DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYlyVZqo' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Három évig vezeti a Győrt Martín | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három évig vezeti a Győrt Martín

2012. május 24. 20:38

Három évre szóló szerződést kötött a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata az új vezetőedzővel, a spanyol Ambros Martínnal.

Fotók: Győri Audi ETO KC
Fotók: Győri Audi ETO KC
A szakembert bemutató, Pannonhalmán rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tréner július 1-től veszi át az együttes irányítását.

Martín az előző hét idényben az Itxako Navarra trénere volt. Három éve EHF-kupát nyert a csapattal, tavaly pedig úgy szerepelt a BL döntőjében, hogy a legjobb négy között éppen a Győrt búcsúztatta, idén ugyanakkor nem jutott tovább az ETO-t is magában foglaló középdöntős csoportból.

"Martín a modern kézilabdázás egyik letéteményese, aki már az eredményeivel is bizonyított. Egyszer éppen az Audi ETO ellen" - mondta Kelecsényi Ernő klubelnök. "Meggyőződésünk, hogy a szakmailag legalkalmasabb embert választottuk a vezetőedzői posztra. A közös munka eredményeként szeretnének előrelépni, a cél a lehető legmagasabb csúcsok meghódítása."

A győriek vezetője mindehhez hozzátette: a spanyol trénerrel már korábban, egy gyors tárgyalássorozat végén megállapodtak.

"Fantasztikus alkalom, hogy itt lehetek, büszke vagyok, hogy a győri kézilabdázáshoz tartozhatok" - mondta Ambros Martín. "Gratulálok Karl Erik Bøhnnek az elmúlt szezonbeli teljesítményhez, nem mindig a legjobbak nyernek, néha ez nem adatik meg. A játékosok is remek teljesítményt nyújtottak, de úgy látom, a tehetség nem elég, a sikerekhez a szívetekkel is játszani kell. Együtt újra megpróbáljuk, hogy közösen elérjük, amit szeretnénk."

Martín elődje, a norvég Bøhn szezon közben vette át a győri együttes irányítását, ám már akkor biztos volt, hogy csak az idény végéig marad, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el, hogy a nyártól már kizárólag csak a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

A csütörtöki eseményen a csapat négy új játékosát, a nyártól Győrben játszó Herr Orsolyát, Hornyák Dórát, Rédei-Soós Viktóriát és Szepesi Ivettet is bemutatták.

Forrás: MTI

További hírek