Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mátéfi: Vannak még tartalékaink

2011. június 6. 0:20 © handball.hu

A handball.hu Balingenben tartózkodó stábja a Németország elleni vb-selejtező párbajt követően interjúkat készített a két szövetségi kapitánnyal, Mátéfi Eszterrel és Heine Jensennel, valamint a játékosok közül Szucsánszki Zitával, Vérten Orsolyával, Sabine Englerttel és Nadine Krause-val.

Mátéfi: Vannak még tartalékaink
Mátéfi Eszter: Mi úgy jöttünk ide, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, ami természetesen a győzelmet jelenti. Ez azonban nem tétként nyomasztja a lányokat, hiszen ez nem elvárás volt, hanem szerettük volna olyan szempontból a legjobb eredményt elérni annak, hogy otthon ki tudjuk harcolni a továbbjutást. Amiatt van hiányérzetem, hogy amikor a második félidő elején átvettük a vezetést 11-13-ra, akkor emberelőnyben nem tudtunk gólt lőni, sőt, gólt kaptunk, nem igazán tudtuk tehát megragadni a lehetőségeinket. Innen felállt a német csapat, mi pedig már nem tudtuk megfordítani a mérkőzést, habár végig szorosan tartuttuk. Már a meccs előtt tudtuk, hogy két jó csapat találkozik, amely hasonló játékerőt képvisel. A németek hazai pályán voltak, elég sokan buzdították őket, ennek ellenére ez a kétgólos vereség ledolgozható.

Ne felejtsük el, hogy mi is teltház előtt fogunk játszani, és nekünk is bizonyára nagyon sokan fognak szurkolni. Kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy a televízió előtt is rengetegen szurkoltak nekünk. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni, hogy testközelből is érezzék az ellenfelet, mert a videó alapján az nem ugyanaz. Az edzőkolléga is nagyon sokat cserélt, az elején pedig mind a két csapat kicsit óvatosabb volt, kicsit feltérképezték egymást. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésre pontosan, precízen fel tudunk készülni, lesznek jó teljesítmények, kapusposzton pedig ennél jobb teljesítményt várok. Nagyjából azt kaptuk, amit vártunk, bár Althausra nem tudtunk felkészülni, igaz, hogy őt végül kiállították. Anne Müllert pedig a Lipcsében láttam játszani, azokat a mérkőzéseket is kielemeztem. Nem tudom, hogy a német csapatban mennyi maradt, de bennünk azért még maradt, vannak tartalékaink.

Heine Jensen: Természetesen elégedett vagyok az eredménnyel, amely pontosan azt mutatja, amire előzetesen számítottam, mivel két kiváló csapat méri össze az erejét. Számunkra a mai nap egyetlen pozitívuma, hogy nem kettővel kaptunk ki, hanem kettővel nyertünk. Az első játékrészben nagyon idegesen kézilabdáztunk, de a másodikkal elégedett vagyok. Akkor eredményes volt a kontrajátékunk, és az emberelőnyös helyzeteinket is jól kihasználtuk, majdnem mindegyikből gólt szereztünk, ez volt ma a két csapat közötti különbség. Azt hiszem, Magyarországon is nagyon szoros mérkőzést vívunk majd. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az első félidőt megnyertük, és ahhoz, hogy Brazíliába utazzunk, a másodikat is be kell húznunk.

Szucsánszki Zita: Jobban szerettünk volna nyerni, így viszont mínusz kettőről indulunk. Voltak apró pontatlanságaink, de szerintem idegenben ez jó eredmény. Ugyanúgy, mint például egy KEK-párharc esetében, most is megéreztük testközelből, hogy milyen az ellenfél. A második meccsen jobban rá fogunk készülni a balkezesekre, a szélsőkre, és a támadójátékot is pontosítanunk kell. Lehetett érezni, hogy jó ez a német csapat, úgyhogy otthon meg fogunk szenveni ellenük, de mindenféleképpen nyernünk kell.

Vérten Orsolya: Ez a kétgólos hátrány eléggé biztató, bár a meccs vége előtt három perccel még döntetlen volt az állás. Ez a két gól simán ledolgozható otthon, nálunk, Győrben. A szurkolóink biztosan biztatni fognak minket, és nehéz meccsre számítok, mert ma a németek, főleg az elején kicsit lazán vették a mérkőzést, és akkor megleptük őket, ezért is tudtuk ilyen szorossá tenni a mérkőzést. Szerintem egy kicsit megijedtek tőlünk, és akkor ezért sikerült felülkerekedni rajtuk. Biztos, hogy jobban nyomasztotta őket a hazai pálya súlya, de remélem, hogy a tét ugyanígy fogja őket nyomni Győrben, és akkor mi nyugodt és felszabadult játékkal minimum három góllal nyerünk.

Sabine Englert: A támadásoknál nagyon sok hiba csúszott a játékunkba. Ez némileg feljavult a második félidőben, mely kulcsfontosságú lehetett a találkozó megnyerése szempontjából. Ez azonban még mindig nem elég, mindenképpen javítanunk kell a teljesítményünkön a visszavágóra, ahol sokkal agresszívabban kell majd kézilabdáznunk. Sokkal lassabban játszottunk, mint azt előzetesen elvártuk magunktól, és mint amilyen játékkal készültünk erre a találkozóra. A kérdés továbbra is nyitott, de persze a győzelemért utazunk Győrbe.

Nadine Krause: Örülök, hogy egy ilyen fontosságú párharcra térhettem vissza annyi idő kihagyás után a válogatottba. Az külön sikerélmény, hogy milyen játékkal segíthettem a társaimat, de még mindig nem lehetünk nyugodtak a végcélt illetően. Mindennél fontosabb nekünk a világbajnokságra való kijutás, de, őszintén szólva, fogalmam nincs, hogy a most is ilyen szorosra sikeredett mérkőzés után a jövő héten melyik csapat hagyhatja el győztesen a pályát.

Belátható közelségben a vb-re kijutás

© handball.hu, Balingen

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi