DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYXyKfY0' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Csapatépítés Kometal-módra | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csapatépítés Kometal-módra

2012. május 9. 1:50 © handball.hu

Úgy tűnik, tíz évvel a macedón kézilabda legnagyobb európai sikere után – amikor a Kometal a Fradi ellen BL-t nyert, – újra nagy csapat formálódik Szkopjéban. A Vardar nagy ambíciókkal és új erősítésekkel várja az új szezont.

Fotó:  MKD.mk
Fotó: MKD.mk
A macedón MKD.mk adta hírül, hogy a szkopjei Borisz Trajkovszki Sportközpontban sajtótájékoztatót tartott a ZsRK Vardar, amely az egykori Kometaléhoz hasonló célokat fogalmazott meg, és hasonló módszerrel kívánja azokat elérni. Az eseményen részt vett a klubba befektető Gordana Naceva, aki korábban az RK Kometal Gj. P. tulajdonosa volt, az utánpótlást vezetője, az 1997-es világbajnokság gólkirálynője, a BL-győztes Indira Kasztratovics, valamint a vezetőedző Riszto Magdincsev segédje, a másodedző Natalija Todorovszka.

„Szeretnék részese lenni ennek a tervnek, mert láttam, hogy jó játékosokat szeretne összeszoktatni a klub. Első és második csapatunk is lesz, utóbbi ifjúsági akadémiaként, amely nyitott lesz mindenki számára, aki kézilabdázni szeretne. 100 leányt tudunk edzeni ezen az akadémián. A céljaink hosszú távúak, hiszen a siker nem hull az ölünkbe egyik napról a másikra, de akár egy szezon alatt sem. Mindenki teljes elkötelezettséggel készen áll arra, hogy nagy céljainkat elérjük” – mondta Gordana Naceva.

„A Borisz Trajkovszki Aréna lesz az otthonunk, az utazásokhoz pedig buszt és kisbuszt is vásároltunk” – folytatta Davor Sztojanovszki, a Vardar elnöke.

Riszto Magdincsev, a vezetőedző elmondta, hogy több külföldi játékossal erősítenek azért, hogy a Vardar a Regionális Ligában és Európában is helyt álljon: „Fel akarjuk venni a versenyt a Metalurg csapatával, és erős európai klubbá akarunk válni. Azok a pletykák, amelyek Posztnovát és Spiridont hírbe hozták velünk, nem igazak. Nem kerestük, és nem is keressük őket.”

A sajtótájékoztató végén a Vardar SzCBT bemutatta az új szerzeményeket. Az egyetlen macedón a listán a fiatal válogatott balátlövő, Ivana Petkovszka, aki a svéd Örebro SK csapatából érkezik vissza Macedóniába. Továbbá a Zsito Prilep montenegrói jobbátlövője, Andrea Klikovac, valamint nyolc orosz játékos, akik közül a legnagyobb név egyértelműen a Rosztov Don csapatából érkező kapusé, Inna Szuszlináé.

A balszélső Anna Vinogradova, a jobbszélső Jekatyerina Lubjanaja, a balátlövő Oleszja Kirij, a balátlövő Okszana Orehova és a jobbátlövő Anasztaszija Szvetlova az időközben feloszlott szentpétervári Kirovcsanka együtteséből, valamint a balátlövő Jevgenyija Zsulkina és a jobbszélső Jekatyerina Kosztjukova az Asztrahanocskától megy Szkopjéba. Utóbbi kettő egyébként a kazah válogatottban szerepelt utoljára.

A biztos igazolások után pedig íme azon játékosok nevei, akikkel a tárgyalások a végső stádiumban vannak: a kapus Nyigina Szajdova és az irányító Olga Vinogradova a Zvezdától, a beálló-jobbátlövő Lidija Szkorikova pedig a Rosztov Dontól csatlakozhat még az érkezők névsorához.

A visszavágón is magabiztos volt a Csaba
Nem lehet baj szombaton
"Jó hangulatban várjuk a találkozókat"
Bemutatkozik a Vardar Szkopje

© handball.hu

További hírek