DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYaFryWf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az Újváros és a Vác az interneten | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az Újváros és a Vác az interneten

2010. október 30. 8:32

A bajnokság nyolcadik fordulójából hátralévő három találkozóra ma kerül sor. A Dunaújváros - Vác meccset a Cunder.hu-n tekinthetitek meg, a Győr a Veszprémet fogadja, a harmadik mérkőzést a Békéscsaba vívja Siófokon.

Az Újváros és a Vác az interneten
NB I., 8. forduló

Dunaújvárosi REK - SYMA Váci NKSE
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
ÉLŐben: www.cunder.hu

A Fradi elleni szoros vereség, illetve a sikerrel megvívott kupameccs után újabb nehéz mérkőzés vár a Dunaújváros csapatára, mely szombaton este hat órától a Vác gárdáját fogadja. Németh András együttese jelenleg a negyedik helyet foglalja el a táblázaton, keretében több volt, vagy jelenlegi válogatott játékossal, így egyáltalán nem meglepő, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít a vezetőedző, Kiss Szilárd is:

"Energikus, erős és gyors csapat érkezik hozzánk szombaton este, melynek szinte minden játékosára oda kell figyelnünk, hiszen a rutinosabb volt és jelenlegi válogatottak mögött tehetséges és ügyes fiatalok bontogatják szárnyaikat. Nagyon készülünk a mérkőzésre, melyen szeretnénk értékes győzelmet aratni, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez rettentően nehéz feladatnak ígérkezik. A felkészülésünket azonban egy kicsit megtörte a hétközi kupameccs, melyen ugyan igyekeztünk sok futással, ritmusosan játszani, ám ez azért nem olyan, mint ha egy kemény mérkőzés után várnánk a rangadót. Addig azonban igyekszünk az edzéseken felpörögni, már csak azért is, mert csak akkor lehet esélyünk a sikerre, ha hatvan percen keresztül nagy koncentrációval, jó iramban tudunk támadni és védekezni. Ehhez nagyon szeretnénk külső segítséget kérni, vagyis nagyon számítunk lelkes szurkolóinkra is, s szeretnénk egy jó hangulatú, színvonalas mérkőzésen pontokat szerezni a vendégektől".

Forrás: www.dunaujvaros.com



Győri Audi ETO KC - Veszprém Barabás KC
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó
ÉLŐben: www.kisalfold.hu
Felvételről: www.cunder.hu (vasárnap, 19.00)

A győri lányok hétközi, szoros bajnoki győzelmük után ismét egy, a középmezőny aljához tartozó csapattal meccselnek, ezúttal hazai pályán. A ellenfél a Veszprém Barabás KC csapata lesz. Gyurka János tanítványai az eddig eltelt hét fordulóban háromszor nyertek, négy alkalommal azonban vesztesen hagyták el a pályát. Legyőzték a negyedik fordulóban hazai pályán az Érdet 36-26-ra, az ötödik körben idegenben az Újbudát 34-21-re, valamint a legutóbbi fordulóban a Siófok ellen nyertek otthon két góllal (25-23). Kikaptak viszont a Debrecentől, a Váctól és a Békéscsabától idegenben, hazai pályán pedig közel álltak a bravúrhoz a Fradi ellen, ám végül 37-34-re kikaptak a fővárosiaktól. Egyenlőre jól látszik, hogy idegenben kevésbé megy a veszprémi lányoknak. A vendégek két legjobbja az egyaránt 35 gólos Ábrahám Szilvia és Mehlmann Ibolya kettős, rajtuk kívül Farkas Veronika lőtt még 30 gólt eddig a bajnokságban. Az Audi ETO címvédőként, továbbra is veretlenül áll a tabella élén.

A Siófok elleni hazai győzelmet követően volt ideje pihenni és felkészülni a következő csatára Gyurka János tanítványainak, de nem telt problémamentesen a hét, többen vírusos fertőzéssel és egyéb betegségekkel küszködtek. Továbbra is a maródiak listáján van Földes Kata és Szabadfi Ágnes, a többiek – ha nem is mindenki százszázalékosan – de bevethető lesz a szombati mérkőzésen.

"Természetesen a tisztes helytállás a célunk Győrben, egy neves ellenféllel szemben kell minél jobban játszanunk. A legfontosabb számunkra, hogy azokat a hibákat kiküszöböljük, melyeket korábban elkövettünk. Fel kell pörögnünk, gyors, dinamikus kézilabdát kell játszanunk, a védekezésünkben működjön az összhang, és sokat tudjunk faultolni. A Siófok elleni rossz játékot le kell vetkőznünk, nincs mit veszítenünk, kivont karddal kell harcba mennünk. Vérmes reményeink nem lehetnek, de mindenkinek oda kell tennie magát – nyilatkozta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.gyorietokc.hu; www.hajraveszprem.hu



Siófok KC - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

A Siófok a tavalyi szezonban újoncként középcsapattá érett, és a hetedik helyen zárta a bajnokságot. Joggal vártak a vezetők és a szurkolók is hasonló folytatást idén, de a csapat önmagát alulmúlva hét vereséggel kezdte a szezont, ami klubon belüli személyi változásokkal is járt. A Békéscsaba az EHF-kupában történt botlást követően újult erővel próbálja meg a bajnokságban győzelmi sorozatát folytatni. A lila-fehér együttes hét forduló után a bajnokság hatodik helyét foglalja el, négy győzelem és három vereség a csapat eddigi mérlege. A győzelem az előzmények alapján jogos elvárás a lányokkal szemben, habár a Siófok az elmúlt fordulóban javuló formát mutatott, és csak két góllal kapott ki a Veszprém otthonában. Az újabb két pont birtokában szerencsés esetben tovább javíthatná helyezését az Előre NKSE a tabellán.

Az elmúlt idényben kétszer is találkoztak a csapatok egymással a Balaton partján, 2009. decemberében Magyar Kupa mérkőzésen 30-28 arányú győzelmet aratott a Békéscsaba, míg a 2010. februárjában lejátszott bajnokin 25-25-ös döntetlen született.

Forrás: www.elorenkse.hu

© handball.hu

További hírek