Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Mindig a csúcson akarunk lenni"

2011. március 8. 9:41 © handball.hu

A DVSC-KORVEX szurkolói a csapat honlapján Juhász Gabriellát választották meg a hónap játékosának. A szélsővel Bagi Tibor készített interjút.

"Mindig a csúcson akarunk lenni"
- Juhász Gabriella lett 2011 február hónapjának legjobb Loki-játékosa. Követed a honlapon zajló szavazást?
- Őszintén szólva tudok róla, hogy van ilyen szavazás, de követni nem nagyon szoktam, csak már a végkifejlet jut tudomásomra. Hozzáteszem, hogy nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki ebben a hónapban rám tette le a voksát.

- Februárban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottál. Talán annak köszönhetően, hogy elkerültek a sérülések?
- A teljesítményem annak köszönhető, hogy minden egyéb dolgot maximálisan igyekeztem kiiktatni, és csak a játékkal foglalkozni.

- Nagy kedvvel kézilabdázol. Hogy érzed Magad, jó erőben vagy?
- Igen, mindig megteszem a tőlem telhetőt. Most valóban nagyon jól kijött mindez, sok labda is lejött szélre, az indításoknál is úgy érzem, hogy a társaim segítségével kihoztuk a legjobbat mindezekből.

- Felemásra sikerült ez az éved, sokat hiányoztál. Viszont amikor játszottál, mindig jó teljesítettél. Van valami különleges oka a sérüléseknek, ami Téged ér?
- Nem hiányoztam sokat, az alapozásnál volt kisebb problémám, úgy gondolom, nem voltam többet sérült vagy beteg, mint akárki más... Ez benne van sajnos ebben a kemény játékban.

- Bár a balszél az igazi helyed, amikor szükség volt rá, az irányító poszton is remekül megálltad a helyed. Korábban is játszottál itt?
- Igen, ifista koromban irányítót is játszottam, nem idegen tőlem ez a poszt sem. Itt is élvezem a játékot, örülök, hogy segíthettem a csapatomat, amikor szükség volt rá, hogy itt is helytálljak.

- Jól is védekezel. Korábban mondtad, a védekezést nem feltétlenül lehet megtanulni, akarni kell... Aki rosszul védekezik, az nem akarja ezt?
- Nem arról van szó, hogy nem akarja, de előfordulhat, hogy adott esetben több energiát fordít a támadásra, nem annyira marad erő, koncentráció a védekezésre.

- A Fradi ellen újra azt a csapatszellemet, csapatmunkát láttuk viszont, amit megcsodáltunk tavaly a nagy meccseken. Ez a titka a győzelemnek?
- Ez egy alap dolog kell, hogy legyen. A nagyobb rangadókon mindenképpen óriási szerepet játszik ez. Mert oda nem elég egy-két embernek a jó teljesítménye. Kell, hogy érezzük a társainkon a támogatásukat, hogy holtpontokon átlendítsük egymást.

- Fizikailag, úgy tűnik, rendben van a csapat. A rájátszásra akartatok a csúcson lenni?
- Mindig a csúcson akarunk lenni. Nem hiszem, hogy bárki spórolt volna az erejével a rájátszásra, hiszen ha az alapszakaszban nem teszed ugyanúgy oda magad, akkor a rájátszásban nem biztos, hogy oda érsz, ahová azt elképzeled. Ám én is úgy gondolom, hogy fizikálisan rendben van a csapat.

- Az improvizációs készséged nagyon jó. Egy-egyben készülhetnek Ellened a védők, kiszámíthatatlan vagy. Jól látom, hogy ez a legnagyobb erősséged?
- A legnagyobb erősségem? Nem tudom, ha Te így látod, biztos ez az EGYIK erősségem!

- Reálisan nézve, a Győrtől elvenni a bajnokságot a csoda kategóriája lenne, de azért a második helyet a BL miatt is meg kellene szerezni.
- Valóban, ha reálisak vagyunk, akkor a Győr a legjobb csapat Magyarországon, és a nemzetközi élvonalban is a legjobbak közt van. Nem csak a Bajnokok Ligája miatt, hanem mindenképpen a második hely lenne a reális cél.

- A győri rendezésű Magyar Kupa négyes döntő megint csak egy ezüstérmes lehetőséget sugall. Játszunk döntőt?
- Remélem, az idén két döntőt is játszunk a Győrrel.

- Reméljük, a bajnoki rájátszás hatalmas csatákat, telt házas meccseket hoz. Ki ellen szeretsz jobban játszani, a Vác vagy a Fradi ellen?
- Számomra teljesen mindegy olyan szempontból, hogy mindig meg szeretném verni az ellenfelet.

- A Győr ennyivel jobb nálunk, vagy csak rossz napot fogtunk ki? A hibáinkat az ő jó játékuk kényszerítette ki?
- Az ETO jobb nálunk. Ahogy már említettem, nemzetközi szinten is a legjobbak között van. Bennük van a BL-döntő is. Hozzáteszem, nincs olyan, hogy verhetetlen csapat, de amikor a Győr ellen játszottunk, valahogy nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt elképzeltük, nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Előfordult olyan is, hogy nem az ő játékuk kényszerített hibára, hanem saját magunk tettük a meccset még nehezebbé, amiből aztán nem tudtunk felállni.

- Hogy gondolod, a bajnokságban jövőre nagyobb versenyfutás lesz az első négybe kerülésért?
- Egyelőre nem foglalkozom azzal, hogy milyen lesz a bajnokság jövőre. Még nincs lezárva az idei, sok szempontból. Egy biztos, a Győr jövőre is nagyon kemény ellenfél lesz.

- Mi jut eszedbe arról, hogy válogatottság? Bekerülhetsz a Mátéfi-csapatba, akár kezdőként is számíthat Rád?
- Rám mindig számíthatott az aktuális válogatott kapitány. Az Ő döntése, hogy milyen szinten teszi ezt.

- Még nincs két éve, hogy azt kérdeztük Tőled, miért döntöttél a Debrecen mellett? Gyorsan eltelt az idő. Szeretnél még maradni?
- Nem csak tőlem függ a maradásom. Az, hogy szeretnék, természetesen igaz.

- Hogy érzed, ért olyan maradandó élmény, kedves emlék, ami csak a Lokinál érhetett?
- Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, a szurkolásukat, a videókat... Azok mindig nagyon megérintettek. Fantasztikus hangulatot teremtettek ezzel is.

- Könnyen hozzá tud egy játékos ahhoz szokni, hogy akár évente csapatot, s várost kell váltania?
- Ez mindig az adott játékostól függ. Van, aki nehezebben viseli, van, aki könnyebben. Aki tud alkalmazkodni, annak könnyebb. Persze nem az az optimális, hogy minden évben új csapat, új város, új emberek, de néha meg kell tenni ezt a lépést. A monotonitás sem jó hosszú távon. Itt is meg lehet találni a középutat.

- Kiváló korban vagy, lehet akár tíz éved is még a kézilabdában. Mik a terveid a jövőt illetően, külföldre szeretnél még menni?
- Céljaim, terveim vannak, szerepel ezek között külföld is.

- Alapvetően Kisvárdáról indult el a kézilabda pályafutásod. Keveset tudunk a családodról. Néhány szóban bemutatnád őket?
- Édesanyám egy középiskolában tanít angolt, édesapám egy húsipari cégnél tevékenykedik. A húgom még középiskolában tanul, a bátyám Amerikában dolgozik.

- A szüleid tudják nézni a meccseidet? Van, hogy eljönnek Debrecenbe?
- Természetesen igen, mivel közel van az otthonunkhoz, el szoktak látogatni. Elsősorban édesapám, mivel anyukám hiányolja a gólok visszajátszását az "élő közvetítéseknél" :)

Bagi Tibor

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi