DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxZxvyl' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Jó formában hangolódik a Larvik | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jó formában hangolódik a Larvik

2012. november 16. 9:09

Hét közben a Norvég Kupa elődöntőjében hengerelt a Ferencváros utolsó Bajnokok Ligája-csoportellenfele, a Larvik. Nézzük, milyen hangulatban készülnek Edinék a szombati rangadóra!

Fotó: Kállai Márta
Fotó: Kállai Márta
Szerdán a Larvik a Norvég Kupa elődöntőjében fogadta a Byåsen együttesét, és könnyedén, 33-20-ra diadalmaskodott (a szünetben már 18-8-ra vezetett). A hazaiak legjobbjai Linn Jørum Sulland (8), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (5), Karoline Dyhre Breivang (4) és Sara Breistøl (4) voltak. A larvikiak így a tavalyihoz hasonlóan ismét a Stabæk együttesével mérkőznek majd meg a kupafináléban december 30-án Oslóban. Érdekesség, hogy Breivangék tizenhetedik alkalommal jutottak be a Norvég Kupa döntőjébe.

Szintén a Larvikhoz kapcsolódó hír, hogy az együttes vezetősége további három évvel szeretné meghosszabbítani a szerződést Cecilie Leganger kapussal, aki egyelőre nem döntött, mert nem tudja, hogyan tudná összeegyeztetni a jövőben a profi kézilabdát orvosi tanulmányaival. A hálóőr most végez legutolsó vizsgáival, és ezután rezidensképzésen szeretne részt venni.

Rátérve a szombati Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre, a számolgatásokkal kapcsolatban igen egyszerű a képlet: ha a Ferencváros nyer, döntetlent ér el, vagy legfeljebb három góllal kap ki, akkor ő a csoportelső. Ha a Fradi négy, vagy annál több góllal kap ki, akkor pedig a Larviké a csoport első helye (a konkrét eredménytől függetlenül).

A norvégok bombaformában kézilabdázó irányítója, Anja Edin már várja az utolsó csoportmeccset: "Számomra nagyon sokat jelent, hogy szépen fejezzük be a csoportkört, hogy jó szájízzel vonuljunk a válogatottba. Ráadásul mindig izgalmas ilyen erős csapatokkal találkozni" - fogalmazott.

A norvég rendőrség kiemelten készül a találkozóra, okulva a tavalyi, Larvik HK - Budućnost mérkőzés előtt történtekből. Ekkor ugyanis több száz montenegrói szurkoló már a sandefjordi reptéren randalírozni kezdett. Számos boltot kiraboltak, és az éttermi számláikat sem fizették ki, ámokfutásukat pedig Larvikban is folytatták. Végül a meccs után rendőri kísérettel vezették őket egészen a repülőgépükig.

A klub igazgatója, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen így fogalmazott ezzel kapcsolatban: "Ez nem történhet meg újra. Azt se felejtsük el, hogy a tavalyi egy olyan extrém helyzet volt, amikor a montenegróiak charter járatokkal szállították Norvégiába a huligánokat. Amióta a nemzetközi kupaküzdelmekben részt veszünk, mindössze ez az egy negatív eset történt meg velünk itthon, úgyhogy szurkolóink biztonságban érezhetik magukat a csarnokunkban. A Sävehof két hete látta vendégül a Ferencvárost, és semmilyen problémája nem volt a magyar drukkerekkel. Viszont soha ne mondd, hogy soha" - zárta szavait Bruun Hansen.



Bajnokok Ligája, C-csoport, 6. forduló

Larvik HK - FTC-Rail Cargo Hungaria
November 17. (szombat), 17.45, Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Dzmitry Nabokau, Siarhei Kulik (fehéroroszok)
ÉLŐben: DIGISport1

Bajnokok Ligája, a C-csoport állása
1.FTC-Rail Cargo Hungaria FTC-Rail Cargo Hungaria*5500160-1332710 pont
2.Larvik HK Larvik HK*5401167-133348 pont
3.HK Dinamo-Szinara HK Dinamo Volgográd5104132-170-382 pont
4.IK Sävehof IK Sävehof5005144-167-230 pont
*Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Larvik HK már a középdöntőbe jutott.

A csoport másik mérkőzése:

HK Dinamo Volgográd - IK Sävehof
November 18. (vasárnap), 13.00 (magyar idő szerint), Volgográd
Játékvezetők: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (szlovákok)
ÉLŐben: www.ehftv.com

Forrás: www.op.no, www.fradi.hu

További hírek