DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPuZa6Y' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Đokić trófeákkal vonult vissza | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Đokić trófeákkal vonult vissza

2013. május 22. 14:31

A montenegrói Ana Đokić szépen zárta pályafutását: miután a szerbiai Európa-bajnokságról aranyéremmel búcsúzott, klubcsapatával, a Rosztov Donnal az Orosz Kupát is bezsebelte a Zvezdával szemben.

Đokić trófeákkal vonult vissza
A kupadöntőt 34-27-re tehát a Rosztov nyerte, a 34 éves beálló pedig három találattal vette ki részét a sikerből. A játékos megerősítette, hogy ez volt karrierje utolsó mérkőzése:

"Az élet más dolgaira szeretnék koncentrálni. Előbb vagy utóbb az ember a pályafutása végére ér, és az Orosz Kupa-győzelem nagyszerű lezárás volt" - fogalmazott.

"A meccs lefújása nagyon nehéz pillanat volt, egyszerre voltam boldog és szomorú. Nagyon meghatódtam, sírtam, ahogyan a csapattársaim is, miközben megöleltek. Hálás vagyok azért, hogy az utolsó mérkőzésem egy döntő volt, ahol ráadásul aranyérmet akasztottak a nyakamba" - mondta.

Đokić az utolsó szezonját Oroszországban töltötte, ahol még a bajnoki aranyéremre is volt esélye. A fináléban a Dinamo Volgográd bizonyult jobbnak a mindent eldöntő, harmadik mérkőzésen.

"Elégedett vagyok a szezonnal, de azért elszomorít, hogy nem nyertük meg az orosz bajnokságot. Nüanszok döntötték el a finálét, de azt azért nem értem, hogy a bajnoki finálé második és harmadik összecsapását miért kell két egymást követő napon rendezni. A második meccsen nagyon jól kézilabdáztunk, és kiegyenlítettünk 1-1-re. Másnap nehéz dolgunk volt, mert két játékosunk is elfáradt, és ez mindent eldöntött. Viszont nincs okunk panaszra, hiszen olyan kiváló csapatok előtt végeztünk, mint a Lada, vagy a Zvezda, akik ráadásul idén BL-indulók voltak" - fogalmazott a Győr egykori játékosa.

A szerbiai születésű Ana Đokić a szülővárosában, Aranđelovacban, a Knjaz Miloš együttesében kezdte pályafutását. Kézilabdázott a szerb Medicinar és Napredak csapatában is, utóbbival megnyerte a Jugoszláv Kupát 1999-ben, és még ugyanebben az évben a City Kupát is.

2002 és 2008 között az ETO-ban szerepelt, és ezalatt három bajnoki címet, négy Magyar Kupát is nyert, valamint két EHF-kupa-döntőben és egy KEK-fináléban is részt vett. Đokić 2009-ben a Podravkához igazolt, és egy szezon alatt a bajnokságot, a kupát, a Regionális Bajnokságot is megnyerte, mielőtt 2010-ben a Budućnosthoz igazolt, ami karrierje csúcspontját jelentette.

Amellett, hogy háromszor is elhódította a montenegrói bajnoki címet, kupát és a regionális bajnoki aranyérmet, 2010-ben megnyerte a KEK-et, 2012-ben pedig a Bajnokok Ligáját is.

2010-ben úgy döntött, hogy a montenegrói válogatott tagja lesz, majd a londoni olimpián ezüstérmet nyert, decemberben pedig aranyérmes lett a szerbiai Európa-bajnokságon.

"Ha számba vesszük, milyen sikereket értem el, milyen trófeákat szereztem az utóbbi években, azt hiszem, többre is nagyon büszke lehetek" - összegzett Đokić.

Forrás: www.ehfcl.com

További hírek