Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fontos feladatok előtt a Fradi és az ÉRD

2013. szeptember 14. 7:09

Szombaton és vasárnap az FTC otthonában, az Elek Gyula Arénában rendezik a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének 2. csoportját, amelyben a házigazda Ferencváros mellett az ÉRD is érdekelt. Jegyinformációk, nyilatkozatok a tornával kapcsolatban.

Fontos feladatok előtt a Fradi és az ÉRD
A hazai pályán szereplő Ferencváros célja nem is lehet más, mint a BL-főtáblára jutás.

A csapat spanyol légiósa, Nerea Pena így fogalmazott a hétvégi selejtezővel kapcsolatban: "Az MTK ellen már a hétvégi mérkőzésekre is készültünk valamennyire, hiszen számunkra talán az év két legfontosabb találkozója következik. A térdem jól van, ami nagyon fontos, de fejben még mindig nem vagyok teljesen rendben. Amikor játszom, többet szeretnék megcsinálni, mint amit jelenleg tudok. Az agyammal tudom, mit kéne tennem, de a testem még nincs százszázalékos állapotban ahhoz, hogy meg is tudjam valósítani. Ez azért rossz érzés, mert jobb játékot szeretnék mutatni a szurkolóinknak. Azért bizakodó vagyok, és remélem, hogy egyre jobb formába lendülök majd".

Az FTC fiatal tehetsége, Szekerczés Luca úgy érzi, egyre jobb formába kerül: "A szerdai mérkőzésen több lehetőséget is kaptam. Úgy érzem, tudtam is élni vele. Az Európa-bajnokság utáni csúcsformámat nem sikerült megtartanom. Eléggé fáradt voltam, de most már napról-napra több erőt érzek magamban. Ezen kívül a válogatott rendszere után idő kellett, amíg visszaszoktam az itteni játékokhoz. Remélem, a hullámvölgyből kifelé jövök, és egyre inkább a csapat hasznára tudok lenni".

Az együttes frissen igazolt kapusát, Szikora Melindát az MTK elleni bajnoki után csapata legjobbjának választották: "Sokkal jobb volt a védőfal mögött állni, mint a Békéscsaba ellen. A mezőnyjátékosok nagyon odatették magukat. Kedden sajnos nem úgy edzettünk, ahogy kellett volna, így a mérkőzésnek volt még egy tétje, miszerint ha 18 gól felett kapunk, akkor büntető futás lett volna a következő edzésen. Szerencsére pont 18 lett a kapott találatok száma. Nagy motiváció volt, hiszen mi, kapusok is futottunk volna (nevet). Jó volt, hogy nem ezzel kezdtük a következő edzést. Hétvégén fontos feladatokat kell megoldanunk, így az edzéseken is minden perc számít. Ettől kezdve már a Zágráb ellen készülünk teljes erőbedobással".



Szombaton története első Bajnokok Ligája-mérkőzését játssza az ÉRD a kvalifikációs torna elődöntőjében, ahol a svájci Zug ellen kell kiharcolnia a döntőbe jutást. Peter Stutz, a svájci klub kapcsolattartója így fogalmazott: "A BL-selejtezőre is ugyanúgy készülünk, mint bármelyik találkozóra. Óriási kihívás ez számunkra, hogy ilyen kvalitású csapatok ellen játszhatunk. Teljes mértékben amatőr egyesület vagyunk, ahol a játékosok dolgoznak, iskolába, egyetemre járnak, és mellette kézilabdáznak" - mondta.

"Nagyon várom már a hétvégén, hiszen mégiscsak a legjobbak között szerepelhetünk, és nekem nagyon fiatalon megadatik ez a lehetőség. Az feltétlenül előny, hogy nem kell hosszú, fárasztó utazáson átesnünk, és úgy pályára lépni. Mondhatni, nem a kedvenc pályája az ellenfeleknek az Elek Gyula Aréna, de remélem, hogy sokan fognak elkísérni és támogatni minket mindkét napon. Szombaton nyerni fogunk, vasárnap pedig felszabadultan kézilabdázhatunk, nem lesz rajtunk teher. Nekünk ez óriási lehetőség, hogy itt lehetünk, és nagyon szeretnénk a főtáblára kerülni. Nem lesz könnyű, de nem ismerünk lehetetlent" - fogalmazott Janurik Kinga, az ÉRD kapusa.

Schatzl Nadine, az ÉRD balszélsője az ETO-val BL-ezüstérmesnek vallhatja magát, igaz, akkor még nem jutott sok szerephez. "Ezek a meccsek mindig különleges hangulatúak voltak, izzott az egész csarnok. Egymás szavát is alig hallottuk, a kispadról is mindenki buzdította a többieket. Arra emlékszem, hogy először egy orosz csapat ellen léptem pályára anno tizenhat évesen, félelmetes érzés volt. Ez most azért más lesz. Örülök, hogy nem kell messzire utaznunk, és így a szurkolóink is sokan velünk tarthatnak. Csapatként vagyunk képesek jó teljesítményt nyújtani. Nincs kivételezés, senkinek nincs bérelt helye, az edzésmunka és a mutatott játék dönti el, hogy ki van éppen pályán, melyik az a hét játékos, akivel a legsikeresebbek lehetünk. Edina nagyszerű szakember, pontosan látja, hogy ki mennyit tesz bele, és mennyire akarja a sikert, látja a hibákat, és azt is, ha jól csinálunk valamit - apró dolgokon dől ez el, de ezek is fontos tényezők."

Török Petra, a csapat jobbszélsője a Győr elleni edzőmeccsen rosszul érkezett talajra, és azóta már meg is műtötték. "A keresztszalag-műtét sikeres volt, szerencsére hamar kaptam időpontot, és mivel jó állapotban volt a lábam, így múlt hét csütörtökön végre is hajtották a beavatkozást. Hála Dr. Tállay András profizmusának, minden rendben ment. Jelenleg még két hétig pihentetésre van szüksége a műtött térdemnek, de utána kezdődhet a rehabilitáció, remélem, minél hamarabb visszatérhetek majd a pályára. Nagyon sajnáltam, amikor kiderült,
hogy ennyire súlyos a sérülésem, mert úgy éreztem a felkészülés alatt, hogy most voltam a legjobb formában. Viszont igyekszem pozitívan hozzáállni az előttem álló időszakhoz, és valahogy átmenteni ezt a formát a tavaszi szezonra. Addig pedig lelkesen szurkolok a lányoknak. A csapatnak azt üzenem, hogy küzdjenek az elsőtől az utolsó másodpercig, de élvezzenek is minden pályán töltött pillanatot, hiszen hatalmas dolog, hogy idén a BL-ben szerepelhetünk. Ez a csapat bármire képes lehet, ha együtt, egymásért küzd, és elhiszi, hogy nincs lehetetlen. Nagyon fogok szurkolni nekik, és remélem, mi örülhetünk majd a hét végén."



Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 2. csoport, elődöntők
Budapest, Elek Gyula Aréna


szombat
15.00 ÉRD - LK Zug Handball (svájci) ÉLŐben: DigiSport1
18.00 FTC-Rail Cargo Hungaria - RK Lokomotiva Zagreb (horvát) ÉLŐben: DigiSport1

vasárnap
14.00 3. helyért (A szombati elődöntők vesztesei) ÉLŐben: DigiSport1
16.15 döntő (A szombati elődöntők nyertesei) ÉLŐben: DigiSport1

Szombaton a két elődöntő mérkőzés között az Elek Gyula Arénát a rendezőség kiüríti. Így a Ferencváros megkéri a nézőket, hogy az első elődöntő mérkőzés lefújását követő tizenöt percen belül hagyják el a csarnokot. Jegyek még valamennyi mérkőzésre kaphatók, melyeket a szurkolók szombaton és vasárnap a megadott időpontokban tudnak megvásárolni az Elek Gyula Aréna külső pénztárában.

Jegyárak:
Egy elődöntő mérkőzésre szóló ülőjegy: 2.000,- Ft
Egy elődöntő mérkőzésre szóló állójegy: 1.400,- Ft

Vasárnapra szóló ülőjegy: 3.000,- Ft
Vasárnapra szóló állójegy: 2.100,- Ft

Pénztár nyitva tartás:
2013. szeptember 14. 14:00-19:30
2013. szeptember 15. 12:00-16:30

Forrás: www.etvkezilabda.hu, www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi