Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szárnyalnak az Angyalok

2013. szeptember 2. 7:18 © handball.hu

Az augusztusi hónap a London Angels számára igen emlékezetes marad, hiszen a Brit Strandkézilabda Bajnokság után a Summer Cup serlegét is bezsebelték.

Szárnyalnak az Angyalok
Mindenki izgatottan várta – mind a játékosok, mind a szurkolók – a Summer Cup négyes tornát Londonban, hiszen az Angyalok közel három hónap után játszottak újra teremben edzőmérkőzést.

A tornán a házigazda és az EHF-kupára készülő Olympia HC csapata mellett a London GD és a London Urban csapata küzdött az Angyalok ellen. Az Angels bő kerettel érkezett a tornára, hiszen három mérkőzésen 2x20 percben kellett helytállniuk.

Az első mérkőzésen a GD csapatával küzdöttek meg:

London Angels HC – London GD 13-6 (8-2)
Gólszerzők: Szántó Andrea 2, Kürti Nikol 1, Szabó Fruzsi 2, Szabó Nóra 2, Horváth Nikolett 1, Nagy Zsuzsanna 1, Kunyik Veronika 1, Korbély Anita 2, Hornai Anita 1.

A nehéznek ígérkező mérkőzés a vártnál simábban alakult, hiszen a kapuban brillírozó Mezei Csillának szinte képtelenek voltak gólt lőni az ellenfelek: az Angyalok ellen ítélt mindkét hétméterest is hárította, illetve a második félidőben Mozga Lilla is társult kapustársához, míg a mezőnyben minden cserét pályára küldött az edző, ezzel frissítve a csapatát.

A második meccs igazán nagy csemegének ígérkezett, hiszen az Olympia és a London Angels még soha nem találkozott egymással, ez volt kettejük csatájának első felvonása:

Olympia HC – London Angels HC 11-13 (7-4)
Gólszerzők: Szántó Andrea 6(4), Hrabovszki Regina 2, Kürti Nikol 2, Korbély Anita 2, Kunyik Vera 1.

A vártnál sokkal nagyobb küzdelem született a pályán, és a házigazdák méltán mondhatják magukról, hogy ebben a szezonban az EHF-kupa indulásukkal akár csatlakozhatnak Európa mezőnyéhez. Az első félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem egymás után két kétperces büntetést is ítéltek az Angyalok ellen, és ekkor a házigazdáknak sikerült kisebb előnyre szert tenni. Rengeteg kimaradt ziccer maradt mindkét oldalon kihasználatlanul, ami a nagy küzdelemben nem eredményezett gólzáporos félidőt, bár az Olympia lerohanásokból rendre eredményes tudott lenni.

A második félidőt az Angyalok háromgólos hátrányban (4-7) kezdték. Az első félidőben még szellősnek mondható védelem eddigre átjátszhatatlan lett, és a kapuban Mozga Lilla bravúrjai kellettek ahhoz, hogy az Angyalok előbb felzárkózzanak, majd 9-8-as állásnál át is vegyék a vezetést. A védelem továbbra is masszívan működött, de támadásban még mindig akadtak hibák a befejezésekben, ám az angolok már csak egyenlíteni tudtak, és az utolsó percre is már 12-11-es Angels vezetéssel érkeztek. Az utolsó percet egygólos "angyali" előnnyel kezdődött, amikor időt kértek az Angyalok, majd egy hetest kiharcolva Szántó Andrea döntötte el találatával a mérkőzést.

Az utolsó összecsapásra a London Urban ellen már nyugodtan készülhettek a csapatok, hiszen kiderült hogy addigi mindkét mérkőzésükön elég nagyarányú vereséget szenvedtek (Olympia - Urban 22-4). Az Angelsnek ezen a meccsen is sikerült mindkét sorát pályára küldeni, de főként második csapatuk harcolta ki a kupagyőzelmet:

London Angels HC – London Urban 12-8 (5-5)
Gólszerzők: Hrabovszki Regina 2, Pusztai Réka 2, Nagy Zsuzsanna 1, Dombosné H. Noémi 1, Győri Ildikó 3, Rudolf Krisztina 3.

Az első félidőben kissé akadoztak a támadások, de a második játékrészre magabiztosan megfordították a lányok a mérkőzést, és ezzel a London Angels második sora is sikeresen bebizonyította, hogy akár újonnan alakuló kluboknál is a második vonallal is bizony számolni kell minden szinten. Az Angyalok nem ismernek határokat, hiszen százszázalékos teljesítménnyel végeztek a torna első helyén, és zsebelték be a hónapban második serlegüket.

A vezetőedző, Kondor Gábor a találkozók után a következőképp értékelte lányai teljesítményét: „Örülök hogy sikerült megvalósítanom eredeti elképzeléseimet, hiszen a felkészülés szakaszában vagyunk még, és kezdődünk ráhangolódni a bajnokságra. A hosszú szünet után nagyon fontos volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, és ez sikerült is. Úgy érzem, mindenki a maga szintjén olyan plusz teljesítményt tudott ma adni a csapatnak azért, hogy megnyerjük ezt a kupát is. Nagyon nehéz mérkőzés volt az Olympia ellen, de örültem, hogy végre egy igazán hajtós és erőteljes csapattal találtuk magunkat szemben. Nem volt könnyű, főként az első félidei védekezésben kellett egy kicsit rendet tenni, de a lányok amit a második félidőben produkáltak, az zseniális volt. Egy igazi védőfal állt össze, rengeteget ütköztünk, rendre jól léptünk ki a falból, a fal pedig teljesen összezárt a kilépők után, és a páros kapcsolatok is igazán jól működtek. Igaz, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, de hát ekkora küzdelemtől mit is várhatnék. Dolgozunk majd a hibáinkon, igyekszünk kijavítani minden apró részletet, hogy a bajnokságra maximálisan felkészüljünk. Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki pályára lépett, mert bebizonyították ezek a lányok, hogy igazi angyalszív dobog bennük.”

További információk és képek a tornáról a csapat hivatalos weboldalán található: www.facebook.com/LondonAngelsHC

© handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 11 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. április 21. 18:58

Érdi győzelem „idegenben”

2019. április 20. 17:28

Nagyarányú siófoki győzelem

2019. április 19. 18:35

Vendégsikerek mindkét helyszínen

2019. április 18. 18:37

Egy félidőt bírt a Kisvárda Siófokon

2019. április 17. 18:04

Néggyel nyert Érden a Győr

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 17:40

Az MTK legyőzte a Kohászt

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 12. 19:42

A Kisvárda hosszú idő után nyert otthon

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 19:08

Két idegenbeli győzelem

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 5. 22:56

Az MTK-t verte a DVSC

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban

2019. április 3. 20:07

A szabaddobás elvégzése

2019. április 3. 19:02

Eggyel nyert a Fradi Vácon