DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYw2P5Ax' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elek Gábor: Sok dologban hibáztam | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek Gábor: Sok dologban hibáztam

2011. december 30. 12:56

Az év elején a Ferencváros világraszóló sikert aratott a KEK-ben, miután elütötte a továbbjutástól az előző évi BL-győztes Viborgot. Ezt követően meg is nyerték a sorozatot Elek Gábor tanítványai, amelynek elismeréseképpen 2011-ben a Fradi lett az Év csapata Magyarországon.

Elek Gábor: Sok dologban hibáztam
Az elmúlt egy esztendőről, valamit a további célokról Elek Gábor vezetőedzővel beszélgetett a SportKlub.

- Gratulálok, a Fradi nőikézilabda-együttese lett az Év csapata! Számított az elismerésre?
- Köszönöm a gratulációt. Abszolút meglepetés volt, hogy ott lehetünk a gálán, bár hozzá kell tennem, hogy sajnos a magyar sportnak olyan éve volt, amikor oda lehetett érni egy KEK-győzelemmel. Ráadásul klubcsapat még soha nem nyerte meg ezt a címet. Ezzel együtt nagyon jólesett, hogy ennyi szavazatot kaptunk, és hogy gondoltak ránk.

- Ennek fényében gondolom, hogy elégedett lehet a Fradi a 2011-es esztendővel.
- Ha a teljes évet nézzük, egyértelműen pozitív a kép: nem gyakori manapság, hogy nemzetközi kupát nyernek magyar klubcsapatok, így ez a siker volt a hab a tortán Ráadásul közben kiejtettük a BL-címvédő dán Viborgot is. Az ősz nagyjából papírforma szerint alakult, volt benne egy nagy különbségű győri vereség, ami valamelyest rontja a képet. Ami hiányérzet, az egyértelműen a DVSC elleni vesztes elődöntő, az nagyon hiányzik most nekünk az évünkből, mert a gárda fejlődése végett jobb lett volna, ha már az idén is a Bajnokok Ligájában edződhetnénk. Ha nagyon hibákat akarnánk találni, akkor még azt is a negatív dolgok közé sorolhatnánk, hogy nem jutottunk a Magyar Kupában a legjobb négy közé, ám véleményem szerint akkor nem nyertük volna meg a KEK-et, mert ki lettek volna facsarva a játékosok. Minden úgy jó, ahogy van.

- A KEK-győzelem nagy elismerést váltott ki mindenkiből. Érezhető, hogy onnantól kezdve még inkább a csapat mellé álltak a szurkolók?
- Szurkolóink a legnagyobb bajban is mellettünk álltak, és nem azért jöttek ki a meccseinkre, mert KEK-győztesek lettünk. Mi a Fradi vagyunk, ezért szeretnek a szurkolóink, ezért vagyunk egy kicsit más, mint a többi csapat.

- Másfél éve arról beszélgettünk, hogy olyan csapatot szeretne építeni a Ferencvárosból, amelyre hosszú távon lehet építeni, és a játékosok átérzik azt, hogy mit jelent ennek a klubnak a mezében pályára lépni. Hol tartanak az építkezésben?
- Még az alapokat építjük, de ott tartunk, ahol most tartanunk kell. Másfél éve még egy ötödik helyezett csapat edzőjével beszélgetett, akinek óriási álmai voltak a következő évaddal kapcsolatban, és ezek szerencsére sikeresnek bizonyultak. A tavalyi esztendőt nyolc-kilenc játékossal játszottuk végig, ezt az idén nem akartam megkockáztatni. Aztán jött az ősz, sokan mentek, néhányan jöttek, és kellett idő az összecsiszolódásra. Sok olyan meccsünk volt az idény elején, amikor nagyarányú vezetésünk után csak nyögvenyelősen nyertünk. Mostanra azt látom, hogy a keret minden tagja hozzá tud tenni a játékhoz, és a cserejátékosok nem azért vannak, hogy tizenöt gólos vezetésünknél játszadozzanak, hanem tényleg meg tudnak oldani fontos feladatokat. Az eredményeink is azt mutatják, hogy sokat léptünk előre, de még messze nem tartunk ott, ahova el szeretnénk jutni. Ez a cél nem titkoltan a magyar bajnoki cím.

- A csapat ragyogó esztendeje Elek Gábor munkásságát is dicséri. Ennek ellenére volt olyan dolog, amit utólag visszagondolva máshogy csinálna?
- Nagyon sok olyan dolog van, amiben hibáztam. Ugyanúgy, ahogyan a meccs közben a játékosok, az edző is hoz rossz döntéseket. Jelentős, nagy dolgokban utólag nem változtatnék, de a meccsek elemzésekor azért láttam olyan eseteket, amelyeket lehet, hogy máshogy kellett volna csinálni. De ez csak teoretikus, mivel nem léptem meg, ne tudom, hogy más döntés sikeresebb lett volna-e. Utólag mindig okos az ember, de az edzőnek előbb kell döntenie, és annak helyessége csak utóbb bizonyosodik be.

- Az igazolások is előre meghozott döntésekhez tartoznak. Körvonalazódik már a következő bajnokság Fradija?
- Sokunknak hosszútávú szerződése van, bár akadnak, akiknek lejár az év végével. Azon dolgoznunk, hogy együtt tudjuk ezt a csapatot tartani. Miután nagy vágyunk, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepeljünk, ezért még erősítenünk is kell, de arról még nem beszélnék, hogy milyen posztokra és kikkel gondoljuk ezt.

- Ha egy év múlva beszélgetnénk, akkor mivel lenne elégedett? Hol kell akkor tartania a Fradinak?
- Egy év múlva ilyenkor azzal lennék elégedett, ha szerepelhetünk a BL-ben, és esetleg a csoportból is tovább tudunk lépni: ezzel minden álmom teljesülne.

Az FTC kézisei nyerték az év csapata címet

Forrás: SportKlub

További hírek