Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három bajnokit hoz a szombat

2013. március 2. 8:31

A Bajnokok Ligája-küzdelmek mellett a szombati nap a magyar bajnokságban sem telik eseménytelenül: Békéscsabára a Vác, Siófokra a Loki, míg Érdre a BSE látogat.

Három bajnokit hoz a szombat
NB I., alapszakasz, 19. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője: "A Siófok elleni győzelemért sokat tettek a lányok. Egymást segítve harcoltak a sikerért, amely megérdemelt volt. Most újabb hazai mérkőzés következik. A Vác ellen hasonló felfogásban kell játszanunk, és akkor nyílt küzdelemben dőlhet majd el a két pont sorsa. Nehezebb mérkőzés lesz a szombati, mint a Siófok elleni volt, sokat kell tenni majd a sikerért, de a lányok itthon akarják a győzelmet. Dombi továbbra is sérült, de a többiek egészségesek."

Forrás: www.beol.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - DVSC-FÓRUM
18.00, Siófok, Beszédes József Általános Iskola

Két nyolcpontos csapat csap össze az alapszakasz 19. fordulójában. A szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Siófok, amely a vele azonos pontszámmal álló DVSC gárdáját látja vendégül szombaton. Ezen a találkozón a korábbinál is nagyobb szüksége van az együttesnek a buzdításra.

Kiss Szilárd szakmai igazgató szerint a lelkes közönség, az egészséges Bogdanovics Annamária és a jó csapatmunka győzelemre vezetheti a Siófok KC-t.

"Valóban nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. A további szereplésünket is befolyásoló találkozó lesz a szombati. Én is úgy gondolom, hogy ezúttal csak a győzelem az elfogadható eredmény, mindenképpen győzni szeretnénk! Ha Bogdanovics Annára teljes értékű játékosként számíthatok szombaton, akkor az már jelentősen megnöveli az esélyeinket. Anna meggyógyult, felépült a betegségéből, bár kicsit még gyengébbnek tűnt az edzéseken. Reméljük, a mérkőzésen már minden rendben lesz vele, és persze mindegyik játékosunkkal. A kézilabda csapatsport, természetesen a többiek is nagyon kellenek a sikerhez.

A DVSC egy fiatal, agresszív, gyors és kemény csapat. Rendkívül határozottan kézilabdázik. Nagy erénye, hogy szinte alig van megállás a meccsein, erre fel kell készülnünk. Bízom benne, hogy az utolsó pillanatig oda tudunk figyelni, és mi tudjuk majd irányítani a mérkőzést. Megkockáztatom, hogy a mezőny legagresszívebb csapata ellen fogunk játszani."

"A sors fura fintora, hogy mindig a Siófok ellen játsszuk a létfontosságú meccseket" – kezdte a beszélgetést Kudor Kitti, a Debrecen csapatkapitánya.

"Az őszi idényben egy nagyon jó mérkőzésen legyőztük a Balaton-partiakat a Hódosban, s most is erre készülünk. A héten rengeteget gyakoroltunk, és kellőképpen felkészültünk az ellenfélből. Már csak annyi hiányzik, hogy mindannyian elhiggyük, van keresnivalónk Siófokon is. Ez az utolsó lehetőségek egyike, ez egy olyan szalmaszál, amibe meg kell kapaszkodnunk! Egy esetleges siker nagy lökést adna a csapatnak a folytatásra" – fogalmazott a sérüléséből visszatért játékos.

Forrás: www.siofokkc.hu, www.haon.hu



ÉTV-Érdi VSE - Budapest SE
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.

Nála talán kevesen ismerik jobban a BSE játékosait: Balog Beáta nemcsak együtt játszott a csapat nagy részével, de még az edző is majdnem egy évtizedig irányította a felkészülését.

"Az ellenfél több játékosával különböző csapatokban, többek között az utánpótlás-válogatottban együtt játszottam, Papp György pedig, aki jelenleg a BSE edzője, majdnem tíz évig volt az edzőm a Vasasnál. Nyolctól tizennyolc éves koromig az angyalföldi együttesnél tanultam a kézilabda alapjait, majd néhány év kitérő után, mielőtt kiesett az NB I-ből, és én az Érdhez igazoltam, még három évet ott játszottam. Sok játékost ismerek, és persze Gyuri is meghatározó szerepet töltött be a pályafutásomban.

Nekem ez plusz motiváció, hiszen külön felkészülhetnek rám, hogyan vegyenek ki a játékból. Ez engem viszont arra ösztönöz, hogy még jobban játsszak. A BSE kemény ellenfél, sok együttesnek szerzett meglepetést, elsősorban hazai pályán. Lelkesen, teher nélkül játszik, de nekünk kötelező a győzelem.

Forrás: www.handballerd.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi