DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYPOlNRV' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Montenegró felkerült a kézilabdatérképre" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Montenegró felkerült a kézilabdatérképre"

2011. március 8. 15:02 © handball.hu

Kiválóan menetel a Bajnokok Ligájában a montenegrói ŽRK Budućnost T-Mobile együttese, amelynek jó esélye van az elődöntőbe jutásra. A handball.hu az együttes klasszis beállójával, az egykori győri közönségkedvenccel, Ana Đokić-csal készített interjút.

Fotók: Csikfalvi Zsolt
Fotók: Csikfalvi Zsolt
handball.hu: Hogyan értékelnéd a Budućnost idei Bajnokok Ligája-menetelését?
Ana Đokić: Először is szeretném üdvözölni a magyar kézilabda rajongókat, akik közül nagyon sokan gratulálnak a győztes meccseink után!
Még a szezon elején, mielőtt megtudtam, hogy Bojana Popović hozzánk igazol, nem gondoltam volna, hogy ilyen eredményesek leszünk, bár nagyon szerettem volna, ha bejutunk az elődöntőbe, ez volt a fő célunk. Az idény első felében egyszerűen szenzációsan kézilabdáztunk, mindent megnyertünk, amit lehetett, bár most elég jól megy a szekér. Semmi rosszat nem tudok mondani, a hangulat is jó, persze győzelem esetén ez mindenhol így van. Egyszóval nagyon élvezem ezt az évet!

handball.hu: A talán legnagyobb riválisnak gondolt Vâlcea Itxakóval szembeni elveszített meccsei mennyire értek meglepetésként?
Đokić: Mi azzal foglalkozunk, hogy nyerjük meg a meccset a románok ellen, és akkor az elődöntőben vagyunk. Szerintem Anja Andersennek igazából nem tudták követni az ötleteit, azért kaptak ki. Ha a saját stílusukban játszottak volna, akkor máshogy alakulnak ezek a meccsek. Most csak a vasárnapi, Vâlcea elleni megmérettetéssel foglalkozunk, ami az idény legfontosabb találkozója. Nem nagyon gondolunk arra, kivel, hol játszanánk az elődöntőben. Igaz, hogy számunkra előnyös a Vâlceánál kialakult helyzet, de már akkor is Anja volt az edzőjük, amikor kikaptunk tőlük, mert nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni, mert nem a mi kézilabdánkat játszottunk. Mindegy, hogy hol, mi történik, ha mi nem vagyunk százszázalékosak. Ezt a saját bőrünkön éreztük.

handball.hu: A jelenlegi mezőnyt figyelembe véve képesnek tartasz egy olyan csapatot BL-győzelemre, amelynek csak szerb és montenegrói játékosok vannak a keretében?
Đokić: Nagyon nehéz, de miért ne? Senkinek nem könnyű megnyernie a BL-t. Ki tudná most megmondani, hogy ki lesz a győztes? Senki. Vissza kellene nézni egy hónappal ezelőttre, amikor mindenki azt mondta, hogy a Vâlcea elődöntős lesz, sőt, az első helyen fog bejutni oda. Ahogy megy az idő, változik a helyzet, változnak a csapatok formái is. Az elkövetkezendő két hónapban is nagyon sok minden változhat. Elmúltak az öt évvel ezelőtti idők, amikor a Slagelse bárhová ment, mindenkit megvert.

handball.hu: Ha úgy hozná a sors, hogy már a BL-elődöntőben összekerülnétek az ETO-val, milyen érzésekkel lépnél pályára?
Đokić: Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól érezném magam Győrben, mert azokat a szurkolókat, azokat az arcokat, akiket szívesen láttam hat éven át, szívesen látom most is. Nem fog feszélyezni, ha ott kell pályára lépnem, sőt, élvezni fogom! Persze mivel ez profi sport, a meccsen nem az jár majd a fejemben, hogy ki milyen jó barátnőm.

handball.hu: Figyelemmel követed a győriek szereplését?
Đokić: Az eredményeiket igen, de mivel sokat kell foglalkozni a meccseinkkel, elemzünk, videózunk, nem nagyon érünk rá más találkozókat megnézni. A Larvik elleni mérkőzésüket láttam, ott minden összejött a lányoknak, aminek örülök, mert szeretem őket.

handball.hu: Néha jársz is Győrben?
Đokić: A suli miatt igen, hiszen bár nyáron végeztem, de elkezdtem a mesterit. Sajnos ebben az évben nem tudtam még Győrbe menni, mert mindig történik valami.

handball.hu: Milyen vonalon tanulsz?
Đokić: Egészségfejlesztést és rekreációt, még két évem van hátra. Ha végzek, elhelyezkedhetek a wellness vonalon, fürdőben, vagy konditeremben. Nem profi sportolókkal, de mégis sporttal fogok foglalkozni. A feladatom az lesz, hogy egészségesen tartsam az embereket, hiszen manapság keveset foglalkoznak saját magukkal fizikálisan, ami pedig fontos lenne. Sok ember elhízott, de én megtanítom majd őket, hogyan étkezzenek, aludjanak, pihenjenek, hogyan használják ki a szabadidejüket.

handball.hu: Montenegró Csehországgal mérkőzik meg a világbajnokságon való részvételért. Mi a helyzet most a nemzeti csapatotokkal?
Đokić: Végre teljes lesz a keretünk, Bulatović és én is játszani fogok. Arra számítok, hogy négy pontot szerzünk a csehek ellen, bár nem tudom pontosan, hogy milyen a csapatuk. Remélhetőleg csak május végén, a BL-szezon végeztével fogunk ezzel foglalkozni. Alig várom a világbajnokságot! Montenegró már az Európa-bajnokságon felkerült a kézilabda térképére. Most pedig még jobb lesz a keretünk, és még több időnk lesz együtt készülni decemberig, úgyhogy komoly eredményt várok magunktól.


Bajnokok Ligája, az 1. középdöntő-csoport állása
1.Itxako Reyno de Navarra4301108-10356 pont
2.ŽRK Budućnost ŽRK Budućnost T-Mobile4202118-11714 pont
3.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea420299-9814 pont
4.RK Krim Mercator RK Krim Mercator4103122-129-72 pont

© handball.hu

További hírek