DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYXDBCAc' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik a Stabæk | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik a Stabæk

2012. november 10. 23:51 © handball.hu

Tévés mérkőzésen mutathatja be tudását a Békéscsabai Előre NKSE a KEK harmadik fordulójában. Az ellenfele a norvég bajnoki harmadik helyezett Stabæk fiatal csapata lesz vasárnap 16 órától.

Bemutatkozik a Stabæk
A norvég válogatott szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson a héten kihirdette azt a felnőtt keretet, amely az Európa-bajnokságon részt vesz. Ennek a csapatnak három tagja vasárnap Békéscsabán is pályára lép a KEK 3. fordulójában: a kapus Silje Solberg, az irányító Stine Bredal Oftedal és a balátlövő Karoline Næss.

Ketten közülük (Solberg és Bredal Oftedal) 2009-ben junior Európa-, 2010-ben pedig világbajnokok lettek, ahogyan a balszélső Sanna Solberg és a balátlövő Christine Homme is. A jobbátlövő Kristin Nørstebø Magyarországon nem, csak Dél-Koreában állhatott a dobogó tetejére két éve.

2009 óta vezeti az együttest Håvard Mamelund, s az idei szezonban a norvégi bajnoki tabella ötödik helyén áll a Stabæk négy győzelemmel (a Flint Tønsberg, a Sola, a Tertnes és a Gjøvik ellen) és három vereséggel (a Larvik, a Storhamar és a Byåsen ellen). A hét közepén Trondheimben, a Byåsen otthonában tizenhárom góllal kapott ki a fiatal gárda.

A békéscsabai, első KEK-mérkőzés után szerdán Norvég Kupa-elődöntőt játszik a csapat, és még az is előfordulhat, hogy a fináléba jut, hiszen ellenfelénél, a Flint Tønsbergnél két hónappal ezelőtt hat találattal volt jobb.

A Békéscsabai Előre NKSE hazai pályán játssza első KEK-mérkőzését ebben a szezonban a KEK-újonc norvég csapat ellen. A csata 16 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, s a meccset a Sport1 élőben közvetíti.



KEK, 3. forduló, 1. mérkőzés

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE – Stabæk Håndball
vasárnap, 16.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Marija Ilijeva, Szilvana Karbeszka (macedónok)
TV: Sport1 – ÉLŐ

Visszavágó

Stabæk Håndball – Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
november 18., vasárnap, 18.00, Bekkestua, Nadderud Csarnok
Játékvezetők: Martin Lillepea, Marion Kull (észtek)

© handball.hu

További hírek