DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYVvk21Y' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Tizennyolcadszor is a Metz | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tizennyolcadszor is a Metz

2013. május 22. 7:45 © handball.hu

Befejeződött a francia bajnokság rájátszása: a Nîmes szerezte meg az ötödik helyet, míg a bronzérmet a KEK-döntős Issy-Paris Hand. A döntőben az EHF-kupa-döntős Metz Handball a Fleury-Loiret-vel csapott össze.

Tizennyolcadszor is a Metz
Francia Bajnokság, döntő, visszavágó
Metz Handball
27 (14)
CJF Fleury-Loiret
21 (14)
Metz, Les Arènes, 5500 néző
Játékvezetők: Stevann Pichon, Laurent Reveret
Andrjusina
González
Baudouin
Kanto
Luciano
Prudhomme
Pidpalova
Liščević
2
1
7(6)
1
4
6
5
1
Niombla
Fernández
Mangué
Lopez
Stanca
Houette
Cissé
Bovenberg
2
2
5
2
3
2
3
2(1)
Hétméteresek: 8/6 Hétméteresek: 1/1
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 2 perc

A döntőben meglepetést okozott a Fleury-Loiret, hiszen az első meccsen 27-22-re verte meg a Metz-Handballt. Pedig az első félidő nagyon szoros volt, a házigazda csak egy góllal vezetett a szünetben: 13-12. A második játékrészben folyamatosan lépett el a Fleury, Pereira védéseinek és Stanca góljainak köszönhetően. Hat gól is volt a két csapat között az utolsó percben, végül Baudouin találatával lett mínusz öt a Metz-nek.

A kék-sárga csapat egy hete nagy kudarcot szenvedett az EHF-kupában, hiszen négygólos előnyt szerzett az odavágón, de végül öttel vesztett hazai pályán a dán Team Tvis Holstebro ellen. Viszont egy hét alatt két trófeát nyerhet a kelet-franciaországi csapat: a bajnokságot, illetve hétvégén a Francia Kupát, ahol a Dijon lesz az ellenfél.

A csapatok nem haboztak a meccs elején, szépen lőtték egymás után a gólokat: hét perc alatt már 5-5 volt az állás. A házigazdák a tizedik percben vezettek először. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, és ritkábban született gól (18. perc: 9-9). Mindkét oldalon előkerültek a technikai hibák, ezért hosszú percekig nem láthattunk gólt az Arénában. Nagy nehezen Baudouin büntetőjével és Pidpalova betörésével vezetett ismét a Metz (25.perc: 13-11). A hazaiak ezt nem sokáig tartották meg, Stanca lerohanása után újra döntetlen volt az állás: 14-14-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

A fordulás után nem engedte el a vezetést a Metz, a Fleury-nek nem ment olyan jól a játék, mint az első félidőben, a hazaiaknak pedig sikerült néggyel ellépni (43. perc: 22-18). A Fleury játékosai teljesen el voltak veszve, húsz perc alatt csak négyszer találtak be. Pidpalova góljával először dolgozta le a hátrányát a Metz (23-18), miközben Kristina Liščević lépett be a pályára, akinek ugyan sérült volt a lövő keze, de ennek ellenére is vállalta a játékot. Két perccel később, a fiatal szerb játékos a bal kezével is betalált (25-19). Ekkor már összesítésben a Metz volt a bajnok. Az utolsó perc kezdeténél 27-21 volt az eredmény, Glauser védett de a másik oldalon Luciano mellé lőtt. Tizenhárom másodperc maradt a találkozóból, amikor a Fleury lehozta a kapusát. A vendégek nem tudtak gólt lőni, és a Metz nyerte nem csak a meccset, hanem a bajnokságot is. Tizennyolcadszor.



Az alsóházi rájátszásban négy csapat küzdött egymással a bent maradásért. Hat forduló után kiderült, hogy a Dijon csapata fog kiesni. Ennek ellenére ez a csapat játssza a Francia Kupa döntőjét hétvégén.

7. OGC Nice 18 p
8. Toulon-St. Cyr Var Handball 14 p
9. ES Besançon 13 p
10. Cercle Dijon Bourgogne 12 p

Az ötödik helyért zajló összecsapásban négy góllal nyert a Nîmes az első meccsen a le Havre ellen, majd a visszavágón ugyan kikapott, de csak két góllal. Így a dél-franciaországi csapat nyerte a párharcot.

Le Havre - HBC Nîmes 25–29
HBC Nîmes - Le Havre 21–23

A bronzcsatában a KEK-döntős Issy-Paris a Mios-Biganos ellen játszott. A párizsi csapatnak két góllal sikerült idegenben nyernie, a visszavágón egy elképesztően szoros találkozóban csak eggyel győzött a Mios. Összesítésben egy góllal nyerte a párharcot a tavalyi ezüstérmes, így ebben az évben a dobogó harmadik helyén végezte a bajnokságot.

Mios-Biganos - Issy-Paris Hand 20–22
Issy-Paris Hand - Mios-Biganos 19–20

A francia bajnokság végeredménye:
1. Metz Handball
2. Fleury-Loiret
3. Issy-Paris Hand
4. Mios-Biganos
5. HBC Nîmes
6. Le Havre HB
7. OGC Nice
8. Toulon/St.Cyr
9. ES Besançon
10. Cercle Dijon Bourgogne

Franciaországi tudósítónktól (D. M.)

További hírek