, aki pályára lépett, hogy sikerült összeállni, és mindenki meglőtte az első gólját. Az ellenfél védelmén sikerült többször áttörni, sok helyzetet tudtunk magunknak teremteni. A szurkolóktól nagyon jól esett a buzdítás, mindenki boldogan játszott, és örülök, hogy sikerült győzelemmel bemutatkoznunk.”

A bajnokság október 27-én folytatódik tovább, amikor is magyar lányaink a London GD csapatához látogatnak. A bajnokság egyébként 2 x 5 fős csoportban zajlik, a fent említett két csapaton kívül még a London GD II. foglal helyet ebben a csoportban. A bajnokság oda-visszavágós alapon működik, és az alapszakasz végén a két csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a Final 4-ba.

A másik csoport résztvevői: Bath University HC, Cranfield HC, Ipswich HC, Oxford University HC, Southampton University.

London/South Women Developement League, 1. csoport
1.London Angels HC London Angels II.2 pont
2.London Angels HC London Angels I.2 pont
3.London GD II.0 pont
4.Ruislip Eagles HC II.0 pont
5.Olympia HC II.0 pont

További hírek, videók a csapat újonnan elkészült weboldalán illetve a Facebookon olvashatóak:

www.facebook.com/LondonAngelsHC
www.londonangelshc.co.uk

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi