Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A DHF nem tiszteli a demokráciát"

2011. április 3. 9:43 © handball.hu

A Dán Kézilabda Szövetség és a női válogatott játékosok közötti tárgyalások eredménye nem sok jóval kecsegtet, legalábbis az utóbbiak szemszögéből.

"A DHF nem tiszteli a demokráciát"
A találkozón a lehetséges alternatívák közül - újabb tárgyalások, a válogatott megszűnése, vagy a jelenlegi csökkentett költségvetés mellett maradni, és azokkal a játékosokkal folytatni a munkát a válogatottban, akik elfogadják ezt - a dán szövetség az utóbbit választotta.

Még pontosan nem ismert minden játékos véleménye, annyit azonban már tudunk, hogy a dán válogatott továbbra is létezik majd, de az is lehet, hogy már visszavonult, valamint még karrierjük elején lévő játékosok alkotják majd. A dán tv2sporten információi szerint a negyven játékosból, aki a bő keret tagja, a nagy többség nem fogadta el a szövetség ajánlatát, illetve azt, hogy nem hajlandóak tárgyalni sem. Jan Pytlick folytatja, de a legnagyobb nevek nemet mondtak, így majdhogynem toboroznia kell, hogy valaki válogatott legyen egyáltalán, ami enyhén komikusnak tűnik egy olyan országban, ahol a kézilabda nemzeti sport, és a tavalyi Eb-n elődöntőbe jutott a válogatott.

A Team Danmark nevű szervezet, amely a női válogatottat évi hatmillió dán koronával támogatja, kijelentette, hogy megvon minden támogatást, ha Dánia nem a legerősebb csapatával áll ki az elkövetkező meccsekre, és ha a DHF nem hajlandó tárgyalni.

"A DHF nem tárgyal a játékosokkal vagy a szakszervezettel, ellenben ultimátumot adott. Üresnek érzem magam, hogy így bánnak velünk" - mondta Camilla Dalby, a Randers HK játékosa, aki jelen volt a tárgyalásokon.

A dán férfi válogatott is nyilatkozott az ügyben, és a játékosokat képviselve Bo Spellerberg nyilatkozott:

"Mi a támogatásunkat szeretnénk kifejezni a női válogatott felé, és biztosítjuk őket, hogy mindenben mellettük állunk. Nem értjük a DHF-et, hiszen egy olyan válogatottról van szó, amely decemberben elődöntőbe jutott az Eb-n, mindig tele csarnokokban játszott, és két és fél millió televíziónéző volt rájuk kíváncsi. Elfogadhatatlan, ahogy a klubvezetőkre nyomást gyakoroltak, hogy elküldjék a játékosaikat egy olyan találkozóra, ahol a szakszervezet nem volt jelen".

"Hihetetlen, hogy ahelyett, hogy leülnének a Dán Játékosok Szakszervezetével tárgyalni, inkább azzal töltik az időt a DHF-nél, hogy körbetelefonálják az egész junior válogatottat, hogy megkérdezzék, kinek lenne kedve jönni a felnőtt válogatottba" - nyilatkozta Michael Sahl Hansen, a szakszervezet képviselője a www.tv2sporten.dk-nak.

A dán válogatott egyik ikonja, aki a kétszázadik válogatottságához közelít, csalódottan nyilatkozott a www.spn.dk-nak:

"Nagyon megrázó, hogy a DHF újra a saját játékát játszhatja, és hogy idáig jutott. A DHF egyáltalán nem tiszteli a demokráciát. Egy modern társadalomban élünk, ahol jogunk van a szakszervezetbe való szerveződésre, és arra, hogy közösen lépjünk fel. A DHF semmibe veszi ezeket a szervezeteket, megkerülte ezeket, és bizonyos játékosokkal a szakszervezet tudta nélkül vette fel a kapcsolatot. Ez teljesen szabálytalan. Ugyanakkor ha magamra gondolok, nem hiszem, hogy szeretném látni a DHF logóját még egyszer a mezemen, de azokat a játékosokat sem tudom megérteni, akik magántárgyalást folytattak a szövetséggel, mikor tisztában voltak a szakszervezet nemleges álláspontjával. Nagyon csalódott vagyok, de nem lepődtem meg" - mondta Karin Mortensen kapus.

Ez a nyilatkozat azután született, miután kiderült, hogy néhány játékos mégis vállalta a válogatottban való szereplést az új feltételekkel is. Ők pedig Rikke Skov, Line Jørgensen, Mette Gravholt, Sandra Toft és Kristina Kristiansen.

Akik semmiképpen nem egyeznek bele a csökkentett költségvetésbe: Karin Mortensen, Lærke Møller, Trine Troelsen, Mette Melgaard, Camilla Dalby, Mie Augustesen.

A pletykák szerint még Karen Brødsgaard is visszatérhet, de a már visszavonult játékos utólag ezt határozottan cáfolta. A dán média információi szerint az új dán válogatott keret kihirdetése vasárnapra várható. Ez a keret lép majd pályára áprilisban az Oroszország elleni felkészülési meccseken.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Bojkottálhatják a vb-selejtezőt Dániában

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi