DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzglxnB' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A két szuperkapus egy csapatban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A két szuperkapus egy csapatban

2010. július 13. 20:47 © handball.hu

Cecilie Leganger hosszú tanakodás után végül a megerősödött Larvikhoz igazolt, ahol a másik kapuslegenda, Lene Rantala osztozik vele majd a posztján.

A két szuperkapus egy csapatban
Cecilie Leganger 2003-ban a Krimhez igazolt, ahol elmondása szerint soha nem érezte jól magát, onnan váltott a következő szezonban a dán Slagelséhez, utána pedig az FCK-hoz, utóbbi két klubban Anja Andersen keze alatt edzősködött.

Most elég hosszú gondolkodási idő után határozott Leganger, hogy a megszűnő FCK-ból hová igazol. Külföldi ajánlatai is voltak, de legjobban a hazai klubok, a Byasen és a Larvik ajánlatait fontolgatta. A Byasennél első számú kapus lehetett volna, és folytathatta volna orvosi tanulmányait a trondheimi egyetemen, de végül mégis az igen megerősödött Larvikhoz szerződött, ahol nem mással, mint egy másik veterán kapussal, Lene Rantalaval kell majd osztoznia a játékidőn.

"Nagyon nagy dolog visszatérni Norvégiába, és a Larvik HK-t képviselni újra a nemzetközi porondon. Ez egy nagy sporthagyományokkal rendelkező klub, és én nagyon örülök, hogy itt játszhatok" - nyilatkozta Leganger a klub honlapján.

A norvég bajnok már beszerzett néhány hangzatos erősítést: a már meglévő válogatottak mellé leszerződtették a Hammerseng-Nyberg duót valamint Linn-Kristin Riegelhuth kérésére is igent mondtak, mikor bejelentette visszatérési szándékát a süllyesztőben eltűnő FCK-tól.

Karl Erik Bøhn vezetőedző nagyon elégedett a keret alakulásával és ennek hangot is adott:
Lene Rantala
"Ilyen nagy egyéniségekkel egy csapatban csupa szórakozás lesz az edzés és a kemény munka is, a véletlenek és a türelem hosszú időn át kifizetődőnek látszik. Így olyan kihívás elé nézünk, ahol igazolnunk kell, hogy a papíron nagyon jónak tűnő csapat valójában a világ legjobbja. Kevés olyanról hallottam, akik már papíron megnyerték a meccseiket, de nekünk nagy sanszunk van megtenni a lépéseket a célunkhoz. Ugyanakkor igazán jó érzés látni, hogy a Larvik éveken át meghatározó játékosai olyan eredményeket és fejlődést értek el, ami a nagy sztárokat is erre terelte. Biztos vagyok benne, hogy legtöbbnél nem az anyagiak döntöttek."

Cecilie Leganger személyében olyan kapus érkezik vissza a norvég bajnokságba, aki a norvég válogatottal már nyert európa-bajnoki (1998) és világbajnoki címet (1999), olimpiai bronzot (2000), több ezüstöt és bronzot világversenyeken. Ezen kívül kétszeres BL-győztes a Slagelsével (2005, 2007), háromszoros KEK-győztes (1998, 1999, 2009) és több dán, valamint norvég bajnoki címet szerzett. Norvégia színeiben összesen nyolc világversenyen vett részt, ebből hat alkalommal őt választották a legjobb kapusnak, és egy alkalommal a legjobb játékosnak is (1993). 2008-ban megkapta minden idők legjobb női norvég kézilabdázójának járó díjat is.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek