DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYSMXoOr' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Még három meccs a hatodik fordulóból | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Még három meccs a hatodik fordulóból

2012. október 20. 8:19

A hatodik forduló felénél járunk, és szombat este már túl is leszünk rajta. Az FKC a Siófokot, a Veszprém az Újvárost, a BSE pedig a Kiskunhalast fogadja.

Még három meccs a hatodik fordulóból
NB I., alapszakasz, 6. forduló

Fehérvár KC - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Heim Attila, Jolántai Csaba
ÉLŐben: www.cunder.hu

Érdekes mérkőzés vár a Fehérvár KC-re: Pål Oldrup Jensen tanítványai azt a Siófok csapatát fogadják, mely egyrészről a tavalyi bajnokság bronzérmese, másrészről egyetlen pontot sem szerzett még az idei bajnokságban, ráadásul új edzőjük, Kiss Szilárd először foglal helyet a Balaton-partiak kispadján.

A Siófok jó néhány személyi változáson ment át előbb nyáron, majd az elmúlt hetekben is. Az előző idény bronzérmesénél a szezon kezdetekor a játékoskeret fele cserélődött ki, aztán szeptember végén Imre Vilmos vezetőedző és három alapember, Mörtel Renáta, Bódi Bernadett és Ábrahám Szilvia útja vált el a csapattól, mely nagy meglepetésre az eddigi öt mérkőzésén még nem szerzett pontot a bajnokságban.

A szakmai irányítást előbb átmenetileg Zámbó Tibor vette át – ő ült a kispadon az Érd elleni mérkőzésen –, majd Kiss Szilárdot szerződtette Fodor János tulajdonos. Az egykori dunaújvárosi sikeredző most fogja először tétmérkőzésen dirigálni új együttesét.

A két szomszéd rivális változó sikerrel vívta meg az egymás elleni meccseit, mióta a Siófok az NB I-ben szerepel, azaz az elmúlt három szezonban. 2009/2010-ben az alapszakaszban és a rájátszásban is találkoztak, és a négy meccsből három zárult egy- vagy kétgólos siófoki győzelemmel, egy pedig fölényes fehérvárival. A következő idényben az FKC, míg tavaly az SKC dominanciája jellemezte a két csapat bajnoki mérkőzéseit.

Triscsuk Krisztina, a Fehérvár KC átlövője: "Tudom, hogy ilyen helyzetben – amikor új edző kerül a kispadra – egy csapat vagy nagyon együtt lesz, és menni fog megállás nélkül, vagy a nagy bizonyítási vágytól éppen ellenkezőleg, görcsössé válik. Nagyon érdekes, nehéz mérkőzésre számítok szombaton, de egyértelműen kötelező számunkra a győzelem. Sokat készültünk a szombati mérkőzésre."

"Teljesen új csapatot kell építenünk, kemény, céltudatos munkával meg tudjuk oldani a helyzetet, csak pozitív emberekkel, jó hangulatban lehet dolgozni" – nyilatkozta néhány nappal ezelőtt idősebb Kiss Szilárd. "Megfelelő ambíciókkal mindent megfogunk tenni az eredményes szereplésért, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a lehető legeredményesebben szerepeljünk a jövőben."

Munkában nem is volt hiány, a lányok átlagban napi kettő, igen megterhelő edzéssel készültek, délelőttönként konditeremben, majd különböző távolságú futások alkalmával izzadt a csapat, amely három felkészülési mérkőzést is vívott, melyek közül kettő zárt kapuk mögött zajlott (az elsőn hazai pályán 42-33-as vereséget szenvedett az SKC, a másodikon pedig 48-46 arányban maradtak alul az ifjabb Kiss Szilárd által vezetett veszprémi utánpótlás együttesek ellen), majd legutóbb október 17-én a Veszprém Barabás Duna Takarék KC ellen remek kezdés (10. perc: 2-9) után végül négy találattal (33-29) alulmaradtak Bogdanovics Annamáriáék, akikre nem vár könnyű hatvan perc szombaton a Köfém Sportcsarnokban.

Forrás: www.fkc.hu és www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

A szezon egyik meglepetéscsapatának otthonában szerepel szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női együttese, mely szombaton este hat órától a tabella harmadik helyén álló Veszprém ellen lép pályára az NB I-es bajnokság hatodik fordulójában. A hétvégi ellenfél ugyanis eddigi öt mérkőzéséből négyet megnyert, és csak egyet veszített el. Ebből talán az is nyilvánvalóvá vált, hogy egyáltalán nem számíthatnak könnyű mérkőzésre Mátéfi Eszter vezetőedző tanítványai.

Róth Kálmán fiatal együttese elsősorban védekezésének hatékonyságával nyerte eddigi mérkőzéseit, s mely ellen csak hasonlóan kemény és határozott védőmunkával, illetve nagyon pontos támadójátékkal lehet esély a sikerre. Az együttes jó hangulatban várja a találkozót, hiszen a Budapest SE elleni győzelem után a Magyar Kupában is sikernek örülhettek Ferlingék, akik a legjobb összeállításukban vehetik fel a versenyt hétvégi vetélytársukkal, egy várhatóan izgalmas találkozón, melyen a győzelem megszerzése lesz a dunaújvárosi kézilabdázók elsődleges célja.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Budapest SE - Kiskunhalas NKSE
16.00, Budapest, Elektromos Csarnok
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás

További hírek