Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Varga Mártával a megkezdett úton

2011. június 23. 13:19

A 2011/2012-es szezontól újra a Vasas SC működteti a kézilabda szakosztályt, Varga Márta vezetőedzővel kétéves szerződést kötött a klub - írja a vasassc.hu.

Varga Mártával a megkezdett úton
Várhatólag július elsejétől érvénybe léphet a társasági adókedvezményhez kapcsolódó törvény, aminek jótékony hatását – pénz formájában – ősz elején már a sportklubok is érezhetik majd. Tekintve, hogy a Vasas kézilabda szakosztály szerkezete markánsan az utánpótlás nevelésre épül, így ők mindenképpen kedvezményezettjei lehetnek ennek a folyamatnak. A Vasas SC vezetése úgy döntött, hogy lépésről-lépésre haladva, a hagyományokhoz méltó csapatot épít, és az Angyalföldi Sportiskolától visszaveszi az együttes működtetését. Az elsőnek kitűzött cél az, hogy 2013 őszétől újra NB I-es mérkőzéseken szurkolhassanak a Vasas-függők, ennek érdekében két évvel meghosszabbították Varga Márta vezetőedző szerződését, aki a terveiről is beszélt.

- Optimista?
- Igen. A klub vezetőivel közösen felvázoltunk egy jövőképet, ami, azt hiszem, bizakodásra adhat okot. Az a tény, hogy legalább két évig számítanak a munkámra, lehetővé teszi a hosszú távú tervezést, és szakmailag óriási kihívás számomra. Volt egyébként NB I-es csapattól is ajánlatom, ami gondolkodásra is késztetett, de amikor itt, a Fáy utcában tisztázódtak a dolgok, már nem volt kérdés, hogy miként döntök, hiszen a Vasas az mégiscsak a VASAS. Első osztályú csapatot kell építenem, és én hiszek abban, hogy sikerülni fog.

- Visszatérve a mögöttünk hagyott idényre, tavaly nyáron beszéltünk a realitásokról is. Miként érzi, megfelel ennek ez az elért hetedik hely?
- Ami a pályán elért eredmények alapján tulajdonképpen az ötödik, hiszen a Szentendre elleni győztes meccsünk két pontját a zöld asztal mellett vették el tőlünk. Ráadásul ennek a döntésnek komoly lélektani hatása volt az azt követő két, vereséggel végződő találkozónkra is. Ám ezt le is zárnám ennyivel, hiszen ahogy mondani szokták: aki dolgozik, az hibázhat, el kell fogadnunk a dolgokat úgy, ahogy történtek. Az egész idényt nézve azt mondhatom, az ősz szenzációsra sikerült, viszont a tavaszunk már közel sem volt annyira fényes. Persze józanul nézve a dolgokat, az első néhány fordulóban mindenképpen erőn felül teljesítettek a lányok, utána már sokkal inkább a „helyünkön” voltunk. Az meg sajnos tény, hogy tavasszal volt jó néhány betlink.

- Alapjában véve fiatal átlagéletkorú volt a csapat, a formaingadozás ennek is betudható, de mégis kik azok, akik a gerincet képezték, és megbízhatóan teljesítettek?
- Ebből a szempontból Szrnka Hortenzia az első, akit ki kell emelnem. Igazi vezéregyéniség volt pályán belül és kívül egyaránt, sokszor produkált erőn felül. Olyan példát mutatott a lányoknak, amit eddig nem tapasztaltak, illetve esetleg tőlem hallhattak, de hát tudjuk jól, más valamiről hallani, és más közelről látni azt. Sajnos valószínű, hogy újabb évet már nem vállal nálunk, nagy veszteség lesz ez számunkra. Rajta kívül négy olyan játékost: Hárs Adélt, Fekete Bozsanát, Krizsán Alexandrát és Tóth Orsolyát tudnám említeni, akik nagyon sokat fejlődtek az idén, és fajsúlyos játékosai lettek nem csak a Vasasnak, hanem az egész mezőnynek. A kapuban Brunner Zsanett is szépen felnőtt a feladatához, de hát tudjuk, egy hálóőrnek hosszú évekre van szüksége a kellő mennyiségű tapasztalat megszerzéséhez.

- Ha csapatszinten nézzük, miben léptetek előre, és mi az, amiben nem sikerült az előre eltervezetteket véghezvinni?
- Bizonyos támadásfajtákban, így a rendezetlen védelem elleni lerohanásokban, vagy a felállt fal elleni kombinatív játékban sokat fejlődtünk, számos olyan taktikai elemet elsajátítottak a lányok ezen a téren, ami növelte a hatékonyságunkat. Nem mondható el ez annyira a védekezésünkről, ezen a téren van még hova fejlődni.

- A célkitűzés az, hogy ebben az évben olyan csapat alapjait kell lerakni, amely egy év múlva reális eséllyel száll harcba a feljutásért. Mik lesznek az első lépések ennek érdekében?
- Feltétlenül szeretnénk ambiciózus, fiatal, fejlődőképes játékosokat igazolni, elsősorban a belső posztokra, de szükségünk lesz egy rutinos kapusra is. Elkezdtük a tapogatózásokat ebbe az irányba, remélem, rövidesen már konkrét eredményekről is be tudok majd számolni. Az új idényre majd augusztus elsején kezdjük el a felkészülést, de még ennek a hónapnak a végéig ki akarom alakítani a végleges keretet. Egyébként még június 30-ig tartanak az edzések, érdekes, és egyben nagyon jó ez a szituáció, hiszen feszültségmentes, felszabadult gyakorlások zajlanak, nagyon jól érezzük magunkat.

Forrás: www.vasassc.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 12 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2018. június 23. 15:51

Junior: ismét magyar győzelem

2018. június 22. 19:37

Junior: felőrölték a szlovénokat

2018. június 21. 14:45

Légióshelyzet Magyarországon

2018. június 19. 8:16

Orosz válogatott szélső Kisvárdán

2018. június 19. 7:28

Sara Vukčević Móvárra igazolt

2018. június 16. 19:57

Plusz egy ponttal a harmadik helyen

2018. június 15. 20:48

Egy góllal nyertek a hollandok

2018. június 14. 19:39

Junior győzelem a felkészülésen

2018. június 13. 10:46

Válogatott kapus az MKC-nál

2018. június 12. 12:15

Horvát, holland, spanyol Eb-ellenfél

2018. június 7. 12:03

Kisvárdán az Európa-bajnok átlövő

2018. június 7. 11:59

Kiss Szilárd távozik Siófokról

2018. június 6. 14:49

Megjelent Sugár Tímea könyve

2018. június 6. 14:45

BL-győztes az MKC-nál

2018. június 3. 15:08

EBT-bajnok strandon a Szentendre

2018. június 3. 13:58

Kialakult a tizenhatos mezőny

2018. június 2. 16:50

Megvan a csoportelsőség

2018. június 1. 14:57

Horváth Roland hosszabbított

2018. május 31. 18:38

Eb-selejtező: vendégsikerek

2018. május 30. 18:42

Öten érkeznek a Fradihoz