Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dán átigazolási hírek

2011. április 30. 19:55 © handball.hu

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány átigazolási hírt a dán bajnokságból, ahol ismert játékosok neve és fiatal tehetségeké is felmerül.

Dán átigazolási hírek
A Viborg HK - miután az idei szezonban a BL-t a csoportkörben kényszerült elhagyni és utána a KEK-ben is leszerepelt, éppen a Fradi otthonában ért véget az idei nemzetközi szezonja - először megszabadult a sikeredzőjétől, aki több nagy trófeát is nyert a klubbal, így Jakob Vestergaard helyét az eddigi másodedző Mette Klit vette át, hogy legalább a rájátszást megpróbálják megnyerni. És amint tudjuk a mai eredmények alapján, ez sem sikerült, ugyanis ma délután az FCM győzött a Viborg HK otthonában (25-33), és a dán bajnoki döntőben a Randers HK csap össze az FCM-mel.

Több játékos érkezik a csapathoz, többnyire fiatal dán tehetségekkel számolnak, így a jövő szezontól náluk szerepel a 19 éves Maria Fisker, aki a Randers HK-tól érkezik és balszélső, de a jobbszél sem idegen számára. Emellett leigazolták még a fiatal, szintén 19 éves balkezes átlövőt, Julie Aagaard-ot az Aalborgtól. Ismertebb, már kész játékos is érkezik Viborgba, ő nem más mint Isabélle Gulldén, a svéd válogatott irányítója és egyik legfontosabb védőjátékosa.

A német junior korú játékos, Pia Hildebrand elhagyja a klubot, és egy kisebb német csapatba igazol, a SGH Rosengarten/Buchholz. Az átlövő, aki a viborgiak junior csapatában játszik már több éve, idén pedig a felnőtt együttesben is helyet kapott már, saját elmondása szerint a több játéklehetőség miatt vált klubot.

A Randers HK megnyerte a dán alapszakaszt, és története első dán bajnoki címére készül, de a döntőt még le kell játszani. Ez az a csapat, amelynek szinte teljes egészében sikerült megőriznie a keretét, és még senkit nem igazolt a következő szezonra. Távozik Maria Fisker (Viborg HK), és Jelena Eric, aki hazaköltözik Szerbiába. Simone Kristensenről még nem tudni, hol fog játszani, csakúgy mint Alessandra Medeirosról, a brazil válogatott beállóról, aki az idei szezon elején súlyos térdsérülést szenvedett, és nem léphetett pályára. Egy hónapja a klub és a játékos közös megegyezéssel szerződést bontott, mert a sérülése lassan javult, és tovább már nem kívánták foglalkoztatni, így hazautazott Brazíliába. Az ő helyére keres a klub egy beállót, aki jól tud védekezni is. Több kelet-európai beállós neve is szóba jött már, de még senkivel nem állapodtak meg.

Az FCM csapata több fontos játékosát is elveszíti, így a norvég kontingens távozik: Tonje Nøstvold a Byåsenhez, Alette Stangnak még nincs csapata, Isabel Blanco pedig egyenesen Heidi Løke helyét veszi át a Larvik HK-nál. Érkezik a csapathoz Nycke Groot, aki a holland válogatottból, valamint a TTH együtteséből ismerős, amely csapat a Vác ellen mérkőzött meg az EHF-kupában.

A KIF Vejen csapatából két játékos abbahagyja, ők Charlotte Højfeldt és Rikke Schmidt, valamint távozik a holland válogatott irányító Maura Visser, aki Lipcsében folytatja pályafutását. Louise Burgaard a TTH-t erősíti majd. Új igazolást még nem jelentett be a klub.

A Team Tvis Holstebronál nagy lesz a játékosmozgás, mert kilenc játékos távozik, de közöttük a legnagyobb veszteség a holland Nycke Groot. Viszont érkezési oldalon olyan nevek állnak, mint a német válogatott Anna Loerper (Bayer Leverkusen), vagy a lengyel átlövő Iwona Cecotka Niedzwiedz (SK Aarhus). Ide igazol még kapusposztra Marianne Lundsby (Skive HK), Kathrine Heindahl (HC Odense) és Louise Burgaard (KIF Vejen) is.

Az Aalborg DH amilyen hangzatos nevekkel büszkélkedhetett tavaly, most ugyanolyan fontos játékosok távoznak: a francia válogatottak, Mariama Signate és Julie Giorani visszamennek Franciaországba, a klubok neve még nem ismert. Ezen kívül Ana Batinic vissza kíván költözni Palánkára, a fiatal Julie Aagaard pedig a Viborg HK játékosa lesz. Louise Kristensen jobbszélső a Sønderjyske-be igazol.
Két játékos érkezik, a balátlövő Signe Sjølund Pedersen (Roskilde Håndbold) és Dzenita Bajic (Randers HK). Utóbbi randersi nevelés, több poszton is bevethető játékos.

Az SK Aarhusból Sanne Bak a norvég Vipers Kristiansand-ba, míg Lene Aggerholm a Viby IF-hez igazol. Iwona Cecotka Niedzwiedz pedig miután a Krim Ljubljana ajánlatát is fontolgatta, végül az idei EHF-kupa-döntős Team Tvis Holstebrot választotta.

A Roskilde Håndboldtól Signe Sjølund Pedersen távozik a fent említett aalborgi klubhoz.

A HC Odense csapatánál még nincs hír új játékos leszerződtetéséről, viszont távozik az idei gólzsák, a spanyol válogatott balszélső Elizabeth Pinedo, vissza hazájába, az Akaba Bera Bera együtteséhez. Emellett Katrine Heindahl is eligazol, a Team Tvis Holstebro-hoz.

A FIF és a Team Esbjerg háza tájáról még nincs semmilyen átigazolási információ.

A legfrissebb hír, hogy a holland válogatott szélső, a 18 éves Estavana Polman a dán divízió 1-es Sønderjyskehez igazolt.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi