DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYekwYJA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A legek Európa Kupájának döntője | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A legek Európa Kupájának döntője

2011. május 7. 0:01 © handball.hu

A norvég Larvik HK háza táján nagy készülődések folynak a BL-döntő első összecsapása előtt. A szervezők telt házra és népünnepélyre számítanak a spanyol Itxako elleni finálén.

A legek Európa Kupájának döntője
Már a hét elején 3500 eladott jegyről beszéltek, és az állójegyek, valamint a mobillelátókra szóló belépők még nem jöttek számításba. A jegyeladás nagyon kulturált formában zajlik: a csapat honlapján, egyszerű online vásárlással lehet belépőhöz jutni. Kedden egy új szektort bocsájtottak eladásra, ahol még 123 ülőhely volt. Ezek a szponzorok számára voltak fenntartva, de mivel aznap lejárt a foglalási határidejük, így a szurkolók és a közönség vásárolhatta meg azokat.

A csarnok melletti zöld területen egy gyerekeknek is érdekes, élvezetes szórakozóparkot alakítanak ki a döntő napjára, ami 14 órakor nyitja meg a kapuit, és a meccs belépőjével oda is be lehet jutni.

A BL-trófea is megérkezett Larvikba, a 18 kilós kupa jelen lesz az első meccsen is, utána szállítják Spanyolországba, ahonnan a larvikiak mindenképpen vissza szeretnék hozni azt.

A játékosok nagyon várják a szombati döntőt, többen közülük elmondták gondolataikat, érzéseiket a nagy összecsapásra várva és készülve.

Linn Jørum Sulland sok más larviki játékostársához hasonlóan rövid időn belül a második fontos döntőt játssza. A decemberi Eb-finálé után most újra egy döntő megmérettetés következik, ezúttal klubszínekben.

"Egyre jobban megy a játék. Nagyon sok jó labdás edzésünk van Larvikban, és ezzel csak fejlődünk, jobbak leszünk. Nagyon várom már, hogy döntőt játszhassak, és azt hiszem, hogy ez igazán izgalmas lesz. Nehéz megmondani most, hogy milyen lesz majd a meccs. Attól függ majd, hogy az ellenfél védelme milyen mértékben tud megzavarni bennünket. Úgy gondolom, hogy a spanyoloknak több bevethető alternatívájuk is van, és rengeteg nem hagyományos típusú játékossal rendelkeznek.

Igazán érdekesnek ígérkezik a meccs, mert mi nagyon régen nem léptünk pályára ilyen játékstílusú csapat ellen. Nagy különbség van abban, ahogyan védekezik az Itxako a többi eddigi csapathoz viszonyítva, akikkel találkoztunk. Minden lehetséges védekezési variációt képesek felmutatni. Persze ez teljesen más meccs lesz, mint például az Eb-döntő. Itt olyanokkal játszom majd, akikkel napról-napra együtt edzek. Magas a színvonal, és nagy hangulat lesz a lelátón is. Nagyon várjuk már, és biztos fantasztikus lesz játszani. Ahhoz, hogy győzzünk, nagyon jól kell kézilabdáznunk, de úgy érzem, erre képesek vagyunk" - mondta Linn Jørum Sulland a Larvik HK honlapján.

Az Itxako játékosai így készülnek a derbire:



"Hatalmas izgalomban vagyok, és nagyon várom a döntőt. Az Itxako egy harcos, és jól összerakott csapat, de ugyanakkor én hiszek a saját együttesemben. Néztem az Itxako Győr elleni meccseinek felvételeit. Ez egy jó csapat. Ezt az is bizonyítja, hogy kiejtették az ETO-t, ami sokat mondó. Én tisztában voltam vele, hogy a Győr egy erős csapat, de az Itxako megmutatta, hogy ők jobbak voltak ennél is, ezért minden tiszteletet megérdemelnek. A spanyolok egymást teszik naggyá, jó az összjátékuk, és nagyon is támadó szellemben kézilabdáznak. Nem sokan voltak, akik őket várták a döntőbe, de most ők azok, akiket le kell győznünk, hogy megszerezzük a kupát" - mondta Gro Hammerseng, aki már nyert KEK-et az Ikasttal, de semmilyen más klubcíme nem volt, mielőtt a Larvikhoz jött volna. Ezt szépen pótolta, hiszen idén alapszakasz-győzelmet, bajnoki címet és Norvég Kupa-győzelmet is ünnepelhetett új klubjával. Erről így vélekedik:

"Nekem nagyon furcsa, hogy a csapattársaim közül mindenki milyen nyugodt, amikor megnyerünk egy címet. Nem sok ilyen hely van, ahol a játékosok így hozzászoktak ehhez. Olyanok is vannak a klubnál, akik már tizedszer vagy tizenharmadszor nyertek, de nekem ez hatalmas dolog volt. Most pedig döntő következik a legek Európa Kupájában, és azt már én is észrevettem, hogy ez nagyon sokat jelent a csapattársaimnak. Ez volt az egyik fő célunk, és most kezünkben a lehetőség. Nagyon várom a szombatot" - fejezte be Hammerseng a gondolatait a klubja honlapján.

Mørk és Breivang talán még a videótól sem ijed meg Fotó: dagbladet.no
A Larvik kilencese, Nora Mørk győzelmi sorozatban van, hiszen tavaly nyáron junior vb-aranyat nyert a koreai vb-n, utána decemberben a felnőtt Eb-n is begyűjtötte a trófeát, és a klubjában is kupagyőzelmet, alapszakasz-győzelmet és bajnoki címet könyvelhetett el. Mørk reméli, hogy a sorozata nem szakad meg a BL-fináléban sem:

"Nagyon jó lesz ennyi ember előtt játszani. Régóta nem volt már ilyen sok néző az arénában. Igazán várom, hogy belépjek a csarnokba, mert ilyen hangulat nem minden meccsen van. Kint sátor lesz, és rengeteg barát és családtag érkezik, vesz részt a meccsen. Nagyon izgatott vagyok már, mert még nem játszottunk eddig az Itxako-hoz hasonló csapattal ebben a szezonban. Ugyanakkor én örültem annak, hogy elkerültük a Győrt a fináléban. Jó egy új, ismeretlen csapat ellen játszani, és bár sok válogatottjuk van nekik is, a mi kispadunk hosszabb. Most már nem veszíthetek, meg kell nyernem a hatodik címemet is sorozatban. Talán én hozom a szerencsét, mint egy kis szerencse-troll. Nagy dolog ez mindenki számára a klubnál, és a játékosok között is. És az is nagyszerű, hogy Spanyolországba mindenki elutazhat majd, ez nagyon jó" - nyilatkozta Mørk a www.larvikhk.no-nak.



Az ellenfél, vagyis az Itxako játékosainak gondolataiban is bekukkanthattunk néhány mondat erejéig. Az Itxako annak ellenére, hogy egy elméletileg erősebb ellenfelet, a Győri Audi ETO-t ütötte el a döntőbe jutástól, mégis úgy vélekedik, hogy a Larvik náluk erősebb csapat.

"Valamivel jobb alakulat, mint mi, de a sportban nem mindig a jobbik győz. Ezért fogjuk a legjobbat kihozni magunkból" - nyilatkozta Raphaelle Tervel, aki a tavalyi BL-szezonban még a Larvik HK csapatával jutott elődöntőbe.

Arra a kérdésre, hogy tényleg ez a véleménye, vagy ez csak elterelő hadművelet, a francia válogatott Tervel így felelt: "Ezt nagyon komolyan gondolom."

Az Itxako elnöke, Miguel Bujanda szerint az eredmény nem lesz meghatározó abban, hogy ünnepelnek-e vagy nem:

"Mi ugyanakkora ünnepséget csapunk akkor is, ha győzünk, akkor is, ha veszítünk. Mindenképpen ugyanabban a diszkóban bulizunk majd, és biztosíthatom, hogy nagyon fogunk örülni" - nyilatkozta Bujanda a www.tv2sporten.no-nak.



Miután a spanyol csapatban játszó Raphaelle Tervel megpróbálta a Larvikot az esélyesebb csapatként feltüntetni, megkérdezték Heidi Løkét, hogy mit gondol erről, aki őszintén válaszolt:

"Azt gondolom, hogy jobb csapat vagyunk náluk, ebben valószínűleg igaza van. A spanyolok egyáltalán nem hagyományos kézilabdát játszanak, és nagyon kemények a védelemben. A többi együttes talán alulértékelte őket, de mi nem fogjuk megtenni ezt. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor senki nem tud bennünket legyőzni" - mondta Løke a www.tv2sporten.no-nak.

Cecilie Legangernek ez lesz a negyedik BL-döntője, miután az elsőt elveszítette a Krim Lljubljana színeiben, a következő kettőn pedig sikerült győzedelmeskedni a Slagelsével.

"Nehéz szezon volt ez a Larviknál, de én mindig megpróbáltam csak a szakmai részére koncentrálni. Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy ha az ember a legjobb akar lenni, akkor ellenszélben is a legjobbnak kell lennie. Milyen igaz szavak. Az előző BL-címeket nagy sikernek tartom, de most arról van szó, hogy Norvégiában lehet bekerülni a kézilabda történelembe, és egy norvég klubcsapattal lehet BL-t nyerni. Nagyon nagy dolog lenne" - mondta a 37 éves kapus a www.tv2sporten.no-nak.

Tor Odvar Moen edző egyébként kijelölte a keretét a BL-döntőre:

Tonje Larsen, Sara Breistøl, Heidi Løke, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Ullevoldsæter Riegelhuth, Linn Jørum Sulland, Lene Rantala, Tine Stange, Olga Medvedeva, Cecilie Leganger.

Katja Nyberg kimaradt, és Amanda Kurtović, valamint Thea Mørk sem kapott lehetőséget.

"Tizenhét kiváló játékosunk van, és mindenki nagyon szépen dolgozott. A három kimaradó is nagyon jó kézilabdázó, de a többi tizennégy is, akik nem követtek el semmit, hogy kikerüljenek a keretből. Jó érzéssel várom a döntőt. Sokat edzettünk, mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, fizikailag is nagyon jó formában vagyunk" - nyilatkozta Moen edző a www.tv2sporten.no-nak.


Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Bajnokok Ligája, döntő, 1. mérkőzés

Larvik HK – Itxako Reyno de Navarra
16.45, Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Matija Gubica, Boris Milošević (horvátok)
TV: DigiSport – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com



Bajnokok Ligája, döntő, 2. mérkőzés

Itxako Reyno de Navarra - Larvik HK
Május 14., 19.15, Pamplona
Játékvezetők: Bernd Methe, Reiner Methe (németek)
TV: DigiSport – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

Riegelhuth: Ez egy beteljesült álom!
"Csapatként jobb volt az Itxako"
"Tavaly is azt mondtuk: majd jövőre"
Kettős győzelemmel a döntőben
Megérdemelten írt történelmet az Itxako

© handball.hu

További hírek