Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Két rangadó egy napon

2010. november 3. 8:44

Két, előzetesen izgalmasnak ígérkező találkozóval nyit a bajnokság kilencedik fordulója. A bajnok Győri ETO az utóbbi időben botladozó Békéscsabához látogat, míg a másik BL-résztvevő DVSC az FTC otthonában vendégszerepel.

Két rangadó egy napon
NB I., 9. forduló

FTC-Jógazdabank - DVSC-KORVEX
18.45, Budapest, FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Tájok Péter
ÉLŐben: SportKlub

A pénteki, Újbuda elleni bajnoki után egynapos pihenőt kaptak a DVSC játékosai, vasárnap délután viszont már edzettek a lányok, s a hétfői ünnepnapon is volt gyakorlás. Bognár Barbara túl van a vírusos betegségen, és újra edzett, Hornyák Dóra viszont elkapta ugyanazt a kórt, hazament a hétfői edzésről, s kétséges, hogy ott lesz-e a Népligetben.

"A DVSC-Fradi párosítás külön rangadó a rangadók sorában, így van ez hosszú évek óta, legyen szó fociról vagy kézilabdáról" – mondta Köstner Vilmos. "Nagyon hosszú pályafutás van a hátam mögött, de még soha, semmilyen felnőtt csapatommal nem nyertem a Fradi otthonában. Mondtam is a lányoknak, hogy jó lenne megszakítani ezt a sorozatot. A hiányzóink miatt a bevethető játékosok és a taktikai variációk száma is szűkebb. Ellenfelünk eddig remekül szerepelt a bajnokságban, csakúgy, mint mi, egyedül a Győrtől kapott ki. Még alakulóban van a fiatal zöld-fehér csapat, ezt jelzi, hogy a Fehérvár kiütése előtt hazai pályán alig tudta legyőzni a Dunaújvárost. Az FTC-ben minden poszton jó játékosok szerepelnek, dinamikus, gyors játékuk mindenkinek fejtörést okoz. A fő feladat a Fradi támadótaktikája elleni felkészülés, azaz a gyors visszarendeződés, valamint a Szucsánszki, Szamoránsky, Tomori háromszög elleni védekezés. Kértem a lányokat, hogy ne ijedjenek meg a népligeti csarnokban, de ez az ősz egyik pozitívuma, hogy idegenben is kiegyensúlyozottabb a teljesítményünk, remélem most is így lesz! Jobb lett volna több idő a felkészülésre, de az elmúlt hetekben már hozzászoktunk, hogy csak néhány napunk van egy meccsre."

Míg januárban meglepetésnek számított, hogy Elek Gábor alakulata legyőzte a legjobb négybe vágyakozó debrecenieket, addig a nyári felkészülés alatt már szoros csatákat játszott egymással a két együttes. Először a DVSC győzedelmeskedett hazai pályán, majd a váci Szabella-kupa keretében vágott vissza az eddig a bajnokságban mindössze egy vereséget számláló Ferencváros.

Most pedig itt a lehetőség: kilenc mérkőzés alatt a nyolcadik győzelméért harcol Elek Gábor csapata. Ráadásul a presztízsen kívül a tét sem kicsi: mindkét pályára lépő fél nyolc mérkőzés után hét győzelemmel áll a tabellán, így csak a jobb gólkülönbségének köszönhetik a cívisvárosiak az előkelőbb helyüket. Tehát ez a mérkőzés valóban rangadó lesz, melyet a SportKlub élőben közvetít szerdán este háromnegyed héttől.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.ftckezilabda.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Győri Audi ETO KC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

Mátéfi Eszter, a békéscsabaiak vezetőedzője így vélekedik a sokszoros bajnok Győr elleni esélyekről: "Sajnos a fogadkozások ellenére sem sikerült nyernünk Siófokon, így most nem a legjobb előjelekkel várjuk az ETO-t. A vendégek erejét mutatja, hogy a Bajnokok Ligájában idegenben győztek a szlovén bajnok Krim Ljubljana ellen, szombaton pedig tizenhárom góllal verték a Veszprém csapatát. Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Én azt kértem a lányoktól, hogy úgy menjenek ki szerdán a pályára, hogy mindenki teljes erőbedobással küzdjön, adjon ki magából mindent, s majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Hétfőn két edzésünk volt, kedden délután edzés és videózás szerepelt a felkészülési programunkban".

"Szeretnénk, ha nem törne meg az eddigi lendületünk. A célunk, hogy úgy játsszunk Békéscsabán is, mint a Veszprém ellen a második félidőben. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a csabaiak most nagyon nehéz helyzetben vannak" - nyilatkozta Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője.

Forrás: www.beol.hu; www.gyorietokc.hu

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi