Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Már délután háromtól pattog a labda

2012. április 14. 7:44

Az NB I. rájátszásának keretében három találkozót rendeznek szombaton. A Ferencváros a Siófokot fogadja a felső házban, az Alcoa a Vácot a középső házban, a Kiskunhalas pedig a nehéz helyzetben lévő Dunaújvárost az alsó házban.

Már délután háromtól pattog a labda
NB I., rájátszás, felső ház, elődöntő, 1. mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC-Galerius Fürdő
15.00, Budapest, FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

A megújult Siófokkal először az augusztusi Szabella-kupán találkozott a Fradi, ahol meglepetésre egy góllal győztek a Balaton-partiak. Így – érthetően – mindenki fokozott hangulatban várta a két csapat első bajnoki összecsapását. A ferencvárosi lányok addig csak a Győr otthonában veszítettek két pontot, így magabiztosan vághattak neki a találkozónak. Ahogyan az első félidőben, úgy a másodikban is kézben tartotta a mérkőzést Elek Gábor csapata, így végül négygólos győzelmet aratott. A tavaszi fordulóban a népligeti találkozón Kovacsicz Mónikáék a biztos alapszakasz második hely tudatában léphettek pályára, és talán ennek is köszönhetően, a vártnál jóval könnyedebben, 40-28 arányban nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Az alapszakaszt a Fradi a második, míg a Siófok a harmadik helyen zárta, a rájátszás elődöntőjében így újra találkoznak. A párharc két győztes mérkőzésig tart. Az első találkozót április 14-én, Budapesten rendezik.

A múlt héten a KEK-sorozatban egészen a döntőig menetelt a címvédő Ferencváros, de a parázs hangulatú nemzetközi küzdelmek közepette nem feledkeznek meg a lányok a bajnoki elődöntő fontosságáról, hiszen ezek a mérkőzések döntenek a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulásról. Tavaly a Debrecen ellen hétméteresekkel lecsúszott a csapat a BL-sorozatról, így most egy régóta várt sikert érhetnek el Szucsánszkiék.

Forrás: www.fradi.hu



NB I., középső ház, 1. forduló

Alcoa FKC - Váci NKSE
17.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

Szombaton hazai pályán a Váci NKSE ellen kezdi meg a rájátszást az Alcoa FKC. A jó rajton kívül a váciak ellen hazai pályán nyolc és fél éve tartó veretlenségi sorozat folytatása, illetve a két hete Vácon elszenvedett vereségért a visszavágás is motiválja az FKC játékosait. A felnőtt mérkőzést a Szuper Szombat keretében már reggel 9 órától utánpótlás-meccsek sora előzi meg.

Ebben a szezonban immár harmadszor találkozik bajnoki mérkőzésen az Alcoa FKC és a Váci NKSE. Az alapszakasz mindkét összecsapásán hazai győzelem született: Székesfehérváron 28-26-ra, két hete Vácon 31-26-ra nyert a vendéglátó.

A Köfém Sportcsarnokban aratott decemberi FKC-győzelem a fehérváriak sorozatban ötödik sikerét jelentette hazai pályán a Vác ellen. A váciak utoljára 2003. szeptemberében – azaz nyolc és fél éve – tudtak két ponttal távozni az Alcoa otthonából. 2006. októberében 26-26-os döntetlent játszott a két csapat, aminek következményeként Szabó Edinát Vura József váltotta a Cornexi-Alcoa kispadján.

Horváth Bernadett, az Alcoa FKC beállója így vélekedett: "Szeretnénk nekik visszavágni a múltkori vereségért. Ehhez elsősorban a védekezés keménységén kell javítanunk, a támadásoknál pedig nagyobb koncentrációra lesz szükségünk. Már sokszor bebizonyítottuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, amit a jelenlegi pozíciónk mutat. A Vácot egyszer legyőztük már a Köfém Sportcsarnokban ebben az idényben, így most is csak a győzelem lehet a célunk. Hazai pályán, ilyen fantasztikus közönség előtt mindig könnyebb játszanunk, mint az idegenbeli meccseken. Fontos, hogy minél több pontot szerezzünk a rájátszás során, mert reméljük, mind a Győr, mind a Fradi megnyeri a kupadöntőjét májusban, és akkor újra kiléphetünk a nemzetközi porondra."

Forrás: www.fkc.hu



NB I., rájátszás, alsó ház, 1. forduló

Kiskunhalas NKSE - Dunaújvárosi Regale Klíma
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó István Sportcsarnok
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

Hosszabb szünet után újra bajnoki mérkőzést játszik a Dunaújváros csapata, mely szombaton este hat órától a Kiskunhalas otthonában kezdi meg az alsóházi rájátszás küzdelmeit. A vendég együttes nincs könnyű helyzetben, hiszen a kiesés elkerüléséért kell küzdenie a szezon hátralévő időszakában, vagyis minden egyes pontra hatalmas szüksége van. Az előzmények azonban finoman szólva sem könnyítik meg az újvárosiak dolgát, hiszen a közelmúltban egyszer már vereséget szenvedtek a szombati ellenfelüktől (35-34), amit leginkább annak köszönhettek, hogy az első félidőben rengeteget hibáztak Gulyás István tanítványai.

Ezt ezúttal el kell kerülnie a gárdának, ha szeretne győzelmet aratni, ám az újvárosiak nem csak a legutóbbi mérkőzés miatt várják nehéz helyzetben a szombati csatát, hanem azért is, mert továbbra sem oldódott meg a nehéz anyagi helyzetben lévő együttes sorsa, sőt... A közgyűlés csütörtöki döntése értelmében ugyanis az önkormányzat hivatalosan is elállt a nőikézilabda-csapat üzleti részének megvételétől, vagyis továbbra is rendkívül bizonytalan a csapat jövője.

A hivatalos indoklás szerint "Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy határozott, hogy a Dunaújvárosi Női Kézilabda Sport Kft. 100%-os üzletrészét nem vásárolja meg a gazdasági társaság tagjaitól tekintettel arra, hogy az üzletrész megvásárlása jelentős kockázatokat tartalmaz" - áll az önkormányzattól kapott közgyűlési összegzőben, arról egyelőre nem kaptunk részletes tájékoztatást, pontosan melyek is a döntés hátterében lévő kockázati tényezők. Nagy kérdés, hogy ezek után milyen úton indulnak el a női kézilabdázók, s a csapat körüli bizonytalanság mennyire befolyásolja a játékosok teljesítményét. Egy biztos, ha előbbivel kapcsolatban bizony rengeteg a bizonytalanság, a csapat játékáról szombaton már képet kaphatunk.

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi