Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Az idő megérett a Larvik számára"

2011. április 9. 7:37 © handball.hu

A ŽRK Budućnost T-Mobile elleni BL-elődöntő mérkőzésre készülő Larvik HK vezetőedzője és játékosai tisztában vannak az ellenfél erejével, de emellett kellő magabiztossággal várják a párharcot.

"Az idő megérett a Larvik számára"
A Larvik HK csapata a norvég bajnokság rájátszásában lejátszott Flint elleni negyeddöntővel készült a szombati BL-elődöntő első mérkőzésére, amikor a montenegrói Budućnost Podgorica csapatát fogadja a Larvik Arenában. A Flint elleni nagyarányú győzelem jó felkészülés volt a nagyon fontos összecsapás előtt. A mérkőzésen a legtöbb gólt Heidi Løke és Linn Jørum Sulland szerezte, fejenként hetet.

"Miután a Flint nem teljes csapattal állt ki ellenünk, így ez egy összpontosítási gyakorlattá vált számunkra, ahol a saját feladatainkkal kellett foglalkoznunk. A meccs egy jó felvezetés volt a Budućnost elleni, szombati BL-elődöntőre, és sikerült jól forgatni a csapatot. A Flint fiataljai jól küzdöttek, nagyon sokszor betaláltak. Most minden erőnkkel az elődöntőre koncentrálunk. Úgy gondolom, hogy a lányok nagyon jó formát mutattak az utolsó meccseken, és már nagyon várjuk a hétvégi, Budućnost elleni összecsapást. Mindannyian szeretnénk megtenni az utolsó lépést, és bejutni a döntőbe. Ennek érdekében jómagam teltházban reménykedek a Larvik Arenában, ami igazán nagy segítséget nyújtana számunkra a szombati kezdő sípszó után" -nyilatkozta Tor Odvar Moen a csapat honlapján.

Larvikban csak úgy beszélnek az elődöntőről, hogy nagyon komoly, kemény mérkőzés következik, ami már tényleg a legfontosabb az összes közül, és a döntőbe jutás a cél.

A csapat mostanig háromszor jutott elődöntőbe, de sosem sikerült még a döntőbe menetelnie. Idén egy olyan együttessel találkozikk amelyet tavaly kiejtett, de a Budućnost akkor is egy nagyon kemény ellenfélnek számít.

A tavalyi szezonban KEK-et nyertek a montenegróiak, idén ehhez képest erősödtek még Bojana Popović-csal, aki a Viborgból érkezett, és a csoportkör után veretlenül álltak az első helyen. A középdöntőben idegenben vereséget szenvedtek az Oltchimtól és a spanyol Itxako-tól is, de hazai pályán veretlenek maradtak. Ezért a norvégok egy nagyobb arányú győzelmet szeretnének elérni hazai pályán, ismervén az ellenfél hazai csarnokát, a Moracát, ahol a pokol vár majd rájuk.

A Budućnost Podgorica a hírek szerint anélkül a Bulatović nélkül érkezik Norvégiába, aki a második helyet foglalja el a BL góllövőlistáján, de aki összetűzésbe került a klub vezetőségével, és a tiltakozásnak azt a formáját választotta, hogy nem jelent meg a csapat edzésein. Montenegrói sajtóértesülések szerint Bulatović zaklatásra hivatkozik, és védelmet kért, amit nem kapott meg a klubtól. Miután nem jelent meg az edzéseken, a klub eltiltotta a kiváló balkezes lövőt, és közleményt adott ki arról, hogy nem fog játszani a BL-elődöntőkben a Larvik HK ellen. Ez a tény jelentősen növelheti a norvégok döntőbe jutási esélyeit.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy nem éppen egyszerű nyerni Monetengróban. Ezért nagyszerű lenne, ha egy jó meccsen biztos győzelmet tudnánk aratni a Larvik Arenában szombaton, de azt sem kell elfelejtenünk, hogy a tavalyi szezonban tulajdonképpen legyőztük idegenben a Budućnost-ot. Láthattuk az elmúlt szezonokban, hogy nagyon változó lehet így, a BL vége felé a csapatok teljesítménye, ahol egyesek nyertek idegenben, de hazai pályán elveszítették akár a végső győzelmet is" - mondta Moen edző.

A 2009/2010-s szezonban a csoportkörben találkozott a két együttes, és akkor 27-23-ra nyertek a norvégok a Moracában, 4500 lelkes néző előtt, és tulajdonképpen ez volt az utolsó veresége a podgoricaiaknak hazai pályán.

"A győri meccs megmutatta, hogy a csapat jól viseli az idegenbeli publikum nyomását. Mindig nagyon erős a közönség nyomása Podgoricán, de mi teltházra számítunk Larvikban is, és hangos szurkolásra. A közönség támogatásával, és egy jó hazai eredménnyel egy remek kiindulópontot szerezhetünk a visszavágóra" - fejezte be gondolatait Tor Odvar Moen.

A csapat kapitánya, Tonje Larsen már tizenhárom alkalommal nyerte meg a norvég bajnokságot, de BL-győzelemmel még nem büszkélkedhet.

"Egy nagyon jó csapatunk van, és az esély, hogy megnyerjük a BL-t, az idei kiírásban nagyobb, mint valaha. Szerintem igazán jól játszottunk az utóbbi időben, és teljesen készen állunk a szombati kihívásra. Az ellenfélnél Popović nagyon jól beilleszkedett a csapatba, és egy igazi vezéregyéniség a pályán. Emellett már játszott életében néhány döntőt, tehát tudja, mire megy ki a játék" - mondta el gondolatait a közelgő elődöntőről Larsen.

Csapattársa, Cecilie Leganger, aki már többször is nyert BL-trófeát, folytatta Tonje Larsen gondolatmenetét:

"A játék nagy része Bojana Popović köré van kiépítve, és ő nagyon jó abban, hogy a társait jó helyzetekbe hozza. Ugyanakkor több önbizalmat és győzelmi akaratot hozott a csapathoz, amelyek nagyon fontos tulajdonságok, ha az ember a végső győzelemre törekszik. Viszont nekünk is nagyon jó keretünk van, rengeteg klasszissal, és sok nemzetközi döntővel a hátuk mögött - ezt kell magunkkal vinnünk a BL-ben is. A Larvikban mindig több válogatott játékos is a cserepadon ül, és ez nem sok csapatnál fordul elő. Az idő megérett a Larvik számára idén" - nyilatkozta a kapus.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés
Larvik HKŽRK Budućnost T-Mobile
17.15 Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Valerija Guszeva, Sztella Vartanjan (oroszok)
ÉLŐ közvetítés: DigiSport

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi