DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYmeYFSZ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Magyarország ismét a világelitben | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Magyarország ismét a világelitben

2010. július 22. 12:01

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség az IHF megújult honlapján (www.ihf.info) közzétette legújabb világranglistáját, amelyen Magyarország az előkelő ötödik helyet foglalja el.

Magyarország ismét a világelitben
A felnőtt, junior és ifjúsági férfiak és nők, valamint a strandkézilabdázók eredményei alapján összeállított rangsorban Magyarország 691 pontot gyűjtött, így csupán Németország (1197), Oroszország (968), Dánia (779) és Szerbia (745) előzi meg. Ebből következően, ha csapataink jól szerepelnek a decemberi női Európa-bajnokságon és a jövő januári férfi világbajnokságon, no meg természetesen a nyári korosztályos viadalokon, az összesített versenyben akár a dobogó is elérhető, a dánok és a szerbek előnye ugyanis messze nem ledolgozhatatlan.

Persze nem árt hátrafelé sem nézni, már csak azért sem, mert a mieink mögött állók listája hasonlóan veretes neveket tartalmaz: 6. Svédország (614), 7. Románia (614), 8. Franciaország (460), 9. a Koreai Köztársaság (439), 10. Spanyolország (437). A nőknél felnőtt szinten már-már egyeduralkodó norvégok tehát az első tíz közé sem férnek be, 398 pontjukkal tizenegyedikek.

Európa fölényét jelzi, hogy Dél-Koreát csupán a 19. helyen követi a második, nem a mi földrészünkről származó kézilabdás nemzet, Egyiptom (191), Japán 20. (186) és Brazília 21. (158) pozíciója viszont a sportág széles elterjedtségét mutatja, hiszen négy kontinens képviselői is megtalálhatók az első huszonegy között. Hatvannyolc ország szerzett legalább egy pontot; ilyen népes mezőnyben ötödiknek lenni igazán becsülendő bravúr.

Forrás: MKSZ

További hírek