Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Csak a győzelemmel lennék elégedett"

2011. október 29. 5:00

A Ferencváros trénere, Elek Gábor elárulta, mindenképpen győzelmet vár csapatától a Veszprém elleni bajnoki rangadón. A vendégek edzője, Gyurka János szeretné, ha tanítványai a tudásuk legjavát nyújtanák az NB I. 7. fordulójának szombati rangadóján.

"Csak a győzelemmel lennék elégedett"
NB I., alapszakasz, 7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Veszprém Barabás KC
18.15, Budapest, Főtáv-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

handball.hu: Hogyan értékelnéd az eddig lejátszott fordulók alapján a csapatod teljesítményét?
Elek Gábor: Úgy gondolom, hogy messze vagyunk még attól a formától, amelyet a rájátszásra és a nemzetközi kupára el kell érnünk, de azért alakulunk. A legnagyobb szívfájdalmam, hogy három mérkőzésen is csúnyán elszúrtuk a második félidőt. Nyilván én is új rendszereket próbálgatok, olyan összeállításokat, amelyeket nem sokszor alkalmazunk, de azért ennél igényesebbnek kellene lennünk magunkkal szemben, mint ahogy a Fehérvár, a Vác és a Kiskunhalas ellen is elszórakoztuk a második játékrészt.
Gyurka János: Mindenféleképpen jónak értékelném, de a Vác elleni vereségünk azért fájó volt. Látszik, hogy idegenben még nem azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, amit odahaza. Ez a meccs egy kicsit kisiklott, de a többi szerintem rendben volt mind a teljesítményt, mind pedig a hozzáállást tekintve.

handball.hu: Milyen formában várjátok a szombati rangadót?
Elek: Túl sokat nem tudtunk készülni, hiszen hétfőn este jött haza a válogatott Fehéroroszországból. Kedden délután egy, szerdán kettő, csütörtökön és pénteken egy-egy edzést tudtam tartani, úgyhogy nagyon fontos lesz, hogy milyen fejjel tudunk kimenni a pályára, és taktikailag mit tudunk megvalósítani az eltervezettekből.
Gyurka: Két hét bajnoki szünetünk volt. Az első héten a válogatott játékosok nélkül dolgoztunk. Nem vagyunk olyan sokan, hogy ne érezzem meg az ő hiányukat. Helyettük fiatalokkal töltöttük fel a keretet, gyakoroltunk. Jó szellemben dolgoztak a lányok, már csak azért is, mert mindenkiben megmaradt a debreceni jó élmény. Ezen a héten pedig már a válogatott játékosainkkal kiegészülve dolgoztunk. Nyilvánvalóan fel kellett elevenítenünk olyan dolgokat, amelyek mindig megkívánják ezt, itt elsősorban a támadástechnikára gondolok. Úgy vélem, hogy átérezve a szombati mérkőzést, szépen dolgoztunk.

handball.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett?
Elek: Csakis a győzelemmel.
Gyurka: Tudva azt, hogy a Ferencváros mennyire megerősödött, és hogy milyen teljesítményt nyújt idehaza, nyilvánvalóan a tisztes helytállást kell megcéloznunk, illetve nem fogja nyomni a vállunkat a győzelmi kényszer. Azt szeretném, és azzal már elégedett lennék, hogyha mindenki a tudása legjavát tudná nyújtani, nem pedig azt, hogy az legyen a tudatában, hogy a Ferencváros ellen fogunk játszani. Szeretném, ha nem lenne teher a lányokon, ha próbálnánk felszabadultan, jól kézilabdázni. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy mi a Fradi erőssége, erre próbálunk felkészülni. A kérdés az lesz, hogy ezt tudjuk-e majd a pályán is realizálni.

handball.hu: Vannak-e sérültek a csapatban?
Elek: Teljesen egészségesek vagyunk, ami a végtagjainkat és a mozgásrendszerünket illeti. Zácsik Szandra továbbra is nagy kérdés. Két hete nem játszottunk mérkőzést. A múlt héten folyamatosan egy fiúcsapattal edzettünk, ott jól mozgott Szandra, mint ahogy ezen a héten is, persze egy mérkőzés nyilván más. Azt látom, hogy van benne egy kis görcsösség, de a héten sokat beszélgettem vele, együtt videóztunk, úgyhogy feltétlenül szeretném, hogy visszatérjen közénk az a Zácsik Szandra, akit a Viborg ellen, vagy jópár más mérkőzésen láttunk. Bízom benne, hogy szépen, lépésről-lépésre előre haladunk.
Gyurka: Kisebb sérüléseink mindig vannak, amelyekkel a lányok tudnak élni és dolgozni, de egy kézilabdázónak lételeme, hogy le tudja küzdeni önmagát. Komoly sérülésünk már nincs, amelyek voltak, gondolok itt Bulath Anita hátsérülésére, valamint Mayer Szabina sérülésére, amelyeket az orvosaink már kezeltek, de még azért fennállnak. Egy-két lánynak még van apróbb húzódása, de erre értettem azt, hogy tudni kell ezekkel is játszani.

Cifra Anita és Tomori Zsuzsanna nehéz mérkőzésre, de Fradi-győzelemre számít:



Forrás: www.ftckezilabda.hu

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi