Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tavaszi nagytakarítás az Oltchimnál

2011. március 16. 21:31 © handball.hu

A Vâlcea háza tájáról kiszivárgott hírek szerint nyártól több játékosnak is munka után kell néznie, így valószínű, hogy megválnak Steluţa Lucától, Szűcs Gabriellától, Anastasia Pidpalovától, de nem biztos a helye Valeria Besének, Adriana Tacaliének és Clara Vadineanunak sem.

Tavaszi nagytakarítás az Oltchimnál
A tavalyi szezon végén, miután egy Bajnokok Ligája-döntőt is a tarsolyában tudhatott, Radu Voina távozott az Oltchim kispadjáról. Az edző akkor állítólag elmagyarázta a klub vezetőségének, hogy a keret frissítésre szorul, és a létszámot is le kell csökkenteni.

"Az Oltchim kiöregedett játékosokból áll. Fellépett egy úgynevezett telítettség, túlhasználtság a játékosoknál" - mondta akkor Radu Voina, de a klub vezetősége nem értett vele egyet, ez is a távozásy okai közé sorolható. Ezután szerződtették le Kovács Pétert, aki megvált ugyan néhány játékostól, így az ukrán Olha Vascsuk és Rehina Simkutye is távozni kényszerült, ugyanakkor a klub szerződést kötött a török Yeliz Özellel, és visszahozta a kölcsönben lévő Smedescut és Tacalie-t is.

"Túl sok a huszonhárom játékos egy keretben, de egyik edző sem vállalta a felelősséget, hogy ezt ki is mondja, vagy tegyen ellene" - nyilatkozta Constantin Roibu.

Most, hogy az Oltchim kiesett a BL-trófeáért vívott harcból, és újra Radu Voina az edző, úgy tűnik, új szelek fújnak majd a csapat háza táján. Voina azzal a feltétellel vállalta mostani mandátumát, hogy jelentős újításokat akar bevezetni, még akkor is, ha ez áldozatokkal jár, és néhány játékostól el kell búcsúzni. A vezetőség szabad kezet adna neki a keret alakulását illetően.

A csapat háza tájáról kiszivárgott hírek szerint nyártól több játékosnak is munka után kell néznie, így valószínű, hogy megválnak majd Steluţa Lucától, Szűcs Gabriellától, Anastasia Pidpalovától, de nem biztos a helye Valeria Besének, Adriana Tacaliének és Clara Vadineanunak sem.

Az edző szerint a játékosok a legnagyobb hibások abban, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert lazán vették az egészet, és túlságosan is beképzelten álltak a mérkőzésekhez, elhitték, hogy akkor is nyernek, ha nem is játszanak.

"A Budućnost elleni meccs után elmondtam a játékosoknak, hogy ilyen helyzetben az a legegyszerűbb, ha másokra hárítják a felelősséget, mindenkit hibásnak kiáltanak ki, csak magukat nem, a nap és a szél is ludas a dologban... Szerintük... Ám csak ők tehetnek mindenről, mert mérkőzésről-mérkőzésre ők azok, akik kimennek a pályára játszani, és az teljesen mellékes, hogy ki áll a pálya szélén. Most, hogy nem sikerült a kitűzött cél elérése, biztosan lesznek változások, ezekről egyelőre még nem esett szó. Gondolom, lesznek viták, de csak így lehet dolgokat megoldani és előrelépni, mindemellett szükség van a szókimondásra is, mert nem lehet érzelmekből élni, ha azt akarjuk, hogy ez a klub tovább éljen, megmaradjon" - nyilatkozta Voina mester a www.prosport.ro-nak.

A román sajtó szerint Voina maximum tizennyolc játékost akar látni a keretben, mindenképpen fiatalítani akar. Cristina Neagu köré építené az új Oltchimot, és ebben nem férnek el az idősebb generáció tagjai, mint Bese, Luca, Stanca, Farcau, Ungureanu, Han és a légiósok, mint Szűcs, Pidpalova, valamint Özel. Emellett változások történhetnek a klub vezetőségében is.

Egy másik történetben Constantin Roibu, az Oltchim vezetője megfenyegette a játékosokat, hogy ha nem jutnak az idei BL-elődöntőbe, akkor felszámolja a csapatot. Radu Voina érkezése is ehhez köthető, hiszen azt mondta, ha Voina nem vállalja, akkor felszámolja a klubot, mégpedig azonnali hatállyal, így a RKSZ elnöke, Cristian Gatu próbálta menteni a menthetőt, és meggyőzte Radu Voinát, hogy fogadja el újra az edzői széket. Hasonló eset már előfordult a klub történetében, amikor 2002-ben az elvesztett Lada Togliatti elleni KEK-döntő után Roibu feloszlatta a csapatot, közölte a játékosokkal, hogy szabadon szerződtethetőek, mivel nem teljesítették a kiírt célt, és ezért nem tud nekik fizetni. Akkor Mariana Tarca kezdett egy új alakulatot építeni Meirosuval és Maneával a középpontban.

Ha ez megtörténik, akkor sem kell feloszlania a vâlceai csapatnak, hiszen több szponzora is van, amely kisebb-nagyobb összegekkel támogatja a költségvetést, ugyanakkor a helyi önkormányzat is jelezte, hogy átvenné a klubot, és támogatná.

Mindenesetre az Oltchim vállalat vezetőjének, Roibu úrnak nem esett jól, hogy az idén így hálálták meg neki a befektetett összeget, ami az elmúlt öt szezonban megközelítette a tizenöt millió Eurót. Ráadásul Romániában egyre többet esik szó a veszteséges Oltchim vállalatról, amit az állam privatizálna, így csökkentve az államkassza veszteségeit.

(Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi