DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYSenY70' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Tovább robog a bajnokság | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tovább robog a bajnokság

2012. november 3. 8:56

Három bajnoki megmérettetés áll szombaton a csapatok előtt az NB I. nyolcadik fordulójából. A Fehérvár a Dunaújvárost, a BSE az Érdet, míg a Vác a Békéscsabát fogadja.

Tovább robog a bajnokság
NB I., alapszakasz, 8. forduló

Fehérvár KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

Lehetett a Dunaújváros a világ legjobb csapata, vagy küzdhetett a bent maradásért, lehetett a Fehérvár KC aktuális hullámhegyen vagy -völgyben, a két Fejér megyei rivális csatája mindig rangadónak számított a kézilabda bajnokságban. Ezúttal sem lesz ez másképp az FKC és a Dunaújvárosi Kohász szombati mérkőzésén, mely 18 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban.

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője: "Igazi kemény kihívás lesz a Dunaújváros elleni mérkőzés. A múlt hét közepén nagyon jó eredményt értek el az FTC-vel szemben. Fiatal csapatuk van két-három rutinos játékossal. Ezért, ha hagyjuk, hogy megérezzék a győzelem szagát, akár nehéz lesz őket legyőznünk, viszont ha jól védekezünk, és fegyelmezetten támadunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Viszont jobban kell játszanunk ellenük, mint tettük azt Debrecenben".

Vaszari Virág, a Fehérvár KC balszélsője: "A Dunaújváros fiatal, lelkes csapat, akinek vannak rutinosabb embereik is. Semmiképp sem szabad leírnunk őket, hiszen például múlt héten a Fradi ellen ikszeltek. Nagyon kemény mérkőzést várok szombaton, mindenkinek jól fel kell készülnie, tudnia kell a személyre szabott feladatokat, és ha ezek meglesznek, akkor meg tudjuk verni őket. Több nagyon gólerős játékosuk van, így Bódi Bernadett és Ferling Detti, akikre nagyon oda kell figyelnünk. Mindenki meg fogja kapni a feladatát, de ezt meg is kell valósítanunk a kétszer harminc perc során, és akkor nem okozhat problémát a pontok itthon tartása".

Azari Fruzsina, a Fehérvár KC jobbszélsője: "Biztos, hogy a Fradi elleni pontszerzéstől nagyon feltüzelve érkeznek hozzánk, a két pont megszerzéséért jönnek majd, ám nekünk sincs más tervünk! Mindenféleképpen nyernünk kell; akarunk, és fogunk is nyerni!"

Forrás: www.fkc.hu



Budapest SE - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Nem sűrűn, mindössze egyetlen alkalommal játszott eddig a két csapat egymással történetük során. Viszont érdekes, hogy az az egy találkozó éppen három éve, november 3-án volt esedékes. Azon a keddi délutánon a Magyar Kupa negyedik fordulójában találkoztak a felek Érden, ahol 37-28-ra nyert a házigazda, és jutott a legjobb nyolc közé. Akkor még mindkét csapat az NB I/B különböző bajnokságaiban harcolt. Az Érd még azévben feljutott, a BSE-nek ez most sikerült, ő az idei év egyetlen újonca. A bajnokságban hét forduló után hét vereséggel, nulla ponttal álltak, sőt előrehozott mérkőzésen hét közben Békéscsabán 23-22-es vereséget szenvedtek. Ekkor, és a Debrecen elleni otthoni mérkőzésen - melyet 29-30-ra veszítettek el - álltak legközelebb a pontszerzéshez Papp György tanítványai.

A fővárosiak foglalkoztatják a legtöbb volt érdi játékost, náluk játszik Schneck Dóra és Schneck Réka, valamint Tamás Krisztina is. Legeredményesebb játékosuk a még csak tizenkilenc esztendős Fekete Bozsana, aki 43 gólnál jár a bajnoki pontvadászatban.

Úgy, hogy kilencedik fordulóbeli kötelezettségüket letudták, tulajdonképpen az őszi szezonzáró következik a BSE számára, hiszen a következő mérkőzésre majd az év utolsó napjaiban kerül sor a Vác ellen. A Magyar Kupában az Érdhez hasonlóan a negyedik fordulóban, januárban kezd majd - játék nélkül jutott tovább erőnyerőként.

Forrás: www.handballerd.hu



Váci NKSE - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Dr. Ökrös Csaba, a lila-fehérek vezetőedzője tavasszal még a Vác kispadján ült, így jól ismeri az együttest: "Úgy gondolom, hogy a Vácnak erősebb a kerete, és mivel hazai pályán játszik, így mindenképpen ő az esélyesebb. Nekünk nagyon fontos volt a szerdai BSE elleni győzelem, ami önbizalmat adhat a lányoknak. A váciak egy mozgékony, fürge együttest alkotnak, nagy erényük a gyors indítás, nekünk ezt kell megakadályoznunk.

Forrás: www.beol.hu

További hírek