Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elkezdődik a rájátszás

2011. április 7. 7:52

Csütörtökön, a Kőbányai úton megkezdődik a 2010/11-es szezon rájátszása. A két nyert mérkőzésig tartó elődöntő párharcon a Ferencváros és a DVSC-KORVEX csap össze.

Elkezdődik a rájátszás
NB I., rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC-KORVEX
18.00 FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna

"A hétvégi MK négyes döntőből kihoztuk, amit elterveztünk, örültem az eredménynek, és a csapat is láthatóan egységesebb és boldogabb lett az ezüst, illetve a mutatott játék miatt. Mindenki megtette a magáét, s persze akadtak hibák, de a Magyar Kupában a döntőbe jutás dicsőség, s ez idén sikerült nekünk. Mind a két találkozón akadt egy kifejezetten jó félidőnk, s az is fontos momentum, hogy a Vác ellen a hajrában vissza tudtunk kapaszkodni, ez lélektanilag jót tett a társaságnak. Azt is látni kell, hogy a meccseken belül hatalmas a hullámzás a játékunkban, szinte minden téren, ezen javítani kell, ha eredményesek akarunk lenni. Kapusaink megbízhatóan teljesítettek a hétvégén, javuló játékot láttam Hornyák Dórától, Slakta Petrától, Bogdanovics Annától, Juhász Gabitól és persze Dakos Noémitől. Sopronyi Anettnek és Kazai Anitának is akadtak felvillanásai, s megbízhatóan dolgozott Szabó Vali és Borbás Rita is. Csáki Vikin látszik, hogy nagyon megviselte a válogatott összetartás idején szerzett betegsége, remélem, a rájátszásra ő is utoléri önmagát. Még egyszer hangsúlyozom, a legfontosabb az egyenletesebb teljesítmény. A rájátszásban, a Fradi ellen nem lehet ötgólos előnyt eladni" - fogalmazott Köstner Vilmos.

"Úgy látom, kezd kilábalni a csapat mind a pszichikai, mind a fizikális gödörből. A nemzetközi porondon és a Magyar Kupában hoztuk az elvártakat, a bajnokságban pedig most következik a legfontosabb periódus. Nagy csatát várok, és az egyértelmű, hogy nehezebb a helyzet, mint tavaly volt. Akkor a Vác ellen is nyernünk kellett idegenben, ám most riválisunk számára a Kőbányai úti csarnok légköre hatalmas segítséget jelenthet, ráadásul a nemzetközi kupában menetelő Fradi játéka egyre jobb a tavasszal. Így, reálisan nézve azt kell mondanom, hogy a zöld-fehérek az esélyesebbek, de ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a fináléba jutásról. A bajnokság alapszakaszában alig volt különbség a két csapat között, ezért a hazai pálya előnye szól az FTC mellett. Ahhoz, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk, a Győrben látott pozitívumoknál is több plusz kell. Amikor jól játszottunk, látszott, hogy a csapatban vannak tartalékok, még mindig fejleszthető az egyéni és a csapatjáték is" - zárta szavait a DVSC-KORVEX vezetőedzője.

"Győzni szeretnénk a Debrecen ellen, mert nagyon nehéz két hét elé nézünk, a jó kezdés pedig lendületet adna a folytatásra. A hazai pálya előnyét ki kell használnunk csütörtök este. A két csapat szinte azonos játékerőt képvisel, így minden bizonnyal szoros meccs lesz, és az adott percben jobban koncentráló együttes győzhet. Nem győzöm hangsúlyozni, nagyon fontos lenne az előttünk álló két hetet sikerrel kezdeni, ezért mindenképp nyerni szeretnénk" - mondta el Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője a DVSC elleni mérkőzés előtt.

Szamoránsky Piroska, a zöld-fehérek beállósa örül, hogy a második helyet meg tudták szerezni az alapszakaszban, és a DVSC ellen is győzelemre készül: "Nagyon nagy előny az, hogy itthon kezdjük meg az elődöntőt, mert hazai környezetben, nagyszerű közönségünk könnyebb lesz győzni. Kulcsfontosságú lehet az, hogy mennyire sikerül jól védekeznünk, mert gyors lerohanásokból az utóbbi időkben életveszélyesek vagyunk, ezért ezt kell erőltetnünk. A múlt heti Magyar Kupa-fináléban láttuk, hogy jó formában van a Loki, hiszen egy félidőn keresztül a Győrrel is fel tudta venni a versenyt. A lehető legjobb teljesítményünket kell hozni ellenük".

Osztja csapattársa véleményét az együttes kapusa, a Lokit is megjárt Pastrovics Melinda: "Az biztos, hogy a Debrecen alaposan felkészül majd belőlünk. Nagyon szoros csatára számítok, ahol a végjátékban dőlhet el a mérkőzés. Utoljára Debrecenben kikaptunk, ezért most vissza kell vágnunk, de nagyon nagy szükség lesz arra, hogy a lelkes szurkolóink olyan pokoli hangulatot varázsoljanak, mint a KEK-csaták során, mert ők képesek minket beledrukkolni a sikerbe. Jól ismeri egymást a két csapat, mivel a bajnokság alapszakaszában is találkoztunk már kétszer a Lokival. Mindkét fél tisztában van a másik erősségeivel és gyenge pontjaival, ezért azt gondolom, az aznapi forma billentheti el a mérleg nyelvét".

Persze a ferencvárosi sikerhez lesz egy-két szava a vendégeknek is. Egyre inkább magukra találni látszanak ugyanis a debreceniek, miután a bajnokság közepén kisebb hullámvölgybe kerültek. A hajrára összekapta Köstner Vilmos lányait, és az alapszakaszbeli harmadik hely megszerzése után a Magyar Kupában is a döntőig jutottak. Az ott mutatott játék már bizakodásra adhatott okot a Loki híveinek, döntőbe jutottak, és a Győrrel szembeni fináléban bő fél órán keresztül remek produkciót nyújtottak. Csupán Bulath Anita bajlódik sérüléssel, így szinte teljes kerettel várhatja az összecsapásokat a DVSC, míg a népligetieknél továbbra is több játékos sérült - elég csak Dajka Bettinára vagy Deáki Dórára gondolni.

A két nyert győzelemig tartó párharcban hatalmas előnyt jelent a Fradinak az, hogy az első meccset a FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénában játssza, mert ha itt nyer, és Debrecenben ki is kap a második találkozón, akkor is a mindent eldöntő hatvan percet a népligeti csarnok pokoli hangulatában játszanák végig, ahol a közönség belehajszolhatja a csapatot a sikerbe.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.ftckezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi