Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek Gábor: A céljaink egyértelműek

2011. szeptember 2. 7:00 © handball.hu

Komoly tervekkel indul a Ferencváros a 2011/2012-es szezonnak: a zöld-fehérek szeretnék megszerezni a bajnoki ezüstérmet, és ezzel a BL-indulás jogát, és a KEK-ben ismét nem szeretnének szégyent vallani. Interjú a csapat trénerével, Elek Gáborral.

Elek Gábor: A céljaink egyértelműek
handball.hu: Milyen változások történtek nyáron a keretben? Hogy vélekedsz az újoncokról?
Elek Gábor: A csapat magja együtt maradt, tehát a meghatározó játékosokat sikerült egytől-egyig megtartani. Felépült a két sérültünk, Dajka Bettina és Deáki Dóra, valamint Cifra Anitát és Jelena Živković-ot sikerült leigazolnunk. Mindkettőjüket hihetetlenül értékes játékosnak tartom. Jelena egy igazi magyar, sőt nemzetközi hiányposztra érkezett, hiszen kevés csapat tud igazi jobbátlövővel dolgozni. A szerb játékos igazán szépen fejlődik, és a lőtt góljai is mutatják, hogy hétről-hétre érettebb játékot mutat. Nyilván majd a bajnokságban kell, hogy igazán jó legyen, ahol nem várom tőle, hogy azonnal szárnyalni fog, mert nyilván a drukk, az idegeskedés egy húszéves játékosnál természetes. Tele lesz bizonyítási vággyal, amiből ki lehet jönni jól és rosszul is. Cifra Anita védekezésben és támadásban is bevethető, sőt védekezésben több helyen is. Rendkívül elégedett vagyok a munkájával, a teljesítményével, feltétlenül erősödtünk vele. A kettes és a hármas védőpozícióban nagyon megbízhatóan, jól teszi a dolgát.

handball.hu: Vannak olyan posztok, amelyben feltétlenül javulni kellene?
Elek: A balszélsők védekezésénél mindenképpen, bár most nem akarok tippeket adni a Békéscsabának és a Győrnek, de bennünk feltétlenül több van, mint ahogy ezt az elmúlt évben be is bizonyították. Zácsik dereka nincs jó állapotban, egyre többet edz vele, de nagyon óvatosak vagyunk, mert egy komplett idényre készülünk, nem csak egy-két fordulóra. Ő most nincs jó állapotban, pillanatnyilag azt sem tudom, hogy mennyit tudom játszatni, de biztosan pályára lép valamennyi időre már az első fordulóban is. Nagyon vigyázunk rá, mert ha hosszútávra kiesik, akkor az a nemzetközi szereplésünket is nagymértékben befolyásolhatja. Szucsánszkin látszik az a másfél hét, amelyet a fogsérülése miatt kihagyott, mert neki azért jobbnak kellene lennie. A népligeti Szabella-kupán jól játszott, de annál többet tud, mint amit Győrben mutatott. Összességében úgy gondolom, hogy a többiekkel elégedett lehetek.

handball.hu: Mennyire tetszett a Szabella-kupákon mutatott játékotok?
Elek: Sok embert megijesztettünk a siófoki tornán nyújtott teljesítményünkkel, de számtalanszor elmondtam, hogy ott a csúcsterhelés közelében jártunk. Emiatt ezért nem nagyon aggódtam, bár nem volt jó megélni, hogy aki éppen arra jött, az jól elvert minket. Két hete elkezdtük gyorsítani a csapatot, edzéseken nagyon szép dolgokat látok, mint ahogy egy-két mérkőzésen is volt rá példa. Feltétlenül előrelépés számunkra, hogy idén több cserejátékossal rendelkezünk, tehát majdhogynem minden posztra két bevethető emberünk is van.

handball.hu: Milyen tervekkel vágtok neki a szezonnak?
Elek: Ez egyértelmű. A kitűzött célunk a bajnoki ezüstérem megszerzése, mert minél előbb BL-csapattá szeretnénk válni, hiszen az hatalmas lehetőség lenne arra, hogy minél több, és minél magasabb színvonalú mérkőzést játszhassunk. Nagyon jó volt ez a három Szabella-kupa, hogy megtapasztaljuk azt, a világ élmezőnye milyen szinten kézilabdázik. Arra is jó volt, hogy azt láttuk, talán annyira nem vagyunk lemaradva tőlük.

handball.hu: Mire vágytok nemzetközi szinten?
Elek: Ezen a KEK-serlegen rajta vannak az elmúlt tizenöt év győztesei. Ami szembetűnő, hogy nincs rajta címvédés. Igazából nagyon szeretnénk mi lenni azok, akik ezt megvalósítják. Célkitűzésként azért felelőtlenség lenne ezt vállalni, mert itt már tényleg apróságok dönthetnek. Azért feltétlenül azon leszünk, hogy minél messzebbre jussunk, mert nagyon szeretnénk jövő májusban újra a szurkolóinkkal ünnepelni, hiszen az felejthetetlen élmény volt!

handball.hu: Hétvégén a Békéscsabát fogadjátok az első bajnoki fordulóban. Mire számíthatunk a meccsen?
Elek: Úgy gondolom, hogy a két pontot kötelezően itthon kell tartanunk. A kérdés igazából az, hogy milyen játékkal tudjuk ezt megtenni. Egy biztos, hogy a Békéscsaba több annál, mint amit a felkészülési meccseken mutatott. Nem gondolom azt, hogy rossz lenne a játékosállományuk, de a céljaink eléréséhez nem szabad botlanunk ellenük hazai pályán, és nem is fogunk. Szeretném, ha mindehhez jó játék is párosulna, de az első mérkőzésnek mindig az a sajátja, hogy nehéz kalkulálni, mit tudunk kivinni a pályára. Ha most kéne lejátszanunk, és tét nélküli meccs lenne, akkor szerintem jól tudnánk kézilabdázni, ugyanakkor itt van előttünk az egy évvel ezelőtti példa, amikor egy káprázatos felkészülés után csak nyögvenyelős győzelmet arattunk az Érd ellen. Szeretném, ha felszabadult, jó, ötletes játékkal tudnánk előrukkolni az első tétmérkőzésen a közönségünk előtt.

handball.hu: A napokban Karl Erik Bøhn személyében új szövetségi kapitánya lett a válogatottnak. Mi a véleményed a kinevezéséről?
Elek: Én azon edzők közé tartozom, akinek az a véleménye, hogy előre minősíteni bárkit is hatalmas felelőtlenség. Akárki is legyen a nemzeti csapat élén, azt a kluboknak segíteniük kell. Közösek a céljaink, közösek az érdekeink. Megerősítem, hogy a Ferencváros maximálisan támogatja Karl Erik Bøhnt, de Hajdu János és Kovács Péter kinevezése esetén is ugyanezt mondtam volna.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi