Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Az ETO-Vâlcea meccs győzteséé a trófea"

2013. április 5. 13:55

A Viborg színeiben háromszoros Bajnokok Ligája-győztes német Grit Jurack az EHF hivatalos oldalán mondta el véleményét az idei BL-küzdelmek középdöntő-csoportjáról, és egyben az elődöntőkkel kapcsolatban is nyilatkozott az aktív játéktól visszavonult klasszis.

"Az ETO-Vâlcea meccs győzteséé a trófea"
BL-középdöntő, I. csoport:
Bár előzetesen a Győr BL-győzelmére fogadtam volna, még így is megleptek a tizenkét mérkőzésen aratott tizenkét győzelmükkel, amelyből ráadásul hat egyértelmű diadalt könyvelhettek el a középdöntő-csoportjukban. A csapat nagyon kiegyensúlyozott, ami kulcs lehet a sikerhez. Ellentétben az ellenfeleikkel a legmagasabb szinten tudják forgatni a csapatot minőségromlás nélkül. 24 pontot bezsebelni a Bajnokok Ligája első két szakaszában? Ez nagyon ütős! Azt hittem, hogy Larvikban például jobban megizzadnak a középdöntőben.

Az is meglepetés, hogy a Larvik évről-évre bejut a legjobb négy közé - annak ellenére, hogy a felállt fal elleni támadójátéka nem a legerősebb. Csak a sziklaszilárd védelmükre építenek, amely kiegészül a nagyszerű kapusaikkal és a híres kontratámadásaikkal. Nem gondoltam volna, hogy a címvédő Budućnostot mindkétszer elkapják.

A montenegrói bajnok Podgorica elveszítette pár kulcsjátékosát, de még így is erősebbnek gondoltam őket. Véleményem szerint sok erejüket felemésztette a Regionális Bajnokság. Általánosságban elmondható, hogy van bennük annyi lehetőség, mint a Larvikban, ám a norvégokban több erőt látok, és tapasztaltabbak azon a téren, hogyan kell eljutni az elődöntőig. A dán Randerssel kapcsolatban az biztos volt, hogy gyengébbek, mint a többiek.

BL-középdöntő, II. csoport:
Az I. csoporttal ellentétben ez a négyes nagy fejtörést okozott nekem. Mindannyiuknak volt esélye a továbbjutásra, de én a Ferencváros és a Vâlcea továbbjutására fogadtam volna. Aztán végül a Krim nagyon megerősödött a szezon kezdetéhez képest, és építhettek az Andrea Penezić, Nina Wörz és Linnea Torstensson védőhármasra. Meccsről-meccsre fejlődtek, és a kritikus pillanatokban tökéletesen teljesítettek, begyűjtötték a legfontosabb pontokat, és a tapasztalatuknak köszönhetően nyugodtak tudtak maradni.

Ellentétben velük az FTC egy tökéletes kezdés után elveszítette bátorságát az utolsó három mérkőzésre. Nem tudom, miért nem tudták elviselni a nyomást és a stresszt, pedig több nagyon tapasztalt játékosuk is van.

Az Oltchim Vâlcea története igen bonyolult a pénzügyi problémák és a szezon közben távozó kézilabdázók miatt. Mindezek ellenére a román bajnok kerete a legerősebb. Véleményem szerint minden fejben dőlt el: egy bizonyos pontnál a játékosok rájöttek, hogy nem csak a pénzért dolgoznak, hanem az örömért kézilabdáznak, a sikerért és a személyes fejlődésükért. Egykori edzőm, Jakob Vestergaard megtalálta a módját, hogyan motiválja őket, hogy visszataláljanak a győztes útra. A klubnál pedig mindenki felfogta, hogy a siker új finanszírozási forrásokat fog megnyitni. Tehát minden külső körülmény ellenére jól megérdemelten jutottak a legjobb négy közé ebből a teljesen kiegyensúlyozott csoportból, amelyből még a Zvezdának is volt esélye, de a legjobbak ellen elbukott.

...az elődöntőkről:

CS Oltchim Rm. Vâlcea - Győri Audi ETO KC
Egyszerűen a BL-sorozat legmegdöbbentőbb párosítása! Ezt a párharcot a döntőben képzeltem el, de a Krim ezt megakadályozta. Hiszem, hogy a Vâlcea számára előny, hogy nem a Larvikkal kell most megmérkőznie, hiszen a visszarendeződésük nem valami jó, amit a kontra specialista norvégok könyörtelenül megbüntetnének. Véleményem szerint a Vâlcea bejuthat a fináléba ami a mezőnyjátékosokat illeti. Ha csak őket nézzük, akkor 50-50 százalék az esélyük. De ha ex-csapattársam, Katrine Lunde kifog egy, vagy akár két tökéletes napot, a románok esélytelenek.

Nem tudom eldönteni, kinek is szurkoljak. Egyrészről szeretném, ha Katrine sikerrel venné az akadályt és a Győr végre megtörné a végtelen történetet a finálék elvesztésével kapcsolatban. Másrészről viszont Jakob Vestergaard és a Vâlcea szintén megérdemelné a döntőt, sőt, a trófea elhódítását is. Egyet viszont biztosan megjósolok: a párharc győztese nyeri idén a Bajnokok Ligáját.

Larvik HK - RK Krim Mercator:
Ennél a párharcnál abszolút a Krim oldalán állok német honfitársaim miatt. Nina Wörz a Lipcsében volt a csapattársam, Susann Müller pedig szintén itt volt az utódom, ráadásul Linnea Torstenssonnal a Viborgban kézilabdáztam együtt. Remélhetőleg sérülése után vissza tud térni ezekre a sorsdöntő mérkőzésekre. Ebben az elődöntőben százszázalékos védőcsatára számítok. A Larvik játékosai kisebb termetűbbek, ám fürgébbek, és veszélyesebbek a kontratámadásoknál. A Krim védelme nagyon kemény és mindkét oldalon kiváló hálóőrök állnak a kapuban. Ha a Krim úgy teljesít, mint a középdöntőben, akkor ő az esélyesebb, ám ha a Larvik szétfutja már az első meccsen, akkor ő megy tovább. Nagyon szorítok a Krimnek, mert megérdemelnék a fináléba jutást ennyi hosszú év után.

Forrás: www.ehfcl.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi