DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYaAJeIe' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik a Mar Sagunto | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik a Mar Sagunto

2012. február 10. 0:09 © handball.hu

Pénteken és szombaton este a spanyol Mar Sagunto szerepel Debrecenben a KEK nyolcaddöntőjében. Az anyagi gondokkal küzdő együttes többszörös BL-győztes, és egyszer már a KEK-trófeát is elhódította.

Bemutatkozik a Mar Sagunto
A spanyol bajnokság harmadik helyén álló BM Mar Sagunto hétközi bajnoki mérkőzése azért volt fontos, mert az ellenfél az ötödik helyezett Alcobendas volt, amelyet a harmadik fordulóban hazai pályán egy góllal tudott legyőzni. Ennek ellenére az Alcobendas otthonában döntetlen eredmény született, és ezzel az egymás elleni eredmény a pontvadászat végén a Saguntónak kedvezhet.

Ha egyáltalán megéri a bajnokság végét a DVSC ellenfele. Ugyanis ahogyan korábban megírtuk, a klub hónapok óta képtelen fizetni a játékosoknak, a magyarországi utazás is sokba kerül, így a klubvezető, Cristina Mayo szabad utat adott játékosainak.

Például az egykori válogatott jobbátlövőnek, Patricia Alonsónak, aki eredményesen játszik a spanyol bajnokságban: 16 mérkőzésen 109 gólt lőtt (6,81 gólátlag). Vagy a volt brazil válogatott jobbszélsőnek, Viviane Jacques-nak, aki a hírek szerint kisebb térdsérülést szenvedett nemrégen. Vagy a spanyol válogatott fiatal beállójának, Elisabeth Cháveznek. Ők hárman 17-szer találtak be az ellenfél hálójába a keddi spanyol bajnokin, amelynek jegyzőkönyvében tíz Sagunto-játékos szerepel.

A pénzínség áldozata lett a jobbszélső Rocío Guerola és a beálló Maria Cruz Asensi, akik már két meccsel ezelőtt elhagyták a klubot. Azt, amelyik 1997-ben Bajnokok Ligáját és Klub-Eb-t, 2000-ben pedig KEK-et nyert. Azt, amelyet 1998-ban a Hypo, 2003-ban pedig a Krim vert a BL-döntőben. Azt, amelyik még 2006-ban is eljutott a BL-elődöntőig.

Pedig sok szép győzelem fűződik a klub nevéhez otthon is. A korábban Medina, Iber, Mar Valencia, Mar El Osito L'Eliana és Milar néven futó Sagunto hússzoros Spanyol Kupa-győztes (1981-1989, 1991-2000, 2008) és huszonhétszeres spanyol bajnok (1968, 1969, 1974, 1979-1998, 2000-2002, 2005).

A patinás klub csapata pénteken és szombaton 18 órakor áll ki a DVSC ellen a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.



KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

BM Mar Sagunto – DVSC-FÓRUM
18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Branka Marić, Zorica Masić (szerbek)

Visszavágó

DVSC-FÓRUM – BM Mar Sagunto
szombat 18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Branka Marić, Zorica Masić (szerbek)

"Teher nélkül játszhatunk"
Szabadon távozhatnak a Sagunto játékosai

© handball.hu

További hírek