Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Andrea Lekić hivatalosan is az ETO-é

2011. április 29. 12:12

Újabb játékossal erősíti meg keretét a következő szezontól a Győri Audi ETO KC csapata. Andrea Lekić, a szerb válogatott és a Krim Ljubljana vezéregyénisége két évre biztosan a Rába partjára költözik.

Andrea Lekić hivatalosan is az ETO-é
A játékost több csapat is szívesen látta volna soraiban, de ő mégis az Audi ETO-t választotta. Andrea Lekić exkluzív interjút adott a győriek hivatalos honlapjának.

- Nem túlzás azt kijelenteni, hogy sorban álltak Érted a kérők, de Te a Győri ETO-t választottad. Miért döntöttél így?
- Egyrészt nagyon fontos, hogy ismertem a klubot. Egy remek egyesületről van szó, komoly tradíciók vannak Győrben, és ami az egyik legfontosabb volt, láttam, hogy az ETO-nál a legmagasabb célokért küzdenek. Nekem ugyanez a célom, és úgy gondolom, hogy egy nagyon erős ETO van kialakulóban. Szerettem volna egy remek csapatban játszani, ahogy pedig őket eddig ellenfélként megismertem, nyugodtan mondhatom, hogy fantasztikus gárdáról van szó.

- Tudom, hogy sokan ismernek, de kicsit mutasd be Magad!
- Tízévesen kezdtem el kézilabdázni. Apukám kézizett, de csak amatőr szinten. Érdekesség, hogy előtte négy évig karatéztam is. A nevelőegyesületem egy belgrádi csapat volt, innen a Radnickibe igazoltam, majd a Knjaz Milos lett a csapatom, ahol az első bajnoki címemet megnyertem. Négy évvel ezelőtt Szlovéniába, a Krim Ljubljanához igazoltam. Megmondom őszintén, így, visszatekintve mindig jókor igazoltam új csapatba, és nagyon remélem, hogy életem legjobb döntését most hoztam meg, hogy aláírtam Győrbe.

- Mit tudhatunk a szerződésedről?
- Most két évet írtam alá. Szerintem első körben ez egy jó megállapodás, de én nagyon bízom benne, hogy nem csak két évet fogok Győrben eltölteni.

- Játszottál már párszor ellenfélként a Magvassy-ban, milyen benyomást tett Rád a hangulat és a körülmények?
- Számomra a világ egyik legkellemesebb helye Győr. Igaz, hogy általában nem győztesként hagytuk el a pályát, de a hangulat, a szurkolók és minden, amit ott tapasztaltam csak pozitív nyomot hagyott bennem. A szurkolók már novemberben is külön köszöntöttek, hihetetlenül jól esett ez nekem. Szerintem a legjobb hangulat Győrben van. Nagyon várom, hogy debütálhassak már ETO-játékosként a csarnokban a szurkolók és nézők előtt.

- Mondtad, hogy jó a csapat. Kiket ismersz?
- Szinte mindenkit, ellenfelekként találkoztunk már párszor, de amit nagyon várok, az a Görbicz Anitával való kézilabdázás. Őt nagyon sokra tartom, az ő játéka igazi kuriózum, jó lesz vele együtt játszani. A többiek is remek játékosok. Amikor pedig azt olvastam, hogy Heidi Løke Győrbe szerződött, megint csak örültem, mert így még erősebbé vált ez a remek csapat.

- Mik a céljaid az Audi ETO játékosaként?
- Olyan csapatba igazoltam, amely az elmúlt években rendre a világ elitjéhez tartozott. Öt év alatt mindig ott voltak a legjobbak között a lányok, még sincs egyetlen trófeájuk sem. Én azért is igazoltam ide, mert úgy gondolom, ez a csapat képes arra, hogy elérje a legmagasabb célt is. Szép dolog a legjobbak között lenni, de itt az ideje egy BL győzelemnek, hiszen ha a pályafutásunk végén visszatekintünk, akkor a győzelmekre lehetünk a legbüszkébbek. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek!

- Magyarul tudsz már?
- Persze... Köszönöm... Egészségedre... Egyelőre eddig jutottam, de természetesen fogok magyarul tanulni. Angolul is nagyon gyorsan megtanultam, szerintem jó a nyelvérzékem, remélem a magyart is gyorsan sikerül elsajátítani.

- Régóta pletykálták a szurkolók az igazolásodat, már nagyon várnak Téged. Üzensz nekik valamit?
- Először is nagyon köszönöm azt a fogadtatást, amiben tavaly novemberben engem Győrben részesítettek. El nem tudom mondani, mennyire várom, hogy ez előtt a fantasztikus szurkolótábor előtt játszhassak. Én azt ígérem nekik, hogy szívemet-lelkemet kiteszem majd a csapatért és a győzelmekért. Szeretném a legjobb tudásommal hozzásegíteni a csapatot és a szurkolóit is a legnagyobb sikerhez!

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi