Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Visszavágtak az oroszok

2011. március 27. 20:42 © handball.hu

A tegnapi vereség után győzni tudott az orosz válogatott a norvégok vendégeként. Mindkét csapatnak bőven van ideje felkészülni a decemberi vb-re, hiszen Európa-bajnokként és világbajnokként nem kell selejtezőt játszaniuk.

Visszavágtak az oroszok
Felkészülési mérkőzés
Norvégia
27 (15)
Oroszország
30 (15)
Gjøvik Fjellhall
Jørum Sulland
R. Kristiansen
Herrem
Stange
Kurtovic
Næss
Nørstebø
Wibe
10(2)
4
3
3
3(1)
2
1
1
Davigyenko
Szen
Makjejeva
Hmirova
Kuznyecova
Levina
Petrova-Kaverina
Csernoivanyenko
Kocsetova
Posztnova
Avgyekova
7
5(3)
4
3
2
2
2
2
1
1
1
Hétméteresek: 5/3 Hétméteresek: 7/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 8 perc

A mérkőzés előtt Thorir Heirgersson a „jelen és a jövő csapatának” nevezte a most szereplő norvég válogatottat, és reménykedett, hogy ma is bekeményítenek az oroszokkal szemben. A csapatban helyet kapott Sanna Solberg a balszélen, Gina Lorentsen maradt ki, és a kapuban újra Ingrid Ødegård kezdett. Az oroszoknál ma Inna Szuszlina állt először a kapuba, Szidorova volt a kimaradó. Trefilov mester sűrűn cserélgette a kapusokat egész félidő alatt.

A norvég lányok ott folytatták, ahol tegnap abbahagyták, és gyakorlatilag átlövésekből szereztek előnyt és tartották azt a nagytermetű orosz védőkkel szemben. Sulland, Stange, Næss és Rustad Kristiansen is betalált, valamint Wibe beállóból, Kurtovic pedig szélről és hetesből volt eredményes. A oroszok nehezen találtak magukra, a norvégok 5-4-re, majd 9-4-re vezettek, a 20.percben pedig 14-9 volt az állás a házigazdáknak. Ekkor Rundbråten állt be a norvég kapuba, majd az oroszok megtáltosodtak, hisz feljöttek egy gólra, majd kiegyenlítettek (27. perc: 14-14). A félidő elején az oroszok találataikat átlövésből szerezték Levina, Kocsetova és Davigyenko által, de az egyenlítéshez kellett a beállójátékuk feljavulása is, ahol Makjejeva három gól szerzett, és lerohanásból is eredményesek voltak Csernoivanyenko révén. A félidőben 15-15.

A norvégok emberhátrányból kezdték a második félidőt. Jobban játszottak, Tine Stange hatalmas bombagólokat ragasztott Szuszlina kapujába, és a kiharcolt heteseket is értékesítette Sulland, azonban lerohanásgóloknak híre sem volt még mindig (40. perc: 21-19). Az oroszoknak azonban újra sikerült felzárkózniuk, és a félidő felénél 22-22 volt az állás. Az orosz gólokat Davigyenko, Kuznyecova és Szen szerezték, utóbbi büntetőkből.

A félidőt kezdő Rundbråten helyere Ødegård jött vissza a norvég kapuba, aki újra bemutatott pár szép védést, de ez sem tudta megakadályozni az orosz vezetést (17. perc: 22-23). A vendég csapat többször is lerohanta a norvég válogatottat, de Ødegård klasszisteljesítményt nyújtott. Thorir Hergeirsson időt kért, hogy megnyugtassa a csapatát, és gyakorlatilag arra intette lányait, hogy ne vezessenek gyors ellentámadást. De ez sem segített; az ellenfél már három góllal vezetett, amikor Herrem végre szépített lerohanásból (23-25).

Tíz perccel a vége előtt Oroszország a klasszikus, két beállós játékát játszotta, zavart okozva ezzel a norvég falban. Trefilov időt kért, de úgy tűnt, ebből a norvégok húznak hasznot, hiszen Rustad Kristiansen betörésből szerzett találatot, míg Silje Solberg is bemutatkozott a norvég kapuban, védéssel. Sulland két gólja közelebb hozta a norvégokat, és már csak két góllal voltak lemaradva a hazaiak. Davigyenko azonban újra kétszer talált a hálóba, a kiváló balkezes átlövő kitűnő formát mutatott. Az utolsó percben Szen hetesét védte Solberg kapus, Herrem labdát szerzett, de ez csak egy háromgólos vereségre volt elég a világbajnok Oroszország ellen. A végeredmény: 27-30.

Az interjúkat a tv2sporten készítette:

Thorir Hergeirsson, szövetségi kapitány: „Összesítésben tulajdonképpen mi voltunk a jobbak, ha ez egy selejtező lett vona, akkor továbbjutunk. Nagyon jó munkát végeztünk, ezt még folytatjuk szerdáig. Sok játékos megmutatta, hogy közénk szeretne tartozni. Sok fiatal van, aki kopogtat a válogatott kapuján, és azokkal is nagyon elégedett vagyok, akik hosszabb ideje válogatottak, de most nagyobb felelősséget kaptak és vállaltak, jól oldották meg a feladatokat, minden tiszteletem az övék. Nagyon pozitív, hogy jól védekeztünk, és annyi átlövésgólt szereztünk a két meccs alatt, amennyit régóta nem, úgyhogy az átlövő-utánpótlásunk nagyszerű. A két csapatban több játékos volt azonos generációból, az oroszok korábban kezdték el a fiatalítást, ezért valamivel előrébb tartanak. De én állítom, hogy nagyon kiegyenlített meccseket fogunk játszani az oroszokkal az elkövetkező években.”

Linn Jørum Sulland, jobbátlövő: „Igazán jó volt, hogy vezető szerepet kaptam a válogatottban, és ilyen sok gólt lőttem, már nagyon vágytam erre. Ebben az új szerepben azért is volt jó, mert rengeteg fiatal játékos is volt a keretben, akik nagyon akarnak fejlődni. Szerintem nagyszerű munkát végeztünk együtt. Igaz, mikor a szállodában megláttuk az ismert sztárokkal érkező orosz válogatottat, akkor először az ugrott be, hogy majd jól megszenvedünk velük, de nem így történt; tegnap győztünk, és ma is kiegyenlített mérkőzést játszottunk.”

Tine Stange, balátlövő: „Nagyon jó érzés volt itt játszani, ennyi ember előtt és felelősséget válallni. Persze nem szeretünk veszíteni, de ha reálisan nézzük, akkor gyakorlatilag a teljes világbajnok csapattal játszottunk, nálunk meg egy teljesen új csapat állt fel. De sikerült gyorsan játszani, és sok átlövésgólt elérni, ezzel elégdettek vagyunk.”

Pernille Wibe, beálló: „Nagyon jó volt ilyen sok kiváló játékossal együtt játszani, sok jó bejátszást kaptam. A posztomon nagy a versengés, Marit Malm Frafjord és Heidi Løke is világklasszisok, de én folytatom a munkát, hogy versenybe lehessek.”

Ingrid Ødegård, kapus: „A tegnapi meccsem jól sikerült, azzal elégedett vagyok. Persze sokkal jobbnak kell lennem, hogy Kari Aalvik Grimsbø vagy Katrine Lunde Haraldsen helyére bekerüljek.”

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Sztárjaik nélkül nyertek a norvégok

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi