Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Piros" idén is szeretne KEK-et nyerni

2010. június 28. 8:35 © handball.hu

A handball.hu olvasói ezúttal a magyar válogatott és a Ferencváros beállósát, Szamoránsky Piroskát faggatták. A játékos elárulta, szerinte az újjáalakuló Fradi akár a Győrt is képes lesz megszorongatni.

"Piros" idén is szeretne KEK-et nyerni
Ficzere Péter: Miért döntöttél a beállós poszt mellett? Kipróbáltad már a többi posztot is?
Szamoránsky Piroska: Serdülő és ifi koromban irányító voltam. Amikor Győrben a felnőttek közé kerültem, ott kezdtem el beállóként játszani. Természetesen nem bántam meg :)

Zsolti23: 1. Véleményed szerint ki a valaha volt legjobb beállósa Magyarországnak? 2. A válogatottban kikkel jössz ki nagyon jól? Nekem személy szerint úgy tűnik, hogy Görbével együtt nagyon érzitek egymás játékát! Lehet, jó lenne, ha egy klubban játszanátok... :D
Szamoránsky: Az első kérdésre a válaszom Kulcsár Anita. A másodikat jól látod, Görbével nagyon szeretek játszani, nagyon jó labdákat tud adni. Ezen kívül szerintem jól érezzük egymást a pályán Sopival és Zizivel is.

Urbán András: Hányadik helyen fogunk zárni a decemberi Eb-n? Hány gólt szeretnél lőni az Eb-n?
Szamoránsky: Már nagyon szeretnék egy érmet, bízom magamban és a csapatban, hogy képesek leszünk rá. Sok gólt szeretnék dobni, de a lényeg, hogy a csapat nyerjen!

szedlacsek47: Ki a sportolói eszményképed, példaképed? Véleményed szerint milyen tulajdonságok, adottságok jellemzik az ideális beállóst?
Szamoránsky: Kiskoromban Siti Bea volt a példaképem, mert én is irányító voltam. Véleményem szerint az ideális beállós akaratos, mozgékony, és gyors helyzetfelismerés jellemzi. Nem feltétlenül a gólra kell törekednie, hanem arra, hogy a csapattársak segítségére is legyen.

Görbe4ever: Ki az álomcsapatod, illetve kikkel játszanál a legszívesebben?
Szamoránsky: Szívesen elfogadnám ezt a csapatot: Pálinger, Vérten, Tóth Timi, Görbe, Zizi, Piros, Bódi

pepe53: Van esély arra, hogy a jövőben újra Győrben játssz? Van-e valamilyen kabalád, és ha igen, mi a története? :)
Szamoránsky: Egyelőre egy évig a Fradiban játszom, hogy mit hoz a jövő, azt még én sem tudom. Az egyik kabalám egy piros kis egér, amit a keresztszüleimtől kaptam, amikor elkezdtem kézizni, azóta minden nagyobb versenyen ott van velem. A másik egy plüss kutya, Kareszka :)

TI2:Milyen terveid, elvárásaid vannak régi-új csapatodban a 2010/2011-es idényben? Összességében mit gondolsz az elmúlt idényedről?
Szamoránsky: Mindenképp dobogón szeretnék végezni a magyar bajnokságban, illetve a Magyar Kupában, a KEK-győzelmet pedig meg szeretném ismételni. Nagyon nehéz idényen vagyok túl. Sérülés után kerültem külföldre, amíg magyar edző volt, addig nem volt gond. Miután ő elkerült, onnantól kezdve kevesebb lehetőséget kaptam. Viszont most nagyon örülök, hogy olyan csapatba kerülök, ahol sok lehetőségem lesz majd játszani!

sanyesz: Milyen elvárásaid vannak a válogatottal szemben és a saját játékodat illetően?
Szeretsz-e, tudsz-e főzni (ne ijedj meg, ez nem lánykérés :-) ) Ha igen, akkor milyen ételeket készítesz a legszívesebben?
Szamoránsky: A válogatottal szembeni elvárásom az, hogy az Eb-n az élmezőnyben végezzünk. Saját magammal szemben pedig az, hogy olyan játékot tudjak mutatni, mint a 2008-2009-es szezonban tettem. Szeretek főzni :) Magamnak nem nagyon szoktam, de a családomnak és a barátaimnak nagyon szívesen. A kedvencem a sajtos csirkemell.

Nagy Petr: 1. Mi a személyes célod az elkövetkezendő évre a kézilabdában, mit szeretnél elérni? 2. Lesz-e a jövőben saját honlapod, vagy blogod a neten, ahol tudunk neked írni, és amin keresztül tudunk neked szurkolni, amikor külföldre mentek a csapattal?
Szamoránsky: Személyes céljaim minden meccsen a maximumot kihozni magamból és gólerősen, nagyon jól játszani. A csapatommal a bajnokságban a dobogón végezni, nemzetközi porondon pedig minél tovább menetelni, szerintem képesek lehetünk a KEK-győzelemre is. Van saját honlapom. Ha itt írtok, mindig szívesen válaszolok rá! www.szamoranskypiroska.gportal.hu

M. Laci: Amíg kint voltál, Anikó beállós poszton szerepelt a Fradiban, méghozzá igen jelentős fejlődést mutatott, a szezon vége felé ez már a dobott góljai számában is megmutatkozott. A jövő szezonban is azonos poszton játszotok, vagy Anikó ismét szélső lesz? Nem okoz ez köztetek versenyhelyzetet? A legjobb az lenne, ha a Fradi a két beállós játékot erőltetné veletek ;)
Szamoránsky: Nagyon örülök, hogy ismét Anikóval egy csapatban játszhatok. Szerintem nagyon sokat fejlődött, és büszke is vagyok rá. Mielőtt eligazoltam a Fradiból, akkor is azonos poszton játszottunk, és most is így lesz. Nincs köztünk semmilyen rivalizálás, segítünk mindig egymásnak.

Fancsik Mátyás: 1. Mit szólsz a Fradi új igazolásaihoz? 2. Szerinted meddig juthattok a magyar bajnokságban/kupában/KEK-ben?
Szamoránsky: Örülök nagyon az új igazolásoknak, erős csapatunk lett. A magyar bajnokságban és a kupában mindenképpen érmet várok, és a KEK-ben is. Nagyon sikeres évet tervezek, és erre képesek lehetünk.

FERENCVÁROS: Melyik eredményedet tartod életed eddigi legnagyobb sikerének? Sokáig szeretnél még a Fradiban játszani?
Szamoránsky: A legnagyobb sikeremnek idáig az olimpián elért 4. helyezést tartom. Ezen kívül nagyon büszke vagyok, az EHF-kupa-győzelemre és a magyar bajnoki címre.

xxx7: Miért a Fradihoz jöttél vissza, és nem a Váchoz, Németh Andráshoz, aki felfedezett? A pénz döntött? Nem félsz, hogy megint kidobnak a klubból egy olcsóbb játékos miatt? Milyen lesz együtt dolgoznod Balogh Barbarával, akit a helyedre hoztak, mert kevesebb pénzt kért mint te? Elek Gáborral hogy fogod magad megérteni, hisz ő is benne volt a menesztésedben?
Szamoránsky: Szerettem a Fradiban játszani, ezért is döntöttem mellette. Itt kezdő játékos lehetek, és ez nekem nagyon sokat számít. Elek Gábor hívott vissza, tudom, hogy nem volt köze ahhoz, hogy én távoztam. Balogh Barbival már játszottam együtt, úgyhogy semmi új nem lesz.

Riedl Ferenc: Miért hagytad ott a külföldi csapatot? Mit gondolsz, hányadik helyen végzünk az idén, ha a Győrt nem vesszük figyelembe?
Szamoránsky: A játéklehetőség miatt jöttem vissza, és szeretnék a szövetségi kapitány szemei előtt lenni, ezért is jobb itthon játszani, mint külföldön. Szerintem a Győrt is figyelembe kell venni, ezzel a Fradival minden meccsen lesz esélyünk a győzelemre. Szerintem érmes helyen végzünk.

menedes: A sérülésed teljesen rendbe jött-e már? Gátolhat-e még a játékban? Van-e bármi oka annak, hogy csak egyéves szerződést kötöttél? Mit gondolsz, a női válogatott mikor tud ismét érmes helyen zárni egy világversenyt?
Szamoránsky: A sérülésem már teljesen helyre jött, nem gátol a játékban. Egyelőre csak egy évre írtam alá, de ez szezon közben is változhat. Bízom benne, hogy hamarosan érmes helyen végzünk a válogatottal. Fiatal, új kis csapatunk van, szerintem képesek lehetünk akár most, a decemberi Eb-n érmet szerezni.

ancient64: Ki a legjobb barátod a csapatban?
Szamoránsky: Az ikertestvérem, Anikó.

orvkez: Mit gondolsz, valóban gyengébb a magyar játékosok lábmunkája, mint a jelenleg nálunk erősebbnek tartott nemzetek játékosaié? Ha igen, mi lehet ennek az oka?
Szamoránsky: Minden országban, sőt csapatban más lábmunkát végeznek a játékosok. A norvégok lábmunkája kimagaslóan erős. Ennek az okát talán az edzők jobban tudják :)

Dona Péter: 1. A Te beceneved, a Piros teljesen logikusan a keresztnevedből jött, gondolom. De Anikó hogy lett Kék? 2. A válogatottban kivel osztod meg a szobádat, ki osztja meg veled a szobáját?
Szamoránsky: Konkoly Csaba volt a nevelőedzőnk Győrben, és a kedvenc színe a kék, és ő nevezte el Anikót Kéknek. Nagyon sokáig voltam Sopinak a szobatársa, de voltam Szűcs Gabinak is jó párszor.

Attila: 1.) Szerinted hány százalékban számít egy csapat keretének erőssége azt illetően, hogy végül milyen helyezést ér el a bajnokságban; például a Fradi következő szezonbeli kerete önmagában garancia lehet-e egy dobogós hely megszerzéséhez? 2.) Úgy gondolom, hogy az ETO nagyban köszönheti sikereit a kapusainak - és persze a keretének is, de ez most más kérdés. Én speciel azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy a magyar bajnokságot illetően szerinted mi lehet Pálinger Katinak, illetve az ETO most érkező kapusának, Lundénak a gyenge pontja - mivel lehet Őket zavarba hozni -, egyáltalán van-e ilyen?
Szamoránsky: Szerintem jócskán erősített a Fradi, és ezzel a kerettel dobogó helyen kell végeznünk. Pálinger és Lunde is kiváló kapus, nehéz a gyenge pontjaikat megnevezni. De minden kapusnál sokat számít az előttük levő játékosok védekező hatékonysága.

boroka: A válogatottban ki kivel van egy szobában? Mivel töltitek az időt, ha nincsenek meccsek vagy edzések?
Szamoránsky: A szobatársak nem mindig fixek, ez a kerettől is függ. Én személy szerint voltam már Hornyák Ágival, Szűcs Gabival, Tóth Timivel és Vincze Melivel is egy szobában. Az edzőtáborok alatt mindig vannak közös programok, társasozunk, moziba megyünk, és egyéb hasonló dolgokat csinálunk.

Kis József: Szereted a fagyit? Tudok egy nagyon jó fagyizót... :)
Szamoránsky: Szeretem a fagyit! A kedvenc fagyizóm a Ráday utcában van, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! :)

Marcell: Kit tartasz Magyarország jelenleg legjobb játékosának?
Szamoránsky: Vérten Orsit.

Kérdezd Szamoránsky Piroskát!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi