Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Három komoly erőfelmérő előtt állunk"

2013. február 10. 0:01

A Ferencváros vasárnap az orosz Zvezda együttesét fogadja a Bajnokok Ligájában. Zdravko Zovko, a Zvenyigorod edzője még a Rosztov elleni bajnoki előtt adott interjút a klub honlapjának, amelyet elolvashattok Dán Róbert jóvoltából.

"Három komoly erőfelmérő előtt állunk"
Szerdán, február 6-án utolsó bajnoki mérkőzését játszotta az orosz bajnokság alapszakaszában a HK Zvezda Zvenyigorod, méghozzá Rosztovban. A meccs rangadónak számított, a tabella élén álló két alakulat csapott össze, amiből aztán a házigazda Rosztov került ki győztesen (Rosztov-Zvezda 26-20). A Zvezda tíz mezőnyjátékossal és három kapussal állt ki a találkozóra, és a második félidő elején a tizennyolc éves Anna Vjahireva is megsérült; ő az egyik ütközésnél rosszul érkezett a térdére, és utána már nem is állt vissza. Zdravko Zovko, a zvenyigorodiak edzője még a Rosztov elleni bajnoki előtt adott interjút a klub honlapjának.

- A legutóbbi BL-meccsen több játékosunk is megsérült. Van esély arra, hogy a hétvégén már pályára lépnek?
Zovko: Julia Nikolić térde kétszeresére dagadt, csak bicegve tud menni, egyelőre nem javult az állapota. Ljuda Posztnovának a gerincével van baj, pontosabban az egyik gerincközeli izommal, reméljük hogy Igor, a csapat gyúrója kitalál rá valamit... (a Rosztov elleni meccsre egyiküket sem nevezték – szerk.) Régebbi sérülések újultak ki Koroljovánál, Dmitrijevánál és Marennyikovánál is... viszont most olyan időszakot élünk, ahol egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ne a legerősebb összeállításban lépjünk pályára. Ha a lányok azt mondják, hogy vállalják a játékot, akkor játszani fognak, még ha nem is hatvan percet.

- A Krim elleni BL-mérkőzés után kerek-perec kijelentette, hogy a csapat rosszul játszott. Most is így gondolja?
Zovko: Azóta újranéztem a meccset, és most már visszafogottabban fogalmaznék... Be kell látnunk, hogy a BL-ben, a nyolc között egy nagyságrenddel nehezebb a csoportunk, mint az, amelyikben ősszel szerepeltünk. Abban a csoportban ott volt a Budućnost is, és most az első fordulóban őket is legyőzték, méghozzá nem is akárhogyan, tíz góllal... A Krim komoly játékerőt képvisel, több játékosa idén tért vissza a sérüléséből, lehet, hogy mi előzetesen alulértékeltük ezeknek a frissen beállított játékosoknak a formáját. A védekezésünk vacak volt, ezen a szinten egy félidő alatt nem szabad tizenöt gólt kapni; azt is tegyük hozzá, hogy a második félidő legfontosabb pillanataiban fantasztikusan jól védett a Krim kapusa, Grubisić. Mi negyven percig egyenrangú ellenfelek voltunk, utána már nem bírtuk ezt a tempót, a Krim pedig éppen ellenkezőleg, az utolsó húsz percben pörgött fel.

Most minden azon múlik, hogyan élte meg a csapatom ezt a vereséget. Egy évvel ezelőtt hasonló volt a helyzet, akkor egymás után kikaptunk a Ladától és a Budućnosttól, de utána összeszedtük magunkat, úgy, ahogy kell. Remélem, most is ez lesz – három nagyon komoly erőfelmérő előtt állunk, mindhárom idegenben, a Rosztov, az FTC és a Vâlcea ellen. Utána már okosabbak leszünk...

- Egyetért-e azzal hogy a Krimtől hazai pályán elszenvedett vereség után erősen csökkentek az esélyeink arra, hogy négy közé jussunk a BL-ben?
Zovko: Az esélyekről nem szeretnék most beszélni. Én látom a lányok szemében az akarást, a küzdőszellemet, de a BL legjobb nyolc csapata között ez önmagában nem lesz elég. Nagyon sok múlik a két következő, idegenbeli mérkőzésünkön. Sajnos tartok tőle, hogy a csapatom mostanában nincs erőnlétileg a legjobb állapotban: a Dinamo és a Krim ellen is a meccsek végén játszottunk a legrosszabbul.

- A legutóbbi BL-mérkőzés után azt is megjegyezte, hogy rövid a kispad, a Zvezdában nincsenek azonos értékű cserejátékosok...
Zovko: Azt hiszem, akkor túlságosan sarkosan fogalmaztam. Léna Dmitrijeva belső posztokon és a szélen is teljes értékű cserejátékos, Anna Vjahireva pedig szerintem az orosz bajnokság legjobb "nyolcadik játékosa", azaz a legjobb cserejátékosunk nekünk van az egész orosz mezőnyben. Koroljova is jól helyettesíti Posztnovát támadásban, de az is igaz, hogy az utóbbi időben pont támadásban nem kapott sok lehetőséget... Továbbá Julia Havronyina is hasznos a jobbátlövő poszton. Szóval nem mondanám, hogy rövid a kispadunk...

- Végül egy kellemetlen kérdés: edzőként melyik versenysorozat a fontosabb Önnek – az orosz bajnokság, vagy a Bajnokok Ligája?
Zovko: A mostani Zvezda számára az orosz bajnokság a legfontosabb. A BL inkább csak egy plusz, olyan, mint hab a tortán. Az orosz bajnokság azonban nagyon erős, nekem, mint edzőnek ezek a bajnoki mérkőzések jelentik az igazi kihívást.

Szó se róla, az okos ember, mint tudjuk, gondosan választja meg az ellenségeit és a kihívásokat is. Zdravko Zovko csapata az orosz bajnokság alapszakaszának tizenhat meccsén eddig kétszer kapott ki (Toljattiban, illetve most Rosztovban), egyszer pedig döntetlent játszott (Volgográdban). Az összes többi találkozón sokgólos győzelmet aratott. Úgyhogy ezt az "igazán komoly kihívást" Zovko mester meggyőzően teljesítette. A BL pedig más tészta, vagy inkább egy másik torta...

Dán Róbert





Forrás: www.fradi.hu



Bajnokok Ligája, 2. középdöntő-csoport, 2. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - HK Zvezda Zvenyigorod
Február 10., 17.00, Dabas, Diego Sportcsarnok
Játékvezetők: Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic (szerbek)
ÉLŐben: DIGIsport1

Bajnokok Ligája, a 2. középdöntő-csoport állása
1.RK Krim Mercator RK Krim Mercator110029-2452 pont
2.FTC-Rail Cargo Hungaria FTC-Rail Cargo Hungaria110023-2212 pont
3.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea100122-23-10 pont
4.HK Zvezda HK Zvezda Zvenyigorod100124-29-50 pont

A csoport másik mérkőzése:

RK Krim Mercator - CS Oltchim Rm. Vâlcea
Február 10., 19.30, Ljubljana
Játékvezetők: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek)
ÉLŐben: www.ehftv.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi