DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxReSOw' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Címvédőt vert Brazília | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Címvédőt vert Brazília

2011. december 18. 11:56 © handball.hu

A világbajnokság zárónapja az ötödik helyezésért való csatározással kezdődött, ahol is Brazília hatalmas lelkesedéssel átgázolt a teljesen motiválatlan címvédő Oroszországon.

Címvédőt vert Brazília
XX. nőikézilabda-vb, mérkőzés az 5. helyért
Oroszország
20 (11)
Brazília
36 (18)
Brazília, São Paulo, Ibirapuera Sportcsarnok, 1500 néző
Játékvezetők: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
Posztnova
Szeny
Uszkova
Davigyenko
Sipilova
Andrjusina
Zsilinszkajte V.
Bliznova
Turej
Csernoivanyenko
1
3
1
1
2
1
1
5(2)
2(1)
3
Diniz
do Nascimento
Rocha S.
da Silva F.
Ribeiro
Pinheiro
Bancilon
Amorim E.
de Moura
Fachinello
4
8(3)
1
7
2
3
2
5
2
2
Hétméteresek: 4/3 Hétméteresek: 6/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 6 perc

Repülőrajtot vett a házigazda, akit láthatóan feldobott az utolsó lehetőség, hogy hazai pályán mutathassa meg tudását. Azonnal egy 0-3-as előnyre tett szert, és kontráinak, valamint gyors támadójátékának köszönhetően ezután is rendre meglepte ellenfelét (10. perc: 4-8). Masson ismét remek napot fogott ki, ám a brazil hétméteresek értékesítése igencsak botladozott. Trefilov 4-9-ig bírta ki szó nélkül, ám akkor eljött a pillanat, hogy végre fejmosást tartson lányainak. Brazília harmadik büntető-lehetősége is kimaradt, de akcióból továbbra is szórta a gólokat (17. perc: 6-12), Amorimmal, da Silvával és Nascimentóval az élen (19. perc: 7-14). Az oroszoknak semmi sem akart összejönni, ám mikor végre elkezdték észrevenni az ellenfelük gyengeségeit, rögtön tudtak belőle építkezni (26. perc: 11-15). A játékrész végébe aztán megint belehúztak a vendéglátók, így megnyugtató hétgólos előnnyel mehettek a pihenőre. Félidőben: 11-18.

Az oroszok a tehetetlenségüket agresszivitással próbálták kompenzálni, és ezt már nézni is rossz volt. A brazil lányok nemcsak hogy derekasan tűrték mindezt, de a 36. percben már tíz gólra növelték előnyüket (12-22). Ekkor már önmagát meghazudtolva Trelifov is csak ült némán a kispadon, és várta, hogy véget érjen ez a vergődés-szerű találkozó (40. perc: 12-23). Bliznováéknak már egy-egy találat megszerzése is kőkemény feladatnak bizonyult, nem úgy a braziloknak (48. perc: 14-28). A harmincharmadik születésnapját épp ma ünneplő Masson az 52. percben adta át helyét Arenhartnak, a közönség pedig vastapssal búcsúztatta a kiváló hálóőrt. A rezesbanda az 58. perc végén már a himnuszt kezdte el játszani szeretett csapatának. Amorimék akaratból, lelkesedésből és játékkedvből is csillagos ötösre vizsgáztak, és példát mutattak a háromszoros címvédő Oroszországnak, a lefújást követően pedig egy tizenhat (!!!) gólos győzelmet ünnepelhettek. Végeredmény: 20-36.

A mérkőzés legjobb játékosa Chana Masson lett, akinek lábai elé a társai a díjátadó során lehasaltak.

"Ez volt a legjobb dolog életem során"
"Össze kellett szednünk magunkat"
Orosz - brazil párharc az ötödik helyért

© handball.hu, Brazília, Sao Paulo

További hírek