Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner: Erős középcsapat lehetünk

2011. szeptember 1. 9:02 © handball.hu

A nyáron alaposan meggyengült DVSC-FÓRUM az eddigieknél kisebb célokkal indul a bajnokságnak. A nyolc válogatott közeli játékosát is elveszítő hajdúsági együttes célja immár a 4-6. hely egyikének megszerzése.

Köstner: Erős középcsapat lehetünk
handball.hu: Mesélnél egy kicsit a nyáron kialakult gazdasági problémákról?
Köstner Vilmos: A júniusi időszakban jelentkezett nálunk egy olyan gazdasági hiány, ami miatt két hónapig csak a munkaszerződésekben rögzített bérek kerültek kifizetésre. Tehát jelentkezett egy részhiány, ami nem kellemes, de az elmúlt években ilyen nem volt, és remélhetőleg ezután sem lesz. Az ügy nagyobb riadalmat okozott, mint kellett volna. Ez a kisebb összeg - amely a megélhetéshez véleményem szerint elég lett volna - többeknek nem volt elég, a tulajdonosunk pedig azt mondta nekik, hogyha úgy gondolják, és ha van olyan klub, amely ezt a pénzt biztosan tudja nekik folyósítani, akkor elmehetnek. Szerintem ez hiba volt, mert nálunk Szabó Vali és Bogdanovics is megbecsült, értékes játékosok voltak, akik felé alig volt tartozásunk. Ennek dacára új klubot kerestek, és a DVSC vezetése nem állított akadályt a távozásuk elé.

handball.hu: Hogy érinti a felsoroltak távozása a Loki játékát?
Köstner: Ez a csapat erejét is megingatta, mindemellett lelkileg is negatívan hatott a többi felkészülést végző játékosra. Többen ezután már nem távoztak tőlünk, elég is volt ez a kettő, plusz az elmúlt időszakban az az öt, és még Juhász Gabi is ott van. Tehát nyolc válogatott képességű kézilabdázó hagyta el a klubot, és nem csak ez a baj, hanem az, hogy más egyesületeket tesznek erősebbé Magyarországon. Kijelenthetem, hogy a gazdasági nehézség elmúlt, és most már a létszámunk is tartós. Tehát a kisebb gazdasági válságon túljutva a továbbiakban anyagilag stabilan, bár nagyjából ötven millió forinttal csökkentett költségvetéssel dolgozunk tovább.

handball.hu: Kikkel próbáljátok megerősíteni a keretet?
Köstner: A távozók helyére négy másik érkezett: Király, Kudor, Léránt és Szűcs. Rajtuk kívül az elmúlt két évben az ifjúsági bajnokságban ezüstérmes csapatunkból töltöttük fel a keretet. Rendkívül fiatal, 21,7 év átlagéletkorú kerettel vágunk neki a 2011/2012-es bajnokságnak.

handball.hu: Mik a tapasztalataid a nyári felkészülési tornákon látottakról?
Köstner: Amikor júniusban jelentkeztem a nyári tornákra, akkor még számoltam Juhásszal, Bogdanoviccsal, Szabóval. Elég komoly BL-résztvevő együttesekkel játszottunk akár a Szabella-kupán, akár Érden, akár Horvátországban. Ez hasznos is lett volna, viszont sajnos sokszor nem tudott részt venni a munkában Szűcs, Kudor és Léránt sem, így nem igazán tudom felmérni a csapatomat. Kíváncsian várom a rajtot, és szeretnénk a DVSC hagyományaihoz méltó módon szerepelni ezzel a fiatal együttessel, amely biztosan nagy szimpátiát fog kiváltani országos körökben, és a helyi szurkolók között is, ha azokat az erényeket, amelyeket eddig mutattak (harcosság, küzdőképesség, fiatalság) megfelelően ötvözi az éledő rutinnal, és a megfelelő önbizalommal. Jó, erős középcsapatnak vélem magunkat, amely adott esetben lehet jobb és rosszabb is.

handball.hu: Mire lehet képes ez a kissé meggyengült együttes?
Köstner: A magyar bajnokságban a Győr kiemelkedik a mezőnyből. Mindenképpen úgy vélem, hogy a legjobb ETO-csapat alakult ki, amelyet valaha láthatott a közönség. A Fradi kerete nagyjából maradt a tavalyi, sőt szerintem ügyesen igazolgatott a távozók helyére, és mind Živković, mind Cifra, mind pedig a visszatérő sérültek is erősítést fognak jelenteni a számára. Ez a két csapat tehát elviszi a magyar bajnokság első két helyét. A megerősödött Siófok, Érd, Veszprém komolyan kacérkodik a négybe jutás lehetőségével, ahogyan mi is, bár ezeknél a csapatoknál reálisan kevesebb az esélyünk. Ezután a hat klub után jönnek a többiek, a Vác, a Békéscsaba, az Alcoa, akik az előbb említett négyessel majdnem egyenlő eséllyel veszik fel a küzdelmet. Komolyan megerősödött tehát a középmezőny, de sajnos kettőre csökkent azon élcsapatok száma, akik nemzetközileg is komoly eredményekre számíthatnak. A negyedik-hatodik hely egyikére taksálom tehát magunkat, de ehhez az is kell, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések.

handball.hu: Mi a helyzet a Bajnokok Ligájával kapcsolatban?
Köstner: Nekünk a BL-ben sokkal kevesebb az esélyünk a főtáblára jutásra. Amúgy is olyan csoportba kerülhetünk, ahol ha a tavalyi, erős DVSC indulna, akkor is a nullához közeli lenne az esélyünk a Vâlcea-val, az Itxako-val és a Volgográddal szemben. A Lubin - Buxtehude párharc győztese ellen küzdhetünk a főtáblára jutásért, és úgy tippelnék, hogy ez inkább a Lubin lesz, az erőviszonyok és a hazai pálya alapján.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi