Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az új győri elnök tervei

2011. július 11. 10:47

Kicsivel több mint két hét telt el a Győri Audi ETO KC közgyűlése óta, melyen a klub elnökévé Kelecsényi Ernőt választották meg a tagok. A munka elkezdődött, most egy hosszabb interjút olvashattok a klub új vezetőjével rövid, közép és hosszútávú terveiről, elképzeléseiről.

Az új győri elnök tervei
- Két hét telt el elnökké választása óta. Hogyan értékelné az eltelt időszakot?
- A legfontosabb, hogy az elmúlt időszakban elindult a munka a klubnál. Számomra nagyon fontos volt, hogy Vanyus Attila is segíti a munkánkat. Szeretnénk lépésről lépésre haladni, jelenleg az a legfontosabb, hogy a felkészülés kezdetére minden készen álljon, a csapat zavartalanul készülhessen az előttük álló szezonra. Amint ez megvalósul a többi feladatot is sorra vesszük.

- Az már nyilvános, hogy Bakos István helyett Danyi Gábor került be a szakmai stábba. Mi volt a változás oka?
- Bakos István hazánk talán legjobb kapusedzője, de úgy vélem, igazi másodedző szükséges a csapat mellé. Természetesen a kapusok nagyon fontos részei a játéknak, de most sokkal többről van szó. Új csapatot építünk, és a vezetőedzőnek szüksége van támogatásra akár az edzésmunka, akár a meccsekre való felkészülés során. Ezen kívül Danyi Gábort jól ismerjük, szimpatikus ember, a pécsi kézilabdaiskola képviselője, és az ő habitusa, egyénisége, humorérzéke és feszültségoldó képessége jól ki fogja egészíteni Konkoly Csabát.

- Nem lesz külön kapusedző?
- Ezt százszázalékosan még nem jelenteném ki, de Danyi Gábor foglalkozik majd a kapusokkal is, ez neki is feladata lesz. Két fantasztikus kapusunk van, így nincs bennem kétség, hogy megfelelően fel lehet őket így is készíteni. Azt pedig ne felejtsük el, hogy itt dolgozik a klubnál Hoffmann Bea is, akinek a kezei közül egy nagy tehetség már kikerült Szemerey Zsófi személyében. Egyébként ő lesz a harmadik számú kapusunk. Számomra nagyon fontos az utánpótlás, hogy fiatal tehetségek nőjenek fel az első csapathoz.

- Mi lesz a többi kapussal?
- Víg Vivien valószínűleg marad kölcsönben Dunaújvárosban, Oguntoye Viktória pedig továbbra is Érden fog védeni, szintén kölcsönben. Pásztor Bettina, aki tavaly már az első csapatban is bizonyíthatott kölcsönbe megy Debrecenbe.

- Várhatóak még változások a csapatnál?
- Azt szeretném elérni, hogy minden terület, amely a klubban dolgozik, a megfelelő hátteret biztosítsa a csapatnak. Ahol azt fogom érezni, hogy ez nem valósul meg, ott változtatni fogunk. Nem kell kapkodni, munka közben ismerem meg majd a kollégáimat.

- Mik a célok a klubnál?
- Ha csapatot nézzük, akkor kijelenthetem, hogy hazai fronton továbbra is mind a magyar bajnokság, mind a Magyar Kupa megnyerése kötelezőnek számít. Nemzetközi szinten a Bajnokok Ligája-döntő a hivatalosan kitűzött cél. Már a most következő szezon is fontos, de én középtávon gondolkodom. Úgy gondolom ambiciózus célokért érdemes dolgozni. Én gólt nem tudok lőni a meccseken, de az a menedzsment feladata, hogy mi Európa első számú női klubja lehessünk. Nálam azonban ez nem csak az első csapat sikerességét jelenti. Jó példa erre az Audi, egyik főszponzorunk esete. Ők saját területükön magasra tették a mércét, és jó példát állítanak elénk, van hova fejlődnünk. Ezt reálisan ötéves távlatban el lehet érni. Ehhez nagy szükség van a csapat eredményességére. Emellett az eddig is meglévő pénzügyi stabilitásunkat szeretném szélesebb alapokra helyezni. Ez új, közepes nagyságú szponzorok bevonását jelentené, mert én úgy hiszem, a magyar gazdaság elég erős ahhoz, hogy férfi és női csapatokat is a Bajnokok Ligájába juttasson.

Szükség lesz az utánpótlásunk sikerességére, amely folyamatosan biztosítja a minél felkészültebb játékosok felfelé áramlását. Remek alapról indulunk, edzőink felkészültek, a játékosok jól képzettek, és sikeresen vontunk be iskolákat is utánpótlásrendszerünkbe. Emellett úgy gondolom, hogy a kézilabda akadémiát létre kell hozni, de ez önmagában még nem elég. Szükségünk lesz a második csapatunkra is, hogy az NB I-ben szerepelhessen. Eddig is sok tehetségünk volt, de ők nem tudtak eleget fejlődni a magyar ifjúsági bajnokság, és az NB I/B gyenge színvonala miatt. Remélem, amint tudunk nekik megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítani, azaz feljutnak az NB I -be, akkor egy hidat képezhetünk nekik a jövőbe, és ekkor többszörösére tudjuk növelni azon játékosok számát, akik feljöhetnének az első csapathoz. Úgy vélem a jelenlegi magyar ifi és junior válogatottban szereplő győriek adják majd az alapot az új csapatban.

Szeretném, ha meghatározó pozíciót vívnánk ki a nemzetközi porodon is. Ehhez szükségünk van egy BL-sikerre, hogy tényezői legyünk az európai kézilabdaéletnek. Szeretném, ha számításba vennének, és adnának a véleményünkre. Idén egyébként július 21-én lesz az évnyitónk, ezen már törekedni fogunk elismertségünk növelésére. Természetesen szükségünk lesz egy megfelelő csarnokra, de öt éven belül ez is megvalósulhat. Nagyon fontos szerepe van szurkolóinknak is, akik mind számukban, mind minőségükben és a csapat feltétlen támogatásában már most is nemzetközi elismertségre tettek szert. Szeretném, ha az a folyamat folytatódna, hogy a BL-ben mindig elől végezzünk, és szeretném, ha csökkenne a jövőben az idegenlégiósok száma, és akár majd egy színmagyar csapattal is reális esélyünk lehessen egy Bajnokok Ligája-győzelemre a jövőben.

- Az akadémiáról mit tudhatunk?
- Az már biztos, hogy szeptember elején elindul az akadémia a Bercsényiben. Ezzel a kézilabdában újítók lehetünk. Ugyan a szeptemberi tanévkezdetre nem leszünk teljesen készen, 3-4 hónap kell majd még, mire szervezetileg és elhelyezésileg is végleges formáját nyeri el a rendszer, de erre így is szükség van. Fontos, hogy összetett képzés legyen, hiszen elsősorban egészséges, sikeres felnőtteket szeretnénk nevelni.

- Mikor kezdi el a csapat a felkészülést?
Július 14-én találkozik egymással a keret, és el kell hogy mondjam, idén rekordszámú felkészülési meccset játszunk, de ennél is fontosabb, hogy remek, BL-szintű ellenfelek ellen léphetünk pályára. A tornákon is rangos ellenfelekkel mérkőzünk meg, de ezen kívül játszunk majd az orosz Zvezdával, az Itxako-val és a Vâlceával is.

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi